Süt-yoğurt ile pekmez, ıspanak ile yoğurt birlikte yenmemeli diye bir şey duydum. Kalsiyum demiri bağlayıp emilimini engelliyor ve böylece ikisini de vücut kullanamıyormuş. Bilgisi olan var mı?
Süt-yoğurt ile pekmez, ıspanak ile yoğurt birlikte yenmemeli diye bir şey duydum. Kalsiyum demiri bağlayıp emilimini engelliyor ve böylece ikisini de vücut kullanamıyormuş. Bilgisi olan var mı?
Duyan da mı yok
duymuslugum var bunu..
ama doktor onayı duymadım hic..
Aslında bana mantıklı geliyor. Zehirlenmelerde de yoğut yedirirler mesela mantığı aynı.
Bir kaç gündür bizim kız yoğurt yemiyor diye içine bir kaşık pekmez koyuyorum aklıma geldi. Faydası yoksa yedirmenin mantığı yok...
Kayınvalidem hep der ben iki çocuk büyüttüm her sabah bir biberon sütün içine biraz pekmez ekler içirirdim, sende içir diye kafamın etini yerdi, ama kızım hiç bu şekilde içmedi sütü.Bir arkadaşım demişti banada süt ve pekmezi bir arada verme, ne verdiğin pekmezin bir yararı var, ne de içirdiğin sütün diye. Ama doğrulu konusunda bir fikrim yok. Sadece bir duyum.
Benim bildiğim de kalsiyum demiri tutuyor. Hatta hamile iken demir haplarından 1 saat sonra süt için demişti doktorum.
Arda da bazı günler 1 litreye yakın süt içiyor. Ben de demir eksikliğinden endişelenmiştim. Çocuk doktorumuz her gün 1 porsiyon kırmızı et yiyip yemediğini sordu.Arda her gün et yiyor. O zaman sorun olmaz dedi. Et de protein Orda bir püf noktası var ama aceleden soramadım. Doktor arkadaşlarımız yanıtlarsa çok sevinirim ben de
Doğrudur, kalsiyum ve demir'i 1 saat aralıklı olarak almak lazım.
Demir en iyi c vitamini ile çözünür demir hapı ya da damlaaları kullanıyorsanız 1 saat öncesi ya da sonrası kalsiyum almamak gerek. Demir'i portakal suyu ile birlikte almak emilimini arttırır.
Doktorumuz pekmezi ya sabah aç karnına yada gece yatarken verin dedi....G.BULUT yazdı:
Kayınvalidem hep der ben iki çocuk büyüttüm her sabah bir biberon sütün içine biraz pekmez ekler içirirdim, sende içir diye kafamın etini yerdi, ama kızım hiç bu şekilde içmedi sütü.Bir arkadaşım demişti banada süt ve pekmezi bir arada verme, ne verdiğin pekmezin bir yararı var, ne de içirdiğin sütün diye. Ama doğrulu konusunda bir fikrim yok. Sadece bir duyum.
Gaye bu arada alakasız ama ben senin kızına bayılıyorum.41 kere maşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin
Teşekkür ederim Ebru'cuğumebru_arda yazdı:
Gaye bu arada alakasız ama ben senin kızına bayılıyorum.41 kere maşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin