Ben test edip onayladım, sadece 4 günde 3 kilo verdim.. Bilemiyorum yani
İşte yaptığım diyet;
SABAH KAHVALTISI: 1 adet taze köy yumurtası, 2 dilim kızarmış köy ekmeği, patates kızartmasından sadece 3 tane (çocuklar patates kızarmasını paylaşmak istemiyor) yiyebildiğimiz kadar peynir zeytin, salatalık, domates… vs.
KAHVALTIDAN HEMEN SONRA SPORA GEÇİYORUZ;
Önce kuzu ve koyunları severek ısınma hareketlerine başlıyoruz. Yeğenler sıkılana kadar bu ısınma hareketini yapıyoruz. Ardından eşekle yeğenleri gezdirmeye başlıyoruz bu hareket de eşek yorulana ve sinir sistemimiz coşana kadar devam ediyor. Şimdi sıra nefes açmada, önce temiz havadan derin bir nefes ciğerlerimize çekiyoruz ve peşinden avazımız çıktığı kadar “YETER İNİN EŞEKTEENN” diye bağırıyoruz. Çocukların ağlaması ile sporumuzu bitiriyoruz.
ÖĞLEN YEMEĞİ: Bu öğünde istediğimiz her şeyi yiyebiliyoruz. Önemli olan yemeği 10-15 dk. arayla kaşıklayarak yemek ve zırt bırt sofradan kalkıp, oturmak. Bu 10-15 dakikalık arada çocukları yemek yemesi için ısrar edilebiliriz veyahut yine çocukların yemek yememek için “teyze/hala tuvaletim geldi” diyerek bizi uyutmasına izin verip onları tuvalete götürebiliriz.
ÖĞLEN YEMEĞİNDEN SONRA YİNE SPORA GEÇİYORUZ;
Önce parka giderek çocukları salıncakta sallıyoruz, bu hareket kol kaslarımızın gelişmesine yardım ediyor. Sıcak beynimizi kavurana kadar bu hareketi devamlı yapıyoruz. Ardından tavuk kovalama hareketine başlıyoruz. Bu hareketi de nevrimiz dönene kadar yapıyoruz, nevrimiz kıvama gelince temiz havadan ciğerlerimize kadar çekip “HADİ EVE GİDİYORUZ ARTIK” diye bağırıyoruz. Ve yine çocukların ağlaması ile sporumuzu bitiriyoruz.
AKŞAM YEMEĞİ: Akşam yemeği de öğlen yemeğinin aynısıdır. (bknz: Öğlen Yemeği)
AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA YİNE SPORA GEÇİYORUZ;
Akşam kendimizi fazla yormamaya özen göstermemiz gerekiyor. Daha çok rahatlama hareketleri yapacağız. Önce çocukları kovalayarak eve sokuyoruz, sonra çizgi film izlemeleri için ikna ediyoruz ve CD aramaya başlıyoruz, CD aramak parmaklarımızı hareket ettirdiğinden eklemlerde bir rahatlama söz konusu oluyor. Çocuklar çizgi film izlerken bulaşıkları yıkıyoruz, bunda da ellerimizi ve bileklerimizi rahatlatıyoruz. Sonra dizi saati gelene kadar telefonda konuşuyoruz. Buda çenemizi rahatlatmak için bir başka hareket, ayrıca bu hareket ruhumuzu da rahatlatmaktadır. Kontörümüz bitene kadar telefonda konuştuktan sonra içeri gidiyor ve ciğerlerimize derin bir nefes çekerek “HADİ UYUYUN ARTIK YAAA” diye çocuklarımızın yüzüne yüzüne bağırıyoruz. Çocukların ağlayarak yatağa gitmesiyle akşam sporumuz da son buluyor.
Mutlu ve yağsız günler diliyorum...