1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

arkadaş bana sordu,ben size soruyorum:))

Sorunlarımız
    • Derste öğretmenini dinlememesi,dikkatini derse vermemesi ve öğretmenini takip ederek, arkasını döndüğünde başka şeylerle ilgilenmesi, ayrıcada yazı yazarken çizgileri çok taşırması ve harfleri (artık öğrendiği halde) çok çirkin yazması.Bu durum öğretmeninin sabrını da zorluyor ki çok ilgili ve sabırlı bir öğretmen. Ama bu arada okumada daha hevesli ve gayretli.
    • İkinci sorunda arkadaşlarıyla uyum sorunu.aslında kreşe de gitti orada da cadıydı ama arkadaşlarını böyle şikayet etmezdi pek.çokta severdi onları.ama şu an sürekli şikayet, onlarla oynamayıp büyük sınıflarla oynuyor, en sevdiği ve en sakin arkadaşına dahi zarar verip, onu kırınca yalnız hissediyor ve çok üzülüyor.öğretmen sınıfı ikiye ayırmış, gruplandırmış.hızlı ve yavaş yazanlar.biz yavaşlar grubundayız ve sıra arkadaşı da sınıfın en tembellerindenmiş.beni zaten tembelle oturttu. Selinden de ayırdı diye çok üzülüyor.benim derdim okulda arkadaşlarıyla uyumlu olsun, okulunu sevsin severek gidip gelsin. çok mutsuz değil belki ama bütün bunlar onu üzüyor.doğal olarak beni de…çözüm yolu bulabilirsek çok sevinirim…..
    yukarıda yazılanlar kendi kaleminden yazılmış yazıdır bilginize

aynı yerde çalışıyoruz , öğlen öncesi konuştuk ama bir de sizlere sorayım dedim , sizce bu sorun neden olur ki?7 yaş kız çocuğu ....

bak beni rezil etmeyin

bizimkiler bilir yardımcı olur sana dedim ona göre

Re: arkadaş bana sordu,ben size soruyorum:))

küserim bakkkkk

3. Re: arkadaş bana sordu,ben size soruyorum:))

AYŞE-EGE yazdı:
    Sorunlarımız
    • Derste öğretmenini dinlememesi,dikkatini derse vermemesi ve öğretmenini takip ederek, arkasını döndüğünde başka şeylerle ilgilenmesi, ayrıcada yazı yazarken çizgileri çok taşırması ve harfleri (artık öğrendiği halde) çok çirkin yazması.Bu durum öğretmeninin sabrını da zorluyor ki çok ilgili ve sabırlı bir öğretmen. Ama bu arada okumada daha hevesli ve gayretli.
    • İkinci sorunda arkadaşlarıyla uyum sorunu.aslında kreşe de gitti orada da cadıydı ama arkadaşlarını böyle şikayet etmezdi pek.çokta severdi onları.ama şu an sürekli şikayet, onlarla oynamayıp büyük sınıflarla oynuyor, en sevdiği ve en sakin arkadaşına dahi zarar verip, onu kırınca yalnız hissediyor ve çok üzülüyor.öğretmen sınıfı ikiye ayırmış, gruplandırmış.hızlı ve yavaş yazanlar.biz yavaşlar grubundayız ve sıra arkadaşı da sınıfın en tembellerindenmiş.beni zaten tembelle oturttu. Selinden de ayırdı diye çok üzülüyor.benim derdim okulda arkadaşlarıyla uyumlu olsun, okulunu sevsin severek gidip gelsin. çok mutsuz değil belki ama bütün bunlar onu üzüyor.doğal olarak beni de…çözüm yolu bulabilirsek çok sevinirim…..
    yukarıda yazılanlar kendi kaleminden yazılmış yazıdır bilginize

aynı yerde çalışıyoruz , öğlen öncesi konuştuk ama bir de sizlere sorayım dedim , sizce bu sorun neden olur ki?7 yaş kız çocuğu ....

bak beni rezil etmeyin

bizimkiler bilir yardımcı olur sana dedim ona göre
    kızım 9 una girdi 3. sınfta bu sene. baya hiperaktif bi çocuk ama bu ona zarar getiriyor o farkında değil,bazen testlerini yanlış yerlere koyuyor, kaybediyor, dikkati dağınık,aceleci,dersleri çok iyi, başarılı,kitap okumada birinci, fakat bi sorun var
    Çocuklarda ilgi eksikliğimi, fazlasımı anlayamadım bende,çalıştığımız için bişeyler yarım kalıyor,çocuk süper ama dengesiz giden bişey var......
    Ayşe hn çok iyi bi konu olmuş
    ben size yardımcı oldum mu bilmiyorum bende takipteyim forumu

Ayşe benim oglum 2 ye gidiyor. yazımız cok da güzel degil. harfleri ögrenmesı bir sey degil canları istemedıgı güzel yazmıyorlar. cizgiden tasırma yapıyorsa göz doktoruna göturmesını tavsiye ederim. astikmat yada göz kaslrında tembellik olun ca böyle oluyor.

sınıfı ikiye ayırması hiçde dogru olmamiş. cocukların kendını kötu hissetmesıne ve birbirine karşidavranişlrında iyi olmaz birde okuldan sogur. tercübe ile sabittir.

