2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 26 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Deneyimli anneden okumalik forum:Kucuk okul cocuklariyla nasil ders calismali!

Hicran..Turkiye'de bu el yazisi isini haddinden fazla ciddi aliyorlar kanimca. Sonucta AT'nin (cogunlukla ingiliz) sistemini uyarladilar yeni ilkogretim sistemine ama buralarda oyle bir zorundalik yok 6-7 yasinda cocuklara. Bir tek guzel yazi derslerinde yaziyorlar...bir de okulda yaptiklari odevlerde denemeler yapiyorlar.
    Zaten evde odev gormek mucize o yaslarda. haftada toplasan on bes dakikalik bir odev vardir...o da bazen.

tabii bu basi bos birakmalisin demek degil. biz de unite dergileri alip ogrendiklerini pekistirmeye calisiyoruz, ...butun defterleri okulda kaliyor...ne islediklerini ancak taylanin anlatmalarindan anlayabiliyorsun...ona gore arastirmani yapip sorumlu anne olarak uygun odevleri,unite dergilerini alip calistiriyorsun. okul/ogretmen kesinlikle boyle bir tavsiye yapmaz velilere burada.

ben egitimin icinde oldugumdan ve ilkokulda da calistigimdan neyin nasil gittigni biliyorum. yoksa siradan anne babalar ingiliz bile olsalar bi haberler cocuklarin neler okuduklarindan.

el yazisi diyorduk...burada dorduncu besinci sinif da bile yazilar rezalet...basariyi etkileyecek bir onemi yok seviye belirleme sinavlarinda 3-5 puan bisey fazla aliyorlar el yazisini dogru yazarsa...dogrudan kastim... yazi kotu bile olsa dogru yerlerden harfleri birlestirdiyse...
    zaten de 16 yasinda ilk ogretimden ayrildiklarinda cogunun inci gibi el yazisi oluyor hic bir zorlamaya maruz kalmadan.

silgi kullanilma olayi burada yok gibi bisey ilk siniflarda. ogretmenin hatayi gormesi gerekiyor...ister matemetik, ister ingilizce...uzerine bir carpi atip yenisini yaziyor cocuklar yanina yununa.

bizim genlerimizde var galiba milletcek vur deyince olduruyoruz...birinci sinif cocuguna guzel yazsin diye bu kadar baski olmaz, olmamali.

sen bosver ogretmeni...kafana gore takil onemli olan basarisizliklarina odaklanmasi degil cocugun kucucuk yasinda ...hatta tam tersi.

ogretmene de bu fikrini soyle bence. kraldan cok kralci olmuslar anlasilan.

zuleyha...dogruyum, dogrusun, dogru...
    gecen yila kadar burada ilkokul ogretmenligi yapan kardesime taylanin artik hevesle ders yaptigini anlatinca, bes yillik birinci-ikinci sinif ogretmenligi tecrubesine dayanarak o da bana zaten erkek cocuklar ikinci sinifin ortalarindan sonra acilir dedi ... ben de bunu bizim evin erkegine soyledim.
    yorumu soyleydi: ya bu erkekler her yasta herseyi neden kadinlardan gec algiliyorlar, bu nasil bir is?!!!

naapcan iste bilimsel gercek!!!

2. Re: Deneyimli anneden okumalik forum:Kucuk okul cocuklariyla nasil ders calismali!

Arın yazın harika,
    not edildi.

Bu arada bir ara gazetede okumuştum,
    İngiliz profesyonel öğretmenler derneği mi birliği mi işte neyse,çocuklar için okul çağının yani 1.sınıfa başlama yaşını 7 yaş olarak kabul ediyorlarmış.
    Kas gelişimi bu yaşta tamamlanıyormuş zaten.
    Ben de aynı fikirdeyim.
    Baturay 7 yaşını bitirdi öyle başladı 1. sınıfa.
    Bir kere yanına oturup çalıştırmak zorunda kalmadım.

Anasınıfı,yuva 7 yaşından önce başlamalı ama 1.sınıf kesinlikle 7 yaşını bitirince olmalı diye düşünüyorum ben de.

Re: Deneyimli anneden okumalik forum:Kucuk okul cocuklariyla nasil ders calismali!

Teşekkürler Arin. Biz zorlu bir hafta geçirdikten sonra şükür ki rayına oturttuk.

