1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

"arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim"

arkadas secimi benim için önemlidir..
    arkadaş; fikirlerimizin değişmesinde, gelişmemizde ya da gerilememizde, genel olarak hayatımızda büyük anlam taşır..

bunu bilerek..
    cocuklarımın da kendi kalibrelerinde arkadaslıkları olsun istiyorum..
    simdiye kadar sorun yaşamadık, hem arkadasları hem de aileleri aşağı yukarı bizim gibiydi.. kriterlerimizde cok fazla farklılık yoktu..

barısın okul toplantısında çok yaramaz bir cocukla adı birarada anıldı. h.., barıs, y... gerci barıs birşey yaptıgından degil, cocukların hepsi yaramazlık yapıyor gibi konusuldu ama yine de uyarmak geregi duydum..

evde barısa sordum, oglum, sınıftan saygısızlık yaptıgı icin atılan, gidip diger sınıflardaki kızlara küfreden bir cocukla senin adın yanyana anılsın istemiyorum. lütfen arkadaslarını dogru seç.
    ama anne o benim arkadasım, bırakayım mı arkadaslıgı..
    hayır bırakma, selam ver ama birlikte vakit geçirme.. onunla yanyana görüldüğün her daim herhangi bir olay oldugunda senin de adın verilecek, hic birsey yapmamıs olsan bile.. ve sen de onlardan sayılacaksın..
    arkadasını söyle kim oldugunu söyleyeyim, barısın arkadasları kim? h.., y... hımm...
    halbuki sen onlardan degilsin..

arkadas verdiginiz butun degerlerin ustune en azından belki yarısına yeni degerler ekecek güctedir, inanırım buna.. hele ki en uygun yas gurubunda barıs.. 12 henuz..

belki bırakmalı yanlısı dogruyu kendi görsün, yaşın yanında kuru olarak yansın da bir daha yanmamayı ögrensin..
    ama nerdeeeeee
    illa müdahele edecegim..

şöyle yüreğimi genişletemedim bir türlü..

Re: "arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim"

Çocuk yetiştirmek zor zenaat hele ki kız çocuğu yetiştirmek daha da zor.

Biz en büyük sıkıntıyı anne babanın çok çok iyi olduğu sorunlu çocuklardan çektik.Çocuklarımız taydaş (yakın yaşlarda) olduğu halde çocuklu görüşmekte imtina ettiğimiz oldu.

Blog Girişleri
    13

cüneyt yazdı:
    Çocuk yetiştirmek zor zenaat hele ki kız çocuğu yetiştirmek daha da zor.

Biz en büyük sıkıntıyı anne babanın çok çok iyi olduğu sorunlu çocuklardan çektik.Çocuklarımız taydaş (yakın yaşlarda) olduğu halde çocuklu görüşmekte imtina ettiğimiz oldu.
    anne baba iyi, cocuk sorunlu..
    bu nereden kaynaklanıyor peki sence?
    cocugun karakteri cok belirleyicidir buna hep inanırım ama
    çevresel erkiyle mi bir bozulmamı yasamıs acaba?

Anne baba bize ve çevreye göre iyi ama şimdi düşününce hane içerisiyle dış yaşam farklı olabilir mi diye düşünüyorum.

nuray_ilbars yazdı:
    anne baba iyi, cocuk sorunlu..
    bu nereden kaynaklanıyor peki sence?
    cocugun karakteri cok belirleyicidir buna hep inanırım ama
    çevresel erkiyle mi bir bozulmamı yasamıs acaba?

Nuray , arkadaş seçimi çok önemli ve ciddi bir konu.

Gerektiği yerde müdahale etmemiz gerekir diye düşünüyorum ben de.

Nasıl mı müdahele edilir , kötü alışkanlıkları olan ve çocuğumuzu etkileyen durumlarda (alkol,sigara vb.)

Diğer konularda kendileri hatalarını görerek düzelecektir mutlaka, ama uyarı konusunda mutlaka çevreden gelebilecek şeyleri anlatmalıyız bilmeleri lazım , bizim de engin tecrübelerimiz var bu tarz konularda tabi ki.