5. Re: arkadaş bana sordu,ben size soruyorum:))

kızım 9 una girdi 3. sınfta bu sene. baya hiperaktif bi çocuk ama bu ona zarar getiriyor o farkında değil,bazen testlerini yanlış yerlere koyuyor, kaybediyor, dikkati dağınık,aceleci,dersleri çok iyi, başarılı,kitap okumada birinci, fakat bi sorun var
    Çocuklarda ilgi eksikliğimi, fazlasımı anlayamadım bende,
    çalıştığımız için bişeyler yarım kalıyor,çocuk iyi ama dengesiz giden bişey var......
    Ayşe hn çok iyi bi konu olmuş
    ben size yardımcı oldum mu bilmiyorum bende takipteyim forumu

küsme diye yazıyorum değerimi bil yaniii

canımcım çocukta resmen dikkat eksikliği ve hiperktivite var. rehber öğretmen le konuşulup çocuğa ona göre yaklaşılması şart. öğretmen sabırlı olmak zorunda maalesef. çünkü çok akıllı oluyor bu çocuklar özel ilgi gerekiyor yoksa hırçın olabilirler. Allah kolaylık versin annesine babasına öğretmenine.

arda_mira yazdı:
    küsme diye yazıyorum değerimi bil yaniii

canımcım çocukta resmen dikkat eksikliği ve hiperktivite var. rehber öğretmen le konuşulup çocuğa ona göre yaklaşılması şart. öğretmen sabırlı olmak zorunda maalesef. çünkü çok akıllı oluyor bu çocuklar özel ilgi gerekiyor yoksa hırçın olabilirler. Allah kolaylık versin annesine babasına öğretmenine.
    teşekkürlerrr canım

arkadaş takip ediyor forumu

yazan arkadaşlara küsmeyeceğim , diğerleri için iyi şeyler düşünüyorum

TIKLA

Nasıl emin olabilirim?
    Dikkat Eksikliği Sendromu olan çocukların çoğu hiperaktif, düşüncesizce davranan ve organize olamayan bireylerdir. Genellikle, sürekli kıpırdanırlar ve vücutlerinin bir parçası sürekli hareket halindedir. Bir yerde oturamazlar. Eşyalarını unuturlar ve kaybederler. Başladıkları işi bitirmeden bir diğerine başlarlar. Müdaheleci ve rahatsız edicidirler. Sıra bekleyemezler. Cevapları soruları beklemeden ağızlarından kaçırırlar. Düşünmeden tehlikeye atılırlar. Normal faaliyetleri "sıkıcı" bulurlar.

Bu link yardımcı olur arkadaşına...

oncelikle ogretmenin sinifi ikiye ayirmis olmasi cok can sIkIcI. ben sahsen bu ilkel yonteme son vermesi icin oncelikle ogretmenle konusur, eger bir sonuca varmiyorsa mudurluge kadar giderdim. boyle uygulamalar cocuklarin ozguvenlerini zedeleyici uygulamalar bence...

ikincisi yukaridaki arkadaslarin da belirttigi gibi cocuk hiperaktif belli, dikkatini uzun sure birseyin ustunde yogunlastiramiyor ve boyle cocuklar soylendigi gibi zeki olurlar. belki arkadasiniz ogretmenle bir araya gelip bir program hazirlamaya calisabilir kizi icin. yazi yazma konusunda mesela ogretmeni onu biraz rahat biraksa (cirkin yazmissa bile cesaret verici guzel seyler soylese) ve arkadasiniz ekstra olarak evde yazi yazdirsa kizina ama zevkli bir hale getirerek. mesela guzel, renkli kagitlar alip "hadi en sevidigin arkadasina mektup yazalim", ya da "hadi alis veris listesini bugun sen yaz" falan gibi oyunla karisik kizini pratik yapmaya yonlendirecek aktiviteler yapsa..

ogretmenini dinlememe konusunda ise en ise yarayan yontem benim bildigim kadariyla cocuklari ogretmenin yardimcisi yapmak. mesela cocuk ogretmenin yaninda ayakta durup ogretmenin anlattigi seyle ilgili resimleri tutarak sinifa gosterir, sinifa dagitilacak kagit falan gibi seyleri dagitmaya yardim eder. matematik yapiyolarsa, hani bir elma bir elma daha iki elma ediyorsa cocuk ogretmenin yaninda durup elmalari tutar falan gibi seyler. yani zor olmayan ayak islerini yapar. bu onlarin kendilerini onemli hissetmelerine yapdimci olur, dolayli yoldan dersi dinlemelerine yardim eder ve mesgul olduklari icin canlarini sIkIlmasInI engeller. tabi bunu once ogretmeniyle konusmak lazim. sonra herhalde bunu sirayla butun cocuklara yaptirmak gerekir ki ayirimcilik yapiliyo olmasin..

benim aklima gelenler bunlar.. zor hakikaten.. aileye ve ogretmene sabir diliyorum..

ablamın oğlu 8.sınıfta hala öyle.
    kuzenim sınıfını geçtiğinde,
    eniştem ablamı yemeğe götürüyor.