1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

uzun zamandır hastalık ile ilgili yazmamıştım ya

Hepsini biriktirdim toptan sorayım dedim
    El elden üstündür bir fikir veren olabilir doktora gittiğimde şunlara bakalım diyebilirim.
    Şimdi dila daha önce rota virüsü oldu 2 kere , ve ne kadar ağır birşey olduğunu biliyorum, kusma arkasından da ishal oluyor çocuk iştahtan kesiliyor falan filan değil mi.

Fakat son 2 aydır buna benzeyen ama aynı özellikleri göstermeyen şeyer yaşıyorum ve nereye koyacağımı bilemediğim bir durum yaşıyorum.

Mesela sabah kalkıyor kusuyor ,(normalde kusan bir çocuk asla değil) sonra bakıyorum bitmiş bir daha olmuyor ,aradan bir kaç gün geçior ishal oluyor , ama güçten kuvvetten iştahtan kesilmiyor.
    2 gündür bana rahatsızım diyor ve karnını gösteriyor ne hissediyorsun kızım diyorum bilmiyorum sadece rahatsızım dedi. 2 gecedir de yanımıza geliyor gece yarısı rahatsızım diye (asla gece kalkıp gelmez hatta uyanmaz geceleri ,sadece ateşi olunca yapar) bakıyorum ateşi yok, rahatsızım diyor ve bomba dün akşam kalktı geldi yatağımıza bir güzel kustu herbirşey gece yarısı kaldırıldı yıkandı sabah işe gitmedim olur ya ateşi filan da olur kustu çocuk, sabah bir şeyi yok hala kusmadı.

Ben neden şüphelenmeliyim şimdi.

Üşütüyor mu acaba,
    yedikleri mi dokunuyor (karnını da kaşıyor 2 gündür ,baktım döküntü filan da yok)
    Doktoruna götüreyim de ne diyeyim.
    Hadi bana biraz fikir verin tecrübelerinize dayanaraktan.

Re: uzun zamandır hastalık ile ilgili yazmamıştım ya

Şahende'cim,

Geçmişler olsun! Böyle ani ve yineleyen kusma atakları, acaba allerjik bir durum olabilir mi? Rota virüsü için tedavi gördü, değil mi?

Dila'nın bir an önce iyileşmesi dileğiyle.

Sen nasıl oldun, iyi misin?

Sevgiyle

Geçmiş olsun Şahende,

inşallah önemli birşeyi yoktur.

Benzer şeyleri biz de Beren'de yaşıyoruz bu aralar.

Geceleri yanımıza gelmezdi kaç akşamdır geliyor,

karnım ağrıyor diyor,

hastayım diyor,

bazan kusuyor... (ama bizde öksürük var biraz, ateşte yok)

Biz Eren'i kıskandı sanıyorduk, çünkü bu aralar onunla biraz fazla ilgilendik hastaydı doktor falan.

Ben de merak ettim şimdi

Geçmiş olsun Şahende.

Geçtiğimiz 1 ay boyunca Elif' te de benzer bir durum oldu, bizde hafif bir öksürük le başladı. Ateş olmadığı için fazla önemsemedim ama doktorumuzla bağlantı halinde bazı ilaçlar ve doğal yöntemlerle öksürüğü kontrol altına almaya çalıştım. Fakat iki gece üst üste mide bulantısı ve kusma olunca da hemen doktora gittik. Normalde genel durum çok iyiyken bu durumlar sözkonusuydu.
    Doktorumuzda genizde akıntı varlığını tespit etti. O akıntı hem öksürüğe hemde mideye dolan mukus sayesinde kusmaya neden olduğu için, sonlandırmamız lazım dedi ve antibiyotik kullandık bir kür, bu hafta sonu kontrole gideceğiz.
    Belki böyle bir durumdur doktounla bir telefonda görüşsen belki yardımcı olabilir mi?
    Bu arada geniz akıntısı var ama burnu hiç akmadı...

RüyA yazdı:
    Şahende'cim,

Geçmişler olsun! Böyle ani ve yineleyen kusma atakları, acaba allerjik bir durum olabilir mi? Rota virüsü için tedavi gördü, değil mi?

Dila'nın bir an önce iyileşmesi dileğiyle.

Sen nasıl oldun, iyi misin?

Sevgiyle
    sağol kübracığım şimdi rota virüsü bildiğimiz sudan ya da başka şeylerden geçen ishal ve kusma belirtileri gösteren hastalık (yanlışmıyım yoksa) onun tedavisi perhiz yapılıyor ishali geçene kadar ve ishalden dolayı vücudun kaybettiği mineral vs şeyleri takviye amacı ile suya karıştırılan bir ilaç veriliyor bu kadar tedavisi.

Alerjik olma durumu olabilir çünki bünyesi alerjik ,ama bu tepkilerin alerjik durumlarda olduğunu bilmiyordum acaba olurmu ki böyle.

En son gıda alerjisi olduğumda sadece vücudumda kabarıklar olup bir anda kaşıntı basıyordu mesela beni.

