1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

BÖYLE ANNE BABALAR DA VAR

Hatırlarmısınız bilmem aylar önce sizlere bir çağrı yapmıştım.Evleri yanan miniklere yardım edin diye.Sağolsun sitedeki duyarlı birçok anne bu konuda yardımcı olmuştu bu miniklere ve ben de gelen yardımları onlara ileterek aracılık yapmıştım.Neyse uzatmayım bu aile bizim fabrikanın lojmanlarından birine yerleştirildi yani bana komşu oldular.İlk zamanlar tüm komşular hepimiz yardımcı olduk onlara ve elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık bu çocuklar ve aile için.Ama artık olaylar öyle gelişmeye başladı ki inanın nasıl davranacağımı bilemiyorum.Kısaca anlatayım bu aile bizim lojman da oturuyor ve bir yandan da yanan evlerinin yerine ev yapmaya çalışıyorlar.Ev yapıyoruz diye çocuklar resmen sefalet içerisinde büyütülüyorlar.Tüm kazançlarını eve aktarıyorlar ve çocukları inanın kuru ekmekle besliyorlar.3 tane çocuk var ikisi erkek biri kız.Anneleri deseniz kör cahil hatta sorunlu bir tip.Baba sabah çıkıyor akşam geliyor çocuklarla falan hiç ilgilenmiyor.Kadın iki erkek çocuğu sabah abartmıyorum 7.30 da dışarı bir salıyor ve akşam hava kararınca içeri alıyor.Kendisi ise kapı kapalı kızla beraber bütün gün evde.Çocuklar aç mı susuzmu diye sorduğu bile yok.Çocuklar susayınca bile bizlerin kapısına gelip su istiyorlar.Arada sırada yarım ekmeğin içine domates koyup veriyor ellerine yesinler diye ve bu iki çocuk tüm gün aç sefil onun bunun kapısında birisi birşey verirse yiyorlar.Kız çocuğun ayaklarında sorun var.İki bacak parantez vaziyetinde.Doktora götürdünüz mü diye sordum evet dedi annesi doktor kemikleri zayıf gelişmiyor demiş.Bol kalsiyum alması gerekiyor süt içiriyormusun diye soruyorum ev yapıyoruz ya süte ayıracak para yok dedi bir seferinde ve benim sinirlerim iyice boşaldı ve ağzıma geleni söyledim kadına.Siz ev yapacaksınız diye bu çocuk böyle mi büyüyecek ileride sakat kalırsa hiç mi üzülmeyeceksiniz dedim.Geçer birşey olmaz diyor.Yani kısacası örnekler anlatmakla bitmez bunlar yalnızca birkaçı.
    Ben şimde ne yapacağımı şaşırdım.Çocuklara kıyamıyorum ara sıra yiyecek birşeyler oyuncak falan veriyorum fakat nereye kadar.Anne babanın tutumu aklıma geldikçe sinir oluyorum.Bir de rahatlarki sormayın.Çocukları sıra sıra yapmışlar o kadar.Sorumluluk denen birşey yok.Kadını çekip konuşmak da hiçbir işe yaramıyor çocuklar için üzülüp duruyorum.
    Fakat anne babayı Allah islah etsin diyorum başka birşey diyemiyorum maalesef.

Re: BÖYLE ANNE BABALAR DA VAR

Ayyyy bu cahillik başa bela, aman ne bileyim suçu cahilliğe atmakta doğru mu? Ne cahil ama duyarlı insan var onlara haksızlık olur?
    Birde babası ile konuşsan belki daha duyarlı bakar olaya, geçim sıkıntısı insanları ne hale getiriyor değil mi?
    Böyle kişilere devlet yardım etmiyor mu acaba, bir sosyal güvenceleri yok mu?
    SSK sı falan, oraya götürüp tadavi ettirseler bari..
    Çocuğuna böyle ilgisiz bakımsız bırakınca ev mi yardım edecek onlara, ya ömür boyu sakat kalırsa ne olacak...
    Ayyy sinirlerim bozuldu, bence sigortası varsa babası ile konuş biraz evvel götürüp tedavi ettirsinler...
    Allah akıl fikir versin,..

