Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

hem aglarim hem giderim:)(krese gitmek istememe sorunu lutfen yardim)

herkese merhabalar
    benim kizim 3,5 yasinda 2 ay oldu krese baslayali bizim sorunumuz oncelikle yurtdisinda oldugumuz icin dil problemiydi. simdi yavas yavas ingilizceyi anlamaya hatta konusmaya basladi ama hala her sabah bugun okula gitmeyelim krizini ve aglamalarini yasiyoruz. benim cozebildigim kadariyla okulla ilgili hic bi sorunu yok okuluda ogretmenlerinide seviyor hicbir olumsuzluktan bahsetmedi ama benden ayrilmak istemedigi icin okulada gitmek istemiyor. onceleri okulda bir odada onu bekledigimi soyluyordum cunku sinifin kapisinda onu beklememi istiyordu simdi artik arabada bekledigimi soyluyorum ama yinede sen beni beklemiyorsun diye okula gitmek istemiyorum diyor keske annelrde sinifa girebilse diyor. biliyorum arabada bekledigimi soylememem lazim ama eve dondugumu soylersem daha da kotu olacak bana bu kadar bagli olmasini istemiyorum ne kadar aglasada mutlaka goturuyorum bugun pijamalariyla kucakladim cikardim evden arabada giydirdim ustunu. bide hergun bak okulda agliycam diye tehdit ediyor bende hergun yanina pecete veriyorum aglarsan bunlari kullan diyorum aglama desem hemen aglamaya basliyor. bende laf degistiryorum daha baska ne yapabilirim bilmiyorum okulda dil probleminden dolayi arkadaslariylada pek oynayamadigi biliyorum ama yinede gecen gun ilk defa okulun bu kadar eglenceli olabilcegini hic dusunmemistim dedi cok sevindim. ozellikle yurtdisinda yasayan ve annesine bagli cocuklari olanlar lutfen bana bi akil verin artik nasil davranmam gerektigini anlayamiyorum . birde zaten uykumuz hep problemliydi simdi iyice problem aksamlari uyumak istemiyor gec ytiyor hatta siziyor ama yinede sabah erken kaldiriyorum boyle uykusuz oldugu zamanlarda evde basliyor aglamaya ama uykusunu alip kalkmissa sadece okulun kapisinda birakirken agliyor daha dogrusu taklit yapiyor gozunden yas bile gelmiyor zaten ogretmenleri ben gidince sustugunu soyluyorlar. sabah okul var erken yat desem inadindan yatmiyor aksamlari nasil erken yatiricam daha dogrusu uyumasi gerektigini nasil izah etmem gerekiyor cunku uyku desem daha inatlasip daha gec saatlere kadar oturuyor. cocuk buyudukce derdide buyurmus dogruymus ama yinede iyiki hayatlarimizda varlar herkese simdiden cevaplari icin cok tesekkur ederim

Re: hem aglarim hem giderim:)(krese gitmek istememe sorunu lutfen yardim)

Annelerıne bagımlı olan cocuklarda bu davranıs biçimi hep görünüyor.Onlardan ayrı kalmak ıstemezler.Sen nereye oda senınle beraber oraya.Bizde oyleydik.

Geçen sene 3 yasında anaokuluna basladık.aynı problemlerı bizde yasadık.her seferınde aglamalar,bacagıma sarılıp ben gıtmek ıstemıyorum demeler,ogle uykusu uyumayacagım demeler,yemegımı yemeyecegım tehdıtlerı...

Valla ne yalan soyleyeyım 2 ay zor dayandık.Almak zorunda kaldım.

Bu sene 4 yas bilinci ile daha rahatız.Aglamalarımız yıne oldu ılk zamanlarda.Şimdi alıstık.Ogle uykusunu uyumuyoruz yalnız.Birde haftada 3 gun gonderıyorum.Zamanla kendısı ısteyecek dedı ogretmenlerımız.Sabırla beklıyoruz.

Size de kolaylıklar dılıyorum.Bizimkını tek motıve eden sey sen artık buyudun ,buyuyen cocuklar okula gıderler,yok sen bebek kalmak ıstıyorsan evde benımle beraber otur dıyorum. hemn dahı gıdelım okula dıyor.

Sizde bir deneyın ıstersenız.

biz de bugün üç yaşımızı bitirdik, dörtten gün aldık.
    kreşe başlayalı iki ay oldu.
    ilk bir hafta ağlama krizleri oldu alışmıştı.
    şu bir haftadır bir kaç kez gitmek istemiyorm diye ağladı, sonrasında da her sabah " beni almaya gelecek misin" diye soru sormalar...
    sonradan kafama dank etti, bir akşam üzeri işim uzadı kreşten biraz geç almıştım tüm arkadaşları gitmişler yanlız kalınca, böyle bir korku yaşamış sanırım.

benim çözüm bulmakta en çok zorlandığım konulardan biri oldu bu kreşe alışma süreci, size kolaylık dilerim ama işinizin çok zor olduğunu düşünmüyorum, sanki azıcık kapris yapmış gibi geldi bana.