Ben iyiyim kübracığım sağol, bu arada seni armızda tekrar görmekten çok mutlu oldum .

erenberen - hülya cerit

erenberen yazdı :Geçmiş olsun Şahende,

inşallah önemli birşeyi yoktur.

Benzer şeyleri biz de Beren'de yaşıyoruz bu aralar.

Geceleri yanımıza gelmezdi kaç akşamdır geliyor,

karnım ağrıyor diyor,

hastayım diyor,

bazan kusuyor... (ama bizde öksürük var biraz, ateşte yok)

Biz Eren'i kıskandı sanıyorduk, çünkü bu aralar onunla biraz fazla ilgilendik hastaydı doktor falan.

Ben de merak ettim şimdi

Bizde de öksürük ve geniz akıntısı var zaten ,bunlar bizde genelde olur dila'da sinüzit var.

Hülya-cerit yazdı:
    Geçmiş olsun Şahende.

Geçtiğimiz 1 ay boyunca Elif' te de benzer bir durum oldu, bizde hafif bir öksürük le başladı. Ateş olmadığı için fazla önemsemedim ama doktorumuzla bağlantı halinde bazı ilaçlar ve doğal yöntemlerle öksürüğü kontrol altına almaya çalıştım. Fakat iki gece üst üste mide bulantısı ve kusma olunca da hemen doktora gittik. Normalde genel durum çok iyiyken bu durumlar sözkonusuydu.
    Doktorumuzda genizde akıntı varlığını tespit etti. O akıntı hem öksürüğe hemde mideye dolan mukus sayesinde kusmaya neden olduğu için, sonlandırmamız lazım dedi ve antibiyotik kullandık bir kür, bu hafta sonu kontrole gideceğiz.
    Belki böyle bir durumdur doktounla bir telefonda görüşsen belki yardımcı olabilir mi?
    Bu arada geniz akıntısı var ama burnu hiç akmadı...

Genniz akıntısı da var öksürükte.

Şimdi ikinizinde çocuklarında aynı belirtiler var bizimkisinde de var , acaba yeni bir virüsmüdür

Hatta geçenki kusma olayından 1 gün önce antibiotik vermeye başlamıştım ve akabinde kusması oluncada kestim antibiotiği hemen belki o yapmıştır diye.
    Sinüziti çok yoğun oluyor bazen akıntısı çok oluyor mecburen kurutmak için antibiotik vermek durumunda kalıyorum.
    Mayıs ya da nisan ayından beri ilk defa antibiotik vermiştim zaten.

Re: erenberen - hülya cerit

Olabilir tabii ve çok kötü çünkü sırasıyla önce İpeğe daha sonra bana da geçti, onlar iyileştiler ben o akıntının ne kötü birşey olduğunu ancak yaşadığım için anlayabiliyorum çocukları...

Yarın kontrole gideceğiz, doktorumuz ilk önce sinüzittende şüphelenmişti belki bir tertip daha ant. kullanabileceğimizden bahsetmişti iyice kurutmak için gidince göreceğiz neler olacak...

Bu arada Elif' in sınıfındaki çoğu çocuk bu haldeydi geçen ay

Hülya_Cerit yazdı:
    Olabilir tabii ve çok kötü çünkü sırasıyla önce İpeğe daha sonra bana da geçti, onlar iyileştiler ben o akıntının ne kötü birşey olduğunu ancak yaşadığım için anlayabiliyorum çocukları...

Yarın kontrole gideceğiz, doktorumuz ilk önce sinüzittende şüphelenmişti belki bir tertip daha ant. kullanabileceğimizden bahsetmişti iyice kurutmak için gidince göreceğiz neler olacak...

Bu arada Elif' in sınıfındaki çoğu çocuk bu haldeydi geçen ay
    Size de geçmiş olsun, çocuklar birbirine bulaştırıyorlar galiba.
    Bizim kız yeni okuluna başladıktan sonra böyle olmaya başladı çünki.

Ya yemeklerden ya da çocuklardan diyorum başka ne sebep olabilir ki acaba.
    Zaten sabahları bazen anneler ilaç elleirnde geliyorlar biraz hasta diye, ben hasta olunca çocuğumu okula göndermiyorum, gerekirse yanımda işe götürüyorum ama okula göndermiyorum. Hem gözümün önünde olsun ben nakayım diye hem de başka çocuklara blaşmasın diye.
    Ama herkes böyle yapmıyor biliyorum.
    Sonra da hepsi birden hasta oluyorlar bebecikler.

sahende yazdı:

Şimdi ikinizinde çocuklarında aynı belirtiler var bizimkisinde de var , acaba yeni bir virüsmüdür
    Bende aynı şeyi düşünüyordum şimdi..

Bende bir kaç gün yollamadım Şahende, ama bağışıklık sistemleri kuvvetleniyor bence yani seneye daha rahat edeceğiz diye düşünüyorum
    Hele İpek herhalde anasınıfında hiç hastalanmayacak sanki, çünkü önce abla, sonra İpek sırayla geçiriyorlar hastalıkları