1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Özel okullara bakışımız hakkında yorum istiyorum...

Şimdi dün bana acil bi haber geldi..

namı-ı değer bilinen ir özel okulumuz ana sınıfı öncesi 2003 doğumlular için bir sınıf açıyormuş. Cumaya kadar(Bugün son gün) önkayıt yapılacak, 20 kişiden fazla isteyen olursa da noter huzurunda kura çekilecek..

Açıp sordum yalnızca eğitim fiyatı 21.000YTL (ama KDV dahilMİŞ!)
    Tabii ilave yemek var, servis var...

Şaşırdım arkadaşlar.. 4 yaşındaki bir çocuğa 21.000 ytl değerinde ne kazandırabilir bir okul..

Ben zaten 800 verdiğim yuvayı çok bulurken, bu nedir?.. 4yaş, 5 yaş ve 8 yıl eğitim 10 yıl eder. 10x21=210 eder.. yaa bu parayı biriktirsem zaten çocuğumu yurt dışında şakır şakır konuştururum istediğim dilde. ya da istediğim özel üniv. ye gönderirim... ben mi yanlış bakıyorum... kafam karıştı.

Abimiz zaten özel okulda. eee bizim gelir seviyemiz de Allaha şükür bunu karşılıyor, ama 2 çocuk var, ve abiye ödediğimizin nerdeyse 1.5 katı bu okul... İnsanlar bunu nasıl karşılar?.. üstelik her yıl artışıda dikkate almadım hesap yaparken...

Diyorum ki biz veliler mi yarttık bu okul canavarlarını?

Yoksa ben yanlış mı düşünüyorum?

Re: Özel okullara bakışımız hakkında yorum istiyorum...

Geçende bir haber okudum doğrudan çeviri olduğu için çarpıcıydı. başlık şöyle bir şeydi "Angelina Jolie çocuklarının eğitimi için servet harcıyor" Oğlunu amerikanın en pahalı okullarından birine yazdırmış.
    Servet dediği de 18 bin dolar. Bir çevirdim YTL'ye bizim isim yapmış özel okullarımızdan çok değil. Üstelik burda o paraları orta gelir düzeyine sahip, maaşla çalışan insanlar veriyor. Vay be dedim demek ki amerika'dan zenginiz :P

Özel okul var özel okul var diyorum ben ..

4. Re: Özel okullara bakışımız hakkında yorum istiyorum...

Benim kızımda özel okulda okuyor,fakat bu fiyatın kat kat altında...içine girmeden anlamıyor insan..inanılmaz rant var bu işlerde...özel okulların sahiplerine bir bakın ardından dersaneler ve özel eğitimler (etüt),yurtlar gibi zincirleri var.Üstelik ben bu yıl okul aile birliğindeydim inanılmaz olaylara şahit oldum.Kermezler yapılıyor,velilerden bir takım yardımlar toplanıyor ve toplanan paralarla okula bir takım eksikler yapılıyor,okulun pc yazıcısını dahi okul aile birliği karşılıyor.Okulun kasasından okulla ilgili tek kuruş harcamak yok..inanırmısınız?okullar arası yarışmalar düzenleniyor,oks deneme sınavları oluyor çocuklarımıza saat ,altın,kitap gibi vs...hediyeler okul aile birliğinden karşılanıyor..ben çok şaşırdım,inanamadım...

Evet yaa işte sorun burda....

Devlet okullarına bizden istenen kayıt paraları için kıyamet koparıyoruz ama özel okul oldumu akan sular duruyor.

Dün akşam yemekte eşimle de tartıştık bu konuyu.. "Gelir durumunu bildiğim nice arkadaşım var, yemeden, giymeden, tüm maaşlarını çocuklarının okul parası yapıyorlar" dedi.. üzüldüm gerçekten. Oysa en yakınımızdaki devlet okuluna versek kayıt olurken gücümüz yettiğince 500-l000.. sonra okulun iyileştirmesi için uğraşsak daha iyi olmaz mı?