BABA SSK'LI

Ayşegülcüğüm baba ssk'lı.SSK ya götürmüşler doktor çok iyi beslemeniz gerekir bol bol kalsiyum alack demiş.Ama bunlar süte para ayırmıyorlar.İnanırmısın çocuklar ateşleniyor kadın elinde bir çorba kaşığı gelip benden ateş düşürücü şurup istiyor.Kaç kere şurupları şişesi ile verdim.SSK ya çocuğu götürün doktor görsün diyorum %20 ilaç parası alıyorlar diye oraya bile götürmüyorlar inanılır gibi değil tutumları anlayacağın.Allah böyle insanları anne baba yapmasın diyorum ben artık.Başka ne diyeyim.

işte memleketten örnekler, bunun gibi binlerce insan, ya insan önce sağlığını düşünür çocuğun rahatsızsa sen o evde nasıl oturucaksın be kadın
    bu ne biçim anne baba ne için çalışıyoruz allah aşkına o çocukların suçu ne
    çok kızdım vallahi böyle şeylere hiç tahammül edemiyorum......

Diyecek bir şey bulamıyorum.
    Toplumda sosyal ve ekonomik yönden inanılmaz uçurumlar var. Ben birey olarak kesinlikle gereksiz tüketimden kaçınıyorum. Bulan var bulamayan var diye düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. İçsel bir rahatlama sağlıyor en azından. Ve ne olursa olsun önce insan... Bu aile için yapılacak bir şey malesef yok bence. Türkiye şartlarının tipik bir örneği...

PES...

Bu kadarına da pes, hem SSK'lı hemde çocuğunu götürmüyor... Bir şise süt parası ile mi ev yapacak bunlar...
    Allah ıslah etsin....

Ben de bir sürü çocuk yapan insanları anlamıyorum.

Madem bakamıyorsun neden yaparsın.

Onun, çocuk sağlıklı mı, değil mi umurunda mı? Yaşıyor mu, tamam o zaman ...

Eleştirilerinde kesinlikle haklısın...

HAKLISIN

Sevgi çok haklısın.Maalesef bunlar Türkiye'nin gerçekleri.İnsan çok yakınında bu tür olayları gözlemleyince iyice kötü oluyor.İnan bazı günler anneyi boğasım geliyor ana nafile birşey yapamadan oturuyorum.İşte ara sıra çocuklara birşeyler verip rahatlıyorum o kadar.

Ben senin yardım çağrını hatırladım, hatta ulaşabilediğim her yere o aileyi anlattım, mesajlar atmıştım.

Bizimde hastane ziyaretleri sırasında hastane derneklerinin çocuklarını kontrole getirsin diye babalara verdikleri parayla saç ve bıyıklarını boyatan, arkadaşıyla kahvelere takılan babalarda tanıdık.

O zihniyetteki insanlar için yapacak birşey yok, o çocuklara da dua etmekten başka birşey elimizden gelmiyor.

Tüm bu tanıklığa sabır göstermen hatta görmezden gelmen gerek. Eğer mantıklı bir çözüm bulursan ne olur haber et, bende böyle durumlarda böyle ailelere nasıl davranacağımı bilemiyorum. Bir yerde varını yoğunu çocuğu için harcayan fedekar insanlar, bir yerde böyle çocuk büyütenler, canım sıkıldı yine...

üzülmek çare olsa

Bi söz vardır insanlar seçtikleriyle yaşarlar...
    Yaşamayı seçtiklerimiz bizim için iyide olabilir kötüde, sonuçlarını hiç bir zaman kesin olarak göremeyiz. Aile şimdi çocuklarını sokağa atmayı evlerini yapmaya yeğlemiş. İleride belki evleri bir kez daha yanacak. Yada başka bir sebeple ellerinden gidecek. Ve belkide çok pişman olacaklar, çocuklarına iyi bakmadıkları için.
    Onlar için üzülmek onların işine gelir. Hayat malesef acımasız. İnsanları anlamak mümkün değil. İnsanları anlamaktan çok hayatı anladığımız şekilde doğrularımızla güzellikler katarak yaşamaya çalışmalıyız.
    Su akar yolunu bulur derler...
    sağlıcakla