merhabalar kolay gelsin.ben oğlumun yanına resimlerimizi vererek bu tip problemimizi çözdük isterseniz bir deneyin işe yarayabilir
    ancos yazdı:
    herkese merhabalar
    benim kizim 3,5 yasinda 2 ay oldu krese baslayali bizim sorunumuz oncelikle yurtdisinda oldugumuz icin dil problemiydi. simdi yavas yavas ingilizceyi anlamaya hatta konusmaya basladi ama hala her sabah bugun okula gitmeyelim krizini ve aglamalarini yasiyoruz. benim cozebildigim kadariyla okulla ilgili hic bi sorunu yok okuluda ogretmenlerinide seviyor hicbir olumsuzluktan bahsetmedi ama benden ayrilmak istemedigi icin okulada gitmek istemiyor. onceleri okulda bir odada onu bekledigimi soyluyordum cunku sinifin kapisinda onu beklememi istiyordu simdi artik arabada bekledigimi soyluyorum ama yinede sen beni beklemiyorsun diye okula gitmek istemiyorum diyor keske annelrde sinifa girebilse diyor. biliyorum arabada bekledigimi soylememem lazim ama eve dondugumu soylersem daha da kotu olacak bana bu kadar bagli olmasini istemiyorum ne kadar aglasada mutlaka goturuyorum bugun pijamalariyla kucakladim cikardim evden arabada giydirdim ustunu. bide hergun bak okulda agliycam diye tehdit ediyor bende hergun yanina pecete veriyorum aglarsan bunlari kullan diyorum aglama desem hemen aglamaya basliyor. bende laf degistiryorum daha baska ne yapabilirim bilmiyorum okulda dil probleminden dolayi arkadaslariylada pek oynayamadigi biliyorum ama yinede gecen gun ilk defa okulun bu kadar eglenceli olabilcegini hic dusunmemistim dedi cok sevindim. ozellikle yurtdisinda yasayan ve annesine bagli cocuklari olanlar lutfen bana bi akil verin artik nasil davranmam gerektigini anlayamiyorum . birde zaten uykumuz hep problemliydi simdi iyice problem aksamlari uyumak istemiyor gec ytiyor hatta siziyor ama yinede sabah erken kaldiriyorum boyle uykusuz oldugu zamanlarda evde basliyor aglamaya ama uykusunu alip kalkmissa sadece okulun kapisinda birakirken agliyor daha dogrusu taklit yapiyor gozunden yas bile gelmiyor zaten ogretmenleri ben gidince sustugunu soyluyorlar. sabah okul var erken yat desem inadindan yatmiyor aksamlari nasil erken yatiricam daha dogrusu uyumasi gerektigini nasil izah etmem gerekiyor cunku uyku desem daha inatlasip daha gec saatlere kadar oturuyor. cocuk buyudukce derdide buyurmus dogruymus ama yinede iyiki hayatlarimizda varlar herkese simdiden cevaplari icin cok tesekkur ederim

Mart ayiydi ve Arda 18-19 aylikti krese basladiginda.
    Hala cilginlar gibi agliyor her gidisimizde.....
    O zamandan beri gidiyor ben evden cikistan itibaren buyudun sen kardeslerle oyna ben sana evde corba yapicam falan filan surekli ara vermeden biseler soyleyip aglamasini arada kaynatiyorum....
    ben kresten ciktigim gibi susuyor.....Anneye asiri bagimli olmasindan kaynakli.Mecbur alisicaklar...
    Tavsiyem ona devamli sen artik buyudun buyuyunce okula gidilir falan demeniz...Alirken de anne evde oyuncaklari topladi sana corba yapti diyorum...Ya aslinda ilacim fazla yok ki kendi basima sureyim))))

Ben tek bisey bilirim:vazgecmemek ama bu arada tatli tatli anlatmak .......

ben Londrada yuva ogretmenligi yapiyorum ve sizin kiziniz gibi, hatta hic dil bilmeyen cocuklarla da beraber oluyoruz.
    anneden ayrilmak konusundaki tutumlari orta ve uzun vadede cogunlukla annelere bagli oluyor.
    yuzde seksenbes cocuk ilk geldiginde agliyor. bazilari bir kac saat, bazilari birkac gun,bazilari bikac hafta. ama sonunda hepsi alisir ve can atar gelmeye.

tek bir ornek biliyorum dil problemi de olmayan bir kiz cocugu butun yil her geldiginde (haftada iki gun 2,5 saat) araliklarla aglamis ve surekli bir ogretmenin pesinde dolasmisti eli agzinda, her an aglamaya hazir bir ruh haliyle. hic bir oyun oynamadi butun yil boyunca, hic arkadas edinmedi.
    ayni kiz cocugu bu yil da geliyor buyukler grubuna ama artik uyumlu, yine arkadas edinmiyor cok cekingen davraniyor ama gecen yil yuzunde gormedigimiz sevinci bu yil goruyoruz. artik asil meyvelerini de ilkokul ogretmeni toplayacak.

