2. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Nerden başlamalıyım?

Yeşim_Yıldırım yazdı:
    umut yazdı:
    Yeşim'ciğim,

Sorunun sanırım uyku bozukluğundan kaynaklanıyor.Bende de aynısı var.

Ben iyi bir hastanenin uyku bozuklukları kliniğine gitmeyi düşünüyorum çünkü her sabah uyandığımda sanki bütün gece çalışmış gibi kalkıyorum ve ayrıca uyku sırasında tıkanmalar falan oluyor.

Bak araştırdığım klinikte şunlar yapılıyormuş.

Poliklinik muayenesinden sonra hastalar gerekirse 1-3 gece uyku laboratuvarında kalarak beyin dalgaları, solunum, kalp, kan basıncı gibi çok sayıda parametrenin sürekli izlenmesiyle doğru ve ayrıntılı tanı edinirler ve tedavileri buna göre özel olarak planlanır.

Bunu ben de düşündüm ama hastanede kalma fikri

Ayrıca böyle bir incelemeyi, S.S.K gibi kurumlar karşılıyor mu? Özel sağlık sigortamız dolmuş
    Benim özel sağlık sigortam karşılıyor Yeşim.SSK yı bilemiyorum.Ama artık SSK bir çok şeyi karşılıyor bir sormak lazım.

Hastanede kalmaya gelince bu işi ben de hiç sevmiyorum ama Uyku apnesi denen hastalığın da epey bir zararları olduğunu okudum kısacası korkuyorum artık çünkü gece uykularım çok düzensiz ve bu durum gün içerisine yansıyor.

yeşim sende uyku apnesi olmasın sakın

Uyku apnesi (sadece apne olarak da bilinir), uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalık. Uyku apnesi uykuda hava akımının en az 10 saniye süreyle normal değerinin %20’sine ve daha altına düşmesi ile tanımlanabilir. Uykudaki solunum duraklamaları sonucunda kandaki oksijen miktarı azalır ve karbondioksit miktarı artar.

Uyku apnesi merkezi sinir sistemindeki bir problem nedeniyle (merkezi uyku apnesi) veya solunum yollarındaki bir tıkanıklık nedeniyle (tıkayıcı uyku apnesi) oluşabilir. Bazen de bu her iki durum birlikte olmaktadır (bileşik uyku apnesi). Bu hastalığın değerlendirilmesinde sadece solunumun durması (apne) değil aynı zamanda solunumun azalması (hipopne) da hesaba katılmaktadır.

Yüksek tansiyon, gürültülü horlama, yorgunluk, aşırı sinirlilik, depresyon, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu, sabah başağrısı, kontrol edilemeyen şişmanlama, uykuda terleme, sık idrara çıkma, mide yanması gibi sorunlar uyku apnesinin sonuçları olarak ortaya çıkabilir. Hastalarda, hastalığın seviyesine göre bu sorunların biri, birden fazlası ya da hepsi birden görülebilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_Apnesi istersen birde bu siteden bak

geçmiş olsun

savaşların, sınırların, sınıfların olmadığı hayal ülkesinden

canom yazdı:

Geçmiş olsun Yeşim bende de garip durumlar mevcut.

sürekli uyukluyorum ama uykusuz kaldığımdan filan değil.gece 11 de de yatsam sürekli bi uyku hali...
    hamile değilim

ya depresyon başlangıcı ya da şeker olabilirmiş google dan baktım dı,başka neden olabilir bilen var mı?
    doktor arkadaşlar bizi iyileştirin
    ayynıı aynıı durum bende
    bende hamile değiliiiim

uyku haliii tavan yapmış durumdaa
    evvelsi gün
    saat 18.00 de yattım
    sabaha kadar
    full uyku
    sabah yine uykusuz yorgun haldeydiim

yar bana bir çareeeeeeeeee

Yeşim_Yıldırım yazdı:
    Sana da geçmiş olsun.
    Ama sen doktorla yaşıyorsun, sorsana eşine, hem bana da yol göstermiş olursun

O beni çok iyi tanidigi icin ,rahatsizligimin sebebini ,

-dengesiz beslenme + kansızlık + psikolojik olarak degerlendirdi.

"sen kafaya takmadıgını saniyorsun ama ,gereksiz detaylarla beynini cok yordun..bide vitamin eksikligi olunca, tuzu biberi oldu" dedi .Vitamin+antidepresan tedavisi baslatti..

Yani beynim yorulmus ,hasar görmüş..