Nedir bizi bu taleplere getiren psikolojik etki.. anlayamıyorum.. ve ister istemez kendimizi çarkın içinde bulmaktan korkuyorum :-x

Anjinsan yazdı:
    Özel okul var özel okul var diyorum ben ..
    Ben de aynen böyle diyorum

Kesinlikle cok abartili Tansel,nedir bu cocuklari uzayda mi okutcaklar
    Biz burada Emreyi oldukca da iyi egitim veren bi okula gonderiyoruz,mezunlari dunyanin sayili universitelerine (sorbonne,horward vs...)sorunsuz giebiliyor.
    Egitim dili ing,ek dil olarak fransizca,aktiviteleri kg ler icin yuzme,bale sonrasi icin hemen hemen aklina gelebilecek her sey.
    Ogretmenlerimiz ingiliz veya irlandali.
    Okul guvenli,kampuse okul saatlerinde kisme giremiyor,ogrenciyi tain edilen veli disinda kisme alamaiyor.
    Kisacasi memnunuz.
    Biz su an yaklasik 6000 ytl oduyoruz bu okula,yillarla artiyor bu ucret azar azar elbette.
    Ama bana sizin okul cok cok cok fazla geldi,hangisiymis merak ettim dogrusu.

Kesinlikle cok abartili Tansel,nedir bu cocuklari uzayda mi okutcaklar
    Biz burada Emreyi oldukca da iyi egitim veren bi okula gonderiyoruz,mezunlari dunyanin sayili universitelerine (sorbonne,horward vs...)sorunsuz giebiliyor.
    Egitim dili ing,ek dil olarak fransizca,aktiviteleri kg ler icin yuzme,bale sonrasi icin hemen hemen aklina gelebilecek her sey.
    Ogretmenlerimiz ingiliz veya irlandali.
    Okul guvenli,kampuse okul saatlerinde kisme giremiyor,ogrenciyi tain edilen veli disinda kisme alamaiyor.
    Kisacasi memnunuz.
    Biz su an yaklasik 6000 ytl oduyoruz bu okula,yillarla artiyor bu ucret azar azar elbette.
    Ama bana sizin okul cok cok cok fazla geldi,hangisiymis merak ettim dogrusu.

İyice abartmışlar bence de.

21.000 YTL ve üstüne yemek ve servis ücreti üstelik de 5 yaş için bu ücret.

Bu okulun ismini ben de çok merak ettim şimdi.

tate yazdı:
    Evet yaa işte sorun burda....

Devlet okullarına bizden istenen kayıt paraları için kıyamet koparıyoruz ama özel okul oldumu akan sular duruyor.

Dün akşam yemekte eşimle de tartıştık bu konuyu.. "Gelir durumunu bildiğim nice arkadaşım var, yemeden, giymeden, tüm maaşlarını çocuklarının okul parası yapıyorlar" dedi.. üzüldüm gerçekten. Oysa en yakınımızdaki devlet okuluna versek kayıt olurken gücümüz yettiğince 500-l000.. sonra okulun iyileştirmesi için uğraşsak daha iyi olmaz mı?

Nedir bizi bu taleplere getiren psikolojik etki.. anlayamıyorum.. ve ister istemez kendimizi çarkın içinde bulmaktan korkuyorum :-x
    Tanselcım,
    bende bunu dıle getırmıstım. devlet okulları ıcın; harcamalarımızı onlara yapsak da ozel okul olan tımsahlardan elımızı kurtarsak dıye.

dersaneler de ucmus. fıyatları gorsen dudak ucuklatır.
    yanı
    Turkıyede egıtım sıstemı bıtmıs.
    oyle bır yarıs kı tuccarca yarıs ama.ınanılır gıbı degıl.
    buyuk kızlarımı ozel de okutmustum buyugumun unıversıtedsı de ozeldeydı.

Ukraynada okudu benım ortanca kızım 3 yıl lıseyı,oranın ozelındeydı. hıc de bızı sarsacak paralar degıldı egıtımı de guzeldı.

Ama Turkıye ye bakıyorum buyuk kızlarımın zamanından hıc bır sey degısmemıs artı ucmuslar

Hanı basbakanımız kıtaplar bedava her sey bedava okuycak cocuklarımız dıyordu ya.Egıtım kalıtelı ve devlet karsılıyacak her seyı dıyordu .Yalanmıs.

okula odeneklerı bıle yokmus devletın. elektrık,su,dogalgaz,telefon dısında odenek yok.

mıllı egıtım bakanı cıkıyor kayıt parası yok dıyor cep telefon numarasını verıyor. okula gıdyorsun halı goruyorsun. devletın odenegı yok, okulun boyanması lazım sız yapacaksınız.denıyor. ve cıddı velılerın yardımıyla okul toparlanıyor.

Bu yıl okul tabela renklerı mavı olacak denmıs. bır suru para odendı nlara.
    artı Ataturk resmı genclıge hıtabesı falan vardır hanı duvarlarda onlar bır cercevede toparlanacak denmıs tum sınıfların onlar degısmıs vs vs ... .
    bır de devletın ısteklerı var ama odenek yok.

TURKIYE'DE EