evet..honan yazdı:
Bu, koslanın köpürtülüp makinayla köpüğü çekilen türü mü?
evet..honan yazdı:
Bu, koslanın köpürtülüp makinayla köpüğü çekilen türü mü?
kosla halı yıkama kullanıyorum
hatta yarın ben de temizlik yapacağım eşim yardım eerim demişti temizlikçi almadık bakalım nolcak?
neyse Aylincim memnunum sonuç olarak tavsiye ediyorum hatta ben koltularımı da onunla siliyorum
Benimde hlı yıkama makinem yok bu yüzden her ay silerim halıları ben köpük kullanıyorum gayrtte memnunum ama sık sık silmezsen bi işe yramıyo onu söylim çok kirlenince çıkarmıyor kirleri..
Şöyle haşır haşır silinmezse temizlenmezmiş gibi geliyor, bunun için bir mekanikçi gibi makinenin bütün parçalarını birleştirip, halı yıkama makinesini oluşturuyorum.
ben halı yıkama makinesi kullanıyorum ama geçenlerde bir arkadaş temizlik bezi sattığını söylemişti...
bir bez varmış; hiç deterjan kullanmadan saf su ile halıları tertemiz siliyomuş, bez simsiyah oluyormuş ve halı kabarıyormuş. oldum ama vakit yoktu uzunca konuşamadım..
Ay ben bosver diycem. Cok yorucu valla. Insanin kollari kopuyor.aylin_ileri yazdı:
bir halı yıkama makinam bile yokkkkk
şu köpüklerle halı temizleyen var mı
ve memnun m u
Kac kere kullandin dersen 2 kere. Yok ben almiim. Zaten bozuldu sukurler olsun ki.
Ben ariyorum bir temizleme sirketini gelip temizliyorlar valla piril piril. Gecen sene bizim vatandaslarin sahip oldugu bir sirkete temizlettim. Soyledikleri ucretten daha fazlasini talep etmisler, esim evdeydi. Yol uzakmis efendim. Telefonda soyleyince adresi bilmiyor muydun efendi?
Bir daha cagirir miyim onlari? Her yerde ayniyiz, kazik atmaya calisiyoruz. :-x Cok kizmistim cok. Bak hatirlayinca yine sinirlendim simdi. :-x
Kosla nın ürünleri güzel elde temizlik için özellikle evde eski tül perde parçan varsa onunla silmeni tavsiye ederim Aylin, çok güzel temizliyor..
Kolay gelsin...
Çocukların odaları halı kaplama olduğu için makinayla yıkıyorum Aylin'cim..
Diğer halılarımı da eskiden balkonda kendim yıkardım,sonra halı yıkama şirketleri çoğalınca oralarda yıkatmaya başladım..
Silme işini de Amway'ın halı şampuanı var onunla yapıyorum..
ya aslında
koslalar yokkene amway in köpüğü vardı
hoş dünden beri vızıklıyorum duruyorum
görümcem yıkama makinasını getirdi
sen ve kosla daha çok bakışacaksınız bunla yıka daha kolay diye
Yazdım bunları bi kenara.Teşekkür ederim.DeMaya yazdı:
Kimyasal madde kullanmadan evde temizik yöntemleri ile ilgili bir yazı gönderdiydim bir zamanlar buraya.
Oradan alıntıdır.
Halı ve Kilimler;
Halı ve döşemelik kumaşların temizliği için hazırlanmış şampuvanların birçoğunun aktif maddesi, genellikle leke çıkarıcı olarak kullanılan bir çözücü olan perkloretilen'dir. Bu madde kanserojen olarak bilinir ve hemen görülebilen etkileri sersemleme, baş dönmesi, uyku hali, mide bulantısı, titreme, iştah ve oryantasyon kaybı olabilir. Uzun dönemli maruz kalma sonucu karaciğer ya da merkezi sinir sistemi zarar görebilir. Halı şampuvanlarında, yine insanlar için kanserojen etkilerinden şüphelenilen naftalin, etanol, amonyak ve deterjanlar bulunabilir. Halı ve kilimler çoğunlukla naylon, lateks, polyester, poliüreten, pvc/vinil klorid, akrelik gibi plastik malzemelerden yapılır. Plastik malzemeler doğal malzemelere göre çok daha fazla toz çeker ve tutar. Doğal malzemelerden oluşan bir duvardan duvara halınız varsa bile büyük olasılıkla zeminde poliüreten kullanılmıştır. Mümkünse sentetik malzemelerden ve duvardan duvara halılardan kaçınılmalıdır.
* Halılarınıza mısır nişastası veya sodyumbikorbonat serpip (ortalama büyüklükte bir odayı kaplayan halı için bardak) 30 dakika bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürün.
* Yeteri kadar arapsabununu sıcak suda köpürtüp uygun bir bezle sildikten sonra sirkeli su ile nemlendirdiğiniz bir bezle halının tüylerini yattığı yönde, zorlamadan silin.
Halı lekeleri
Çamur: Çamurun bulunduğu yeri tuzla ovun, bir saat kadar bekletin ve elektrik süpürgesiyle temizleyin.
Kahve: Sıvı soda ile lekeyi silin, süngerle temizleyin.
Kırmızı şarap: Kurumadan lekeyi tuzla kaplayın, kuruyunca elektrik süpürgesiyle temizleyin.
Meyve suları: Lekeye az miktarda kaynar su dökün ve süngerle silin.