annelerin tavri demistik...anneler ayrilirken illaki hoscakal demeliler, alisana kadar boyle beyaz yalanlar soylenebilir arabada bekliyorum vs. yaninda olmak ilk gun ilk saatler icin onemli cunku siz de etrafi taniyorsunuz mekan/arkadaslari/ogretmenleri hakkinda konusacak ortak konular icin malzeme topluyorsunuz.
    eger bir anne ya da baba yuvaya gelip de bir turlu birakip gidemiyorsa cocugunu annenin tavrini sorgulamak gerekiyor...cocuga ozgurlesmesi icin firsat vermiyor demektir ki bu durumda da cocuga cok huysuz, anneci vs demek cok ayip olur

cocuk psikolojisinde ayrilma teorisi diye bisey var...once cocuklar, korkar, isyan eder, tepinir, ciglik atar, kizgindir vs.. bu cocuguna gore birkac saatten birkac gune degisir.
    sonra kendini ceker. kuskundur, katilmaz, iletismez, (annesi gelince aglamaya baslar)
    daha sonra ise kabullenis vardir. belli saatler arasi orada oldugunu anlamaya baslar,annesi hep geri geliyordur. ve bu noktadan sonra rahatlayip iletismeye, zevk almaya baslar yavas yvas.

dedigim gibi cocuguna baglidir bu surecin ne kadar alacagi.

siz uyku saatlerini hic yuva lafi etmeden duzenlemeye calisin bence tepkisel olmasin diye... yorgunluk ve uykusuzluk tabii ki cocuklarin normalin disinda tepkiler vermelerine neden oluyor hem evde hem yuvada.

kolay gelsin. ben mesela bugun benimle japonca konusan bir yakisikliyla cok iyi zaman gecirdim yuvada. cocuklar icin gercekten tek dil var o da oyun ve kikirdama...cocuklar adaptasyon ve ogrenme icin varlar ve bunu sonuna kadar kullaniyorlar yeter ki evden negatif etkiler almasinlar.

mesela evde ayy yazik kizima dil de bilmiyor, uzuluyor tabii, derdini anlatamiyor vs dediginizde onu sartlamis olursunuz. hep iki dilli oldugu icin ne kadar sansli oldugundan, ne kadar cabuk ogrendiginden vs bahsedin.
    bi de eger izin veriyorlarsa bi neden bulup sinif arkadaslarina sevecekleri minik seker cukulata vs gibi biseyler alip ogretmeninden cikis saatinde kizinizin dagitmasini isteyin. bu yontem arkadas edinme konusunda prim yapiyor soyliyeyim.
    ya da ne biliyim 15-20 kisilik bir sinifsa atistirma saati icin evde beraber basit kurabiyeler yapip goturebilirsiniz...icinin isinmasi, ona isinilmasi icin etkili yontemler bunlar benim gozlemledigim.

Taktik super.yarin ilk is krestekilerden izin alip persembe de bisey goturucem ve Ardanin dagitmasini soylicem

Ben evimden cikarken parktaki komsu cocuklar bizi apartmanin hemen onunde karsilarlar.....arda arda arda diye bagirirlar....Cunku Ardanin annesinin cantasinda her zaman cocuklar icin bisey vardir.Heheheh
    Neden aklima gelmedi bu sanki....Ve bu tezahuratlar Ardanin cok hosuna gider hep...

Saolun bilmem gerek

8. Re: hem aglarim hem giderim:)(krese gitmek istememe sorunu lutfen yardim)

Kizim 2.5 yasinda basladi krese. Ingilizce bilmiyordu.

2 ay her sabah agladi. Ama alisti. Zaman ihtiyaclari var dogal olarak.

Kararli olursaniz alismasi daha kolay olur. Kararli olun ve surekli anlatin. Artik buyudun yuvaya gitmen lazim. Ben seni gelip alacagim. Yeni seyler ogreneceksin vs vs.

Uyku konusunda da kararlilik. Uyku saatlerinin duzenli olmasi cok onemli. Uyku oncesi bir rutinin olmasi yardimci olacaktir. Saat gelince istedigi kadar aglasin yatmak zorunda oldugunu bilecek bir de. Taviz yok.

Kolay gelsin

herkese cok tesekkur ederim arkadaslar en azindan yasadiklarimizin normal oldugunu bilmek beni rahatlatti zaten bu bi kac gundur aglamadan gidiyor okula dun cebine koydugum peceteyi cikarttirdi ben okulda aglamiyorumki diye sanirim gercekten okulda aglamiyor cunku pazar gunu(burada pazar hafta basi) okula gitmeden inanilmaz cok agladiydi ama ogretmen asistani o gun okulda cok mutluoldugunu soyledi inanamadim sanirim bana naz yapiyor fikirlerinizide cok begendim sanirim onlarida uygularsam bu isin ustesinden gelebilirim gercekten cok tesekkur ederim benim durumumda olan herkese cok kolay gelsin