çok teşekkürler.dün akşam ben çileden çıkmıştım.okuduğum iyi oldu.sağolasın

5. Re: Deneyimli anneden okumalik forum:Kucuk okul cocuklariyla nasil ders calismali!

Ne güzel yazmışsın Arin.

Bizimle de paylaştığın için teşekkürler.

Arincim icime su serptin,rahatlattin beni.
    Emre de boyle iste su an neredeyse 5 yasina girecek,bizde british sistemiyle egitim yapan bir okuldayiz okuma ve yazma calismalarimiz iki sendir var.
    Okumaya kelime kelime ufak capli basladik ama yazmak konusunda,dikkatsiz,isteksiz ve cabuk SIKILIYOr.
    Gerci ben bunu biliyorum ve fazla zorlamiyorum,bir tahta aldim mesela ogretmencilik oynuyoruz orada bu sekidle daha severek yapiyor ama babamiz maalesef cok kati ve sabirsiz.
    Iyiki o calistirmiyor.
    Ona kalsa emreyi uzun uzun oturtuyor masada
    Ve bu sekidle emre dersten nefret edecek diye cok geriliyorum ben.
    Emre pozitif motivasyonla islenebilen bir cocuk,ben onu destekledikce afferim dedikce herseyi daha kolay yapiyor.
    Dedigin gibi sanirim birazda yasla ilgili zamanla oda Taylan gibi sorumluluklarini bilecek ve kalem tutarken parmaklari agrimicak ins masallah

Anjinsan yazdı:
    Of Arın seneye saçımı başımı yolacağım adım gibi eminim.Bir yandan Sertan Alp'e ders çalıştırmaya çalışacağım,diğer yandan Selen Bige'den defter ,kalemleri kaçırmaya çalışacağım.Of of offf.. :-x
    Hatice,

simdi zaten bizim kiz eline kalem kagidi alip gleiyor. ona da ders calistiracakmisim.(krese gidiyor)
    ilgilenmeyince agliyor.
    babasina gonderiyorum. yok annem baksin diyor..

ben abiyle zaten cebellesiyorum

S.E.S yazdı:
    hicran geçen yıl Erkanın hataları oluyordu hoş hala oluyor ama
    ben bi yerde okumuştum
    hatayı öğretmen görsün evde silgi kullanmayın diye
    sorduğumda ben hayır siz silin düzeltin demişti ilgisiz ama bence benim kanımca okulda öğretmeni görmeli yaptığı hatayı çocuğun
    ogretmen kirmizi kalemle kitabin ustune yazmis..silin diye.
    ne yapalim sildik.ama emir uzuldu

bilmemgerek yazdı:

sen bosver ogretmeni...kafana gore takil onemli olan basarisizliklarina odaklanmasi degil cocugun kucucuk yasinda ...hatta tam tersi.

ogretmene de bu fikrini soyle bence. kraldan cok kralci olmuslar anlasilan.
    sanirim subeler arasinda bi rekabet var. ogretmenler kimin sinifi daha basaliri veya kimin velisi daha ilgili yarisindalar.

valla beni ilgilendirmiyor. hiiiic cocugu zora sokamam. zaten 6 yi daha doldurmadik bile.

su el yazisi da AB kirterleri dolayisiylaymis. ben merak ediyorum. ogretmen yazaibliyor mu harbiden.

Geçen yıl 1. sınıfa yeni başladığında henüz okuma yazma bilmediğinden ödev kağıdını tek tek okuyup yaptırıyordum.Şimdi 2. sınıf ve ben hala aynı şeyi yaptığımı farkettim.Oğlum ,ben okumadan söylemeden ödev kağıdını açıp da ödeve başlamıyor.Baktım basbayağı sinir sistemim bozuluyor , bağırıp çağırıyorum ödev yapması için , adam beni hiç tınlamıyor.Bu hafta başı itibariyle karar aldım , artık ödevini kesinlikle hatırlatmayacağım. Eğer yapmıyorsa öğretmene hesap verecek.

Öğretmen onun gözünde mutlak otorite , anne babayı takmıyor.Çocuğumu suçlamıyorum tabii bu davranışları yüzünden , çoğunlukla hata bizde.Bu konuda öğretmenle gizli ittifak içinde olacağım.Yazdıklarınıza katılıyorum , çok teşekkürler.

Özellikle kız erkek farklılığı hiç düşünmediğim bir konuydu.Oğlumu hep kendi küçüklüğümle karşılaştırıyordum oysaki.