Ben kocamdan gizli doktorada gittim..icimi rahatliyayim ,bakalim o ne diyecek diye ..

ilk istegi MR oldu ..bakti birşey yok

oda ayni teshisi koydu ..."dinlen..bisey düşünme..beynini yorma..iyi beslen.." dedi..vitamin +antidepresan tedavisi dedi oda ..

Sende son zamanlarda yogunsan ,kafan cok seyle mesgulsen ..yada bilmiyorum iyi beslenebiliyormusun ( benim berbat beslenme seklim..vucudm cokmus durumda..vitaminsizlikten ) ondanda olabilir .

ben bu formu eşimede okutayim bakalim akşam .

S.E.S yazdı:
    canom yazdı:

Geçmiş olsun Yeşim bende de garip durumlar mevcut.

sürekli uyukluyorum ama uykusuz kaldığımdan filan değil.gece 11 de de yatsam sürekli bi uyku hali...
    hamile değilim

ya depresyon başlangıcı ya da şeker olabilirmiş google dan baktım dı,başka neden olabilir bilen var mı?
    doktor arkadaşlar bizi iyileştirin
    ayynıı aynıı durum bende
    bende hamile değiliiiim

uyku haliii tavan yapmış durumdaa
    evvelsi gün
    saat 18.00 de yattım
    sabaha kadar
    full uyku
    sabah yine uykusuz yorgun haldeydiim

yar bana bir çareeeeeeeeee
    Hep beraber gidelim doktora Hem toplu katılım indirimi alırız

begonvil yazdı:
    Yeşim_Yıldırım yazdı:
    Sana da geçmiş olsun.
    Ama sen doktorla yaşıyorsun, sorsana eşine, hem bana da yol göstermiş olursun

O beni çok iyi tanidigi icin ,rahatsizligimin sebebini ,

-dengesiz beslenme + kansızlık + psikolojik olarak degerlendirdi.

"sen kafaya takmadıgını saniyorsun ama ,gereksiz detaylarla beynini cok yordun..bide vitamin eksikligi olunca, tuzu biberi oldu" dedi .Vitamin+antidepresan tedavisi baslatti..

Yani beynim yorulmus ,hasar görmüş..

Ben kocamdan gizli doktorada gittim..icimi rahatliyayim ,bakalim o ne diyecek diye ..

ilk istegi MR oldu ..bakti birşey yok

oda ayni teshisi koydu ..."dinlen..bisey düşünme..beynini yorma..iyi beslen.." dedi..vitamin +antidepresan tedavisi dedi oda ..

Sende son zamanlarda yogunsan ,kafan cok seyle mesgulsen ..yada bilmiyorum iyi beslenebiliyormusun ( benim berbat beslenme seklim..vucudm cokmus durumda..vitaminsizlikten ) ondanda olabilir .

ben bu formu eşimede okutayim bakalim akşam .

Benim de muhtemelen MR çektirmem istenicektir. Ama MR çektirip, artmış plakları görürsem, işte o zaman esas, depresyon olurum Üstelik plaklar arttıysa korkarım bu sefer B vitamiyle de kurtulamamKan tahlili de kabusun En son şu hastalık için, bilmem kaç tüp aldıklarında ilk defa ağlamıştım Of yaaaa Resmen korkuyorum

Durumumum vehametini şöyle açıklarsam, bütün bayan arkadaşlar anlıyacatır beni

2 aydır saçımı boyatmak ve düzelttirmek için kuaföre gitmem lazım, ama her aksam planladığım halde gündüz olunca gidemiyorum Neyseki, beyazım az da, toplayınca saçımı hiç beyaz gözükmüyor

8. Re: Nerden başlamalıyım?

Cok gecmis olsun. Bildigim kadariyla eger tiroitleriniz az calisiyorsa yorgunluk hissi mevcut oluyormus.

Umarım kısa zamanda kurtulursun şikayetlerinden.. Korkmanı anlıyorum ama doktora gitmekten başka çözüm yok gibi bence de. Geçmiş olsun..

dr kismini bilmem,sen dahiliyeye git onlar seni yonlendirir bebegim(!) fakat bana seninki ruhsal gibi geliyor ve sana harekete gec diyorum ve arkadasmin bana surekli tavsiye ettigi su kitabi oneriyorum kisisel ataleti yenmek Aklina birsye geldiginde hemen eyleme gec,erteleme,oturup yayilma hep hareket halinde ol.Bu sekilde aksam daha iyi uyuyacagini dusunuyorum