Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. kimsesiz çocuklar yurdu ziyaretim

bulunduğum semtte kurulu ve sürekli önünden geçtiğim çocuk esirgeme kurumunu nihayet bugün ziyaret ettim.
    Aslında hep istediğim ve aklımda olan bir şeydi.
    maddi manevi olarak elimden geldiğince bu çocuklara faydalı olmak istiyorum.
    yurdun müdüresiyle görüştüm.
    çok tatlı bir bayan beni içtenlikle karşıladı
    çocukların ihtiyaç duydukları şeyleri sordum.
    ve şu cevabı aldım
    "bu çocukların ne fazla ihtiyaç duydukları şey şevkat"
    aslında aklımda hep var olan ama eşimle oturup karara bağlanmamış bir düşünceyi paylaşmak istedim müdüre hanımla ve bu konu hakkında bilgi almak istedim.
    düşüncem koruyucu aile olmak
    oğluma arkadaş olacak,bir yavrucuğa koruyucu aile olmak
    haftada bir bile olsa bir aile sıcaklığı yaşayacağı bir ortam sağlamak ona bayramlar yaşatmak vs...
    çocukların üzülmesine dayanamıyorum
    bu çocuklar ve sokak çocukları için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıcam.
    çünkü onlar bizim geleceğimiz onlara sahip çıkmalıyız.

eğer siz yada etrafınızda koruyu aile olmak isteyenler varsa
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlükleri'ne başvurabilirsiniz.
    Bu hususta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait (0212) 511 42 75 Nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca aile içi şiddete maruz kalan, istismar edilen çocuklar için de Alo 183 hattını arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Re: kimsesiz çocuklar yurdu ziyaretim

Umarım en kısa zamanda koruyucu ailelik düşüncenizi gerçekleştirirsiniz.
    Hani yetiştirme yurdundaki çocukların bazıları hafta sonları koruyucu ailelerin yanına çıkarken, koruyucu aileleri olmayan yavrucaklar bakakalır ya..

3. Re: kimsesiz çocuklar yurdu ziyaretim

inşallah.keşke koruyucu aile sayısı artsada hiçbir çocuk arkadan bakakalmasa

Ne güzel etmişsiniz. Duyarlılığınızdan dolayı sizi kutlamak isterim. İnşallah yavrunun ve sizin istediğiniz gibi olur herşey. Keşke herkesin imkanı olsada koruyu aile sayısı çoğalsa

Çok iyi düşünmüşsünüzü..

Tebrikler ve en kısa zamanda bu düşüncenizi gerçekleştirmenizi diliyorum..

Seni tebrik ediyorum arkadaşım.Umarım koruyucu aile olmayı da başarabilirsin.Sevgilerimle

Tebrik ederim güzel davranışınızdan ötürü.

Nekadar hassas, nekadar ince bir davranış bu sizi tebrik ederim. Umarım koruyucu aile olma istediğinizi en kısa zamanda gerçekleştirirsiniz.

Ben çocuk yuvalarında kalan çocukları ziyarete gitmeye cesaret edemiyorum ..

Çok istiyorum aslında ama kalbim dayanmıyor .Annemin evinin yanındada var bir çocuk esirgeme kurumu ..Arasıra annem alıyor ..Onların birde derneği var ,kimsesiz çocuklara yardım vs ..Arasıra annem alıyor çocukları ..Ona bile dayanamıyorum ..cocukların sevgiye susamış halleri, "abla beni kucağına alsanaa" ,abla beni SEVSENE" diye yalvarmaları mahvediyor beni

Eşimde çok istiyor koruyucu aile olmayı ..Çok düşündük ,araştırdık ..Çocukların psikolojisi dahada bozuluyor sanki :roll: .yani tekrar yuvaya gitme saati geldiğinde çok mutsuz oluyorlar .hep seninle kalmak istiyorlar .."abla beni biraz daha SEVSENE" diyorlar

Bizimde koruyucu ailelik yaptığımız bir kızımız var aslında..ama yuvadan değil..anne babası ölmüş..kimsesiz..yaşlı bir halası bakıyor ona ..en azından bir evi var onu seven bir halası var..biz maddi -manevi her ihtiyacını karşılıyoruz..tatillere götürüyoruz..sağlık muayenelerini yaptırıyorz..tiyatro-sinema-muze gezileri yaparız onunla..en çokda kitap okumayı sevdirdik..onu bir kitap kurdu yaptık Ara sıra eve alırız ..Birlikte mutfakta kek yaparız ,bahçede oynarız falan ..çok mutlu olur

Lafı uzattım ..diyeceğim odurki ,kalbin dayanabiliyorsa harika bir iş yapmışsın ayaklarına sağlık ..yüreğine sağlık

10. Re: kimsesiz çocuklar yurdu ziyaretim

böyle bişeyi gerçekleştirmek sanıldığı kadarda zor değil aslında.fazla maddi olanaklarınız olması gerekmiyor.sağlık sorunlarını devlet karşılıyor senede iki kez kıyafet alıyor cüzzi bir maaş bile veriyorlar..o çocukların hasret kaldığı tek şey sevgi ve şevkat.daha ilerleyen zamanlarda birden çok çocuk almayı düşünüyorum üçe kadar veriyor bir aileye.