Dila zaman zaman arkadaşlarını şikayet ediyor bana , kimisi elbisesii kıskanıyormuş kimisi sen güzel değilsin diyormuş.
    Benim söylediğim de şu : Şu an için yaşlarınız çok küçük ama emin ol büyüdüğünüzü zaman böyle olmayacaksınız hiçbirinizde, daha dikkkatli olacaksınız birbirinizi kırmamak adına.
    Hem iyi anlaştığın ya da anlaşamadığın arkadaşlarını sen seçeceksin, bu senin kararın. Aynı sınıfta ya da okulda olduğunuz için birbirinizle arkadaş olmak zorunda değilsiniz sen şimdi bunları anlayamayabilirsin, zamanla söylediklerim senin için daha anlamlı olacaktır.

Bundan başka birşey yapamam, kimsenin çocuğuna da kötüdür arkadaşlık etme diyemem.
    Benim kriterim arkadaşlıklarda kötü alışkanlıklarının olmaması, yoksa kıskançlık vs durumlar hayatının her döneminde karşısına çıkacaktır.

Çok önemli bir konu Nuray, açtığın için teşekkür ederim.

Umarım çok cevap veren olur.

Ben bu konuda açıkçası Aylin'in cevabını merak ediyorum. Çünkü bir forumda bana annelik dersi verecek bir cevap yazmıştı "eğer kötü çocuklarla arkadaşlık ediyor ve onların yanına gidiyorsa oğlumun sigarasını cebine ben koyarım, onların verdiği sigaranın içinde kim bilir ne vardır" diye.

Çok doğru. En kötüsünden korumak için az kötü olanı vermek. Bu aşıya benziyor. Hani az miktarda mikrop enjekte edilir ki insana daha sonra karşılaştığında vücudu onu atabilsin.

Bu yüzden Hatice'nin dediği gibi fanusta yetiştirmemeli çocukları. Kötü olanları da bir şekilde göstermeliyiz çocuklarımıza ki yüzyüze geldiklerinde kötü olduğunu bilip onu kendilerine yaklaştırmasınlar.

Bu yüzden ufak defek hataları olan çocuklarla arkadaşlıklarına izin verip senin dediğin gibi "onlarla ismin anılırsa seni de onlarsan sayarlar" diyebilelim.

Yanlış birşey mi yazdım da forum ilgi görmedi

Arkadaş seçimi çok önemlidir,benim orta yaşını azıcık geçmiş kocacım bile arkadaşlarından etkileniyor kaldı ki henüz hayatın başında,neden sonuç kuracak kadar deneyimi olmamış yavrularımız etkilenmesin..

Anne-baba ya düşen temel görev çocuklarını her daim karşısına alıp konuşmak, örnekler vermek,zamanla çocuk öğretileri beynine yerleştirecektir , tasvip etmediğimiz hareketlere sahip arkadaşlarının yanlışlarını da yine anlatarak ve kararı KENDİSİNİN vermesini sağlayarak hareket etmeliyiz.

Kesin kural koyarak X kişiyle görüşmeni yasaklıyorum demek de çözüm olmayacaktır. X kişinin yanlışlarını görmesini sağlayarak yol göstermek çözümdür..

Arkadaşlar birbirini etkiler,her yaşta her zaman etkiler.

Bensu aylardır bezsiz,tuvalet eğitimini aldı ama iki sefer akran çocuğu olan arkadaşlarımızla görüştük hemen tavrı değişti. Bez takıcam bananeeee onlar takıyo bende takıcaaaam diye diretti ve bu aralar bezliyoruz sıpayı.

Alın işte 2 yaşında ve arkadaşından öğrendiği olumsuz davranış örneğini sergiliyor

9. Re: "arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim"

Şimdilerde bizim arkadaşlarımızın çocuklarını arkadaş olarak kabul etti onlarla görüşüyor ama büyüdüğünde illaki değişik çevreden ve aile yapısından arkadaşı olacak.

Uç noktalarda zararlı ,saygısız davranış sergilemediği sürece arkadaşlarına müdahale etmem gibi gözüküyor , beraber olduğu arkadaşı nasıl bir aile yapısı içindedir gözlemlerim ama nasıl müdahale edilir nerde dur denilir ileride yaşayıp göreceğiz , şimdiden birşey söyleyemeyeceğim.

benim oglum da , iyi kotu ayırımı yapamıyor henuz. kendisine bile bile zarar veren cocukalrın yanına bile sokuluyor- sonra xxx yine bana vurdu vs. anlatıyor. "oglum hoslanmıyorsan yanına gitme "diyorum- yine gidiyor.

biraz daha buyuyunce kendi kriterlerine gore ayrım ayapabilir diye dusunuyorum.