3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123
Toplam 30 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Özel okullara bakışımız hakkında yorum istiyorum...

Ne yapıyorsak biz yapıyoruz, protesto etsek , çocukları yazdırmasak veya gerçekten alimize pankartları alıp yurt dışındakiler gibi inatla bi sonuca ulaşana kadar bunu sürdürsek acaba kim durabilir bizim karşımızda?Biz koyun misali 10 lira al tamam hasabında hiçbir şeye sesimizi çıkarmazsak olacağı budur, ve daha kim bilir neler görüp duyacağız...

Re: Pelin

Bugün bu konuda çok konuştum, çok tartıştım.. Arkadaşlarımdan-bunu bizzat ödeyen birinden- yıllık okul taksitinin 30.000YTL ye dayandığı okulu öğrendim..

Ben 20.000 üzerinde kafa yordum (çünkü diğeri bizim bütçemizi aşar). Dedim ki 8 aya bu para ayda 2000den fazla eder. ben bir mürebbiye ve bir özel öğretmen tutsam en babasından yılda 16.000 de kalırım.. O halde niye bu eziyete katlanayım. Benim istediğim bir yabancı dili iyi konuşması ve eğitim mi? Bu paraya bunu en özelinden sağlarım..

Şimdiki sorunum iyi bir devlet okulu bulmaya kaldı... Bu okulu bulduğumda da save ettiğim 4000 ytl yi gözümü kırpmadan bu okula bağışlayacağım her yıl!

Son kararım budur, aklımı çelen yeni bir düşünceye kadar..

Ve Nurcan ın açtığı yurt dışında yaşayan arkadaşların çocuklarını nasıl okuttuklarına dair forumu da okuyunca iyice sinirlenmeye başladım..

neden benim güzel ülkemin güzel çocuklarının anababaları kendi eğitimleri sırasında olmayan bu sorunlarla cebelleşmek zorunda bırakıldılar diye kızıyorum :-x

Re: Pelin

ben tercihimi devlet okulundan yana yaptım.

özel okul fiyatlarını suan karsılayabiliyorum ama özel calişiyoruz yolunda gitmeyen birsey olursa okuldan almak zorunda kalırsak oglum daha cok etkilenecegını dusundugumuz için.

okul eh işte diyebilirım.

ama ögretmenimizden cok memnunuz

sınıfımız tüm eksiklerını veliler olarak karşiladık.

klimamiz var projektor makinası bilgisayar bunları hepsını aldık.

ögretmenimiz mezun ettıgı sınıf ını basarı orani cok yüksek.

ögrencilerını seven ögrenciler aldıkca daha daha veren bir ögretmen asla ögrenci ayrımi yok.

devlet okullarında kulanılan kitaplar kulanılıyor özel okulda da.

okuldan cok Ögretmen önemli diyorum... nereye verirseniz verin ögretmen vasa bir ögretmense olan sadece paranıza olur.

Re: İdea..

İşte benim de gelmek istediğim nokta bu!

Bravo size ve darısı başımıza...

Re: İdea..

Tansel,

Benım planım da soyle olustu. arastırdım ettım sunda karar kıldım.

Devlet okuluna vermek. en onemlısı ıyı bır ogretmen tesbıt etmek.ılk okulu ıcın.

gereken yardımları okula akıtmak. organıze veya toplu yardımlarla okula bırseyler yapabılmek.

ve ozellıkle matematık ve turkce ıcın bır ogretmen ayarlamak. evde bırebır ders aldırmak.

bızım hepımız egıtımlıyız kendımızde yetmedıgı yerde yardım etmek.

Ablaları babası ben enıstesı ust komsum gaye teyzsı tarıh ve cografyası benden cerenın dedı.

kendımız bırebır ılgılenerek. unıversıteye hazırlamak.
    okula basladıgı zamanda en onemlısı gunun tekrarı yarına hazırlık bunlar bana dusuyor yaparım da evdeyım cunku.

dıl ıcınde
    ruscası var unutturmamak. unutturmuyoruz da.
    Ingılızce ıcın de babası ve ablaları ılk basta sonra yerınde ogrenmesı ıcın ıngılızce konusulan ulkelerden bırılerıne yaz tatıllerı veya bır sekılde ortamında ogrenmesı ıcın cabalıycam.gerekırse bunada ozel ogretme dusunuyorum.

ozel okula vermıycem kararım benımde bu yonde.

kendı cabamızla cocuklarımız egıtılecek sansımız yok.

dıger faalıyetlerı ıcın yuzme ıcın burhan felek. yanımzıda halk oyunları var oraya gonderıcem. enıstesı muzısyen pıyonusu kemanı ondan.kendı ıstegıne gorede ıstedıgı bır faalıyet.

bakalım nasıl basarıcaz. hepımıze kolay gelsın dıyorum.

Hem kreşler,anaokulları hemde özel ilköğretim okulları büyük illerimizde almış başını gdiyor gerçekten,söylenilen rakamlara şaştım kaldım.Bulunduğuz ilde Duru da bir özel okululun anasınıfına gidiyor ve ilk öğretime de orada devam edecek ama sizin bahsettiğiniz fiyata değil bu yıl bize toplam 4000 ytl ye mâl olacak,bahsedilen o rakamlara asla veremeyiz çocuğumuzu öyle bir okula giden çocuk dersaneye gitmeye ya da özle ders almaya ihtiyaç duymuyormu eğer birde onlar ekleniyorsa nasıl bir eğitim veriyorlar merak ediyorum

bahsedilen okulu biliyorum. elbette turkiye'de ozel okul fiyatlarinin gereginden cok yuksek oldugunun da farkindayim. acaip bir rant donuyor gercekten. ama bu okulun fiyati neden boyle derseniz talep cok fazla oldugu icin. eskiden sadece anaokulundan ogrenci aliyorlardi, talep cok oldugu icin bir sene onceye cektiler okula girebilme ihtimalini. tabii kar kapisi acildi onlara. diger okullardan farki da 100 yillik gecmis, koklu egitim sistemi, ogretmenlerinin cogunun yabanci olmasi dolayisi ile cok iyi ingilizce egitim vermeleri ve OKS soncularinin yilllardir ama yillardir turkiye'de "okul genelinde" birinci olmasi. yani kurayla alinan rastgele 108 ilkokul bir oocugunu turkiye'nin en basarili ogrencileri haline donduruyorlar ki herhalde bu da bir basaridir. bu kadar para eder mi bilemem. ama ortada diger okullardan farkli bir sonuclari var en azindan. cocuklarini orada okutan ve bu parayi verebilen ailelere gipta etmekten baska bir sey gelmiyor elimden.
    tate yazdı:
    Şimdi dün bana acil bi haber geldi..

namı-ı değer bilinen ir özel okulumuz ana sınıfı öncesi 2003 doğumlular için bir sınıf açıyormuş. Cumaya kadar(Bugün son gün) önkayıt yapılacak, 20 kişiden fazla isteyen olursa da noter huzurunda kura çekilecek..

Açıp sordum yalnızca eğitim fiyatı 21.000YTL (ama KDV dahilMİŞ!)
    Tabii ilave yemek var, servis var...

Şaşırdım arkadaşlar.. 4 yaşındaki bir çocuğa 21.000 ytl değerinde ne kazandırabilir bir okul..

Ben zaten 800 verdiğim yuvayı çok bulurken, bu nedir?.. 4yaş, 5 yaş ve 8 yıl eğitim 10 yıl eder. 10x21=210 eder.. yaa bu parayı biriktirsem zaten çocuğumu yurt dışında şakır şakır konuştururum istediğim dilde. ya da istediğim özel üniv. ye gönderirim... ben mi yanlış bakıyorum... kafam karıştı.

Abimiz zaten özel okulda. eee bizim gelir seviyemiz de Allaha şükür bunu karşılıyor, ama 2 çocuk var, ve abiye ödediğimizin nerdeyse 1.5 katı bu okul... İnsanlar bunu nasıl karşılar?.. üstelik her yıl artışıda dikkate almadım hesap yaparken...

Diyorum ki biz veliler mi yarttık bu okul canavarlarını?

Yoksa ben yanlış mı düşünüyorum?

Markaya ve isime cok para ödedigimizi düsünüyorum, olay iyi
    egitim vermekten öteye gitmis artik. Cok paralar ödenen
    okullara göndermek bir ayricalik oluyor, toplum olarak
    maddiyata fazlaca önem verdigimizi düsünüyorum son yillarda.

Güvensizlikten de kaynaklaniyor tabi ben Türkiye'de yasiyor
    olsaydim su an bende cocugumu isim yapmis güvenebilecegim bir okula gönderirdim bunun icin o miktarlari ödemek gereksede.

Ve bunun bilincinde olan egitimci ticaretciler bunu sonuna kadar kullaniyorlar cok yazik.

Geçen yıl bir özel okulla görüştükten sonra devlet okulunun anaokuluna verdik oğlumu. Bu sene de ora başladı. Ama bugün eşim bir özek okulla görüşmeye gitmiş yarın randevumuz var. Bir göreyim tekrar yazarım.

Özel okullar çocuga sosyallik katıyor ..yabancı dil ,Spor ,sanat ,muzik vs gibi alanlarda kendini gelistirmesinde destek oluyor ,önder oluyor vs .

Onun dısında ,devlet okulundaki mufredat neyse ,aynı seyi ders olarak goruyorlar.

Özel okulda okuyan cocuklar "daha basarılı" olur diye birsey yok .Çocuğun "içinde yoksa" oxfordun türkiye şubesinede gitse (mesela yani ) değişen birşey olmaz .

Çocuğun "içinde varsa" köy okulunada gitse ,doktor olur..Mühendis olur .

Annemin bir öğrencisi vardi ..Kızın babası iki evli..Evde 7 çocuk..kendine ait odasi ,calisma masasi bile yok ..Anne baba cahil..Çocuk ütü yaparken bile , kitabi ütü masasinda ders çalışırdı ..Şimdi Amerikada ..NASA 'da "nükleer enerji muhendisi" olarak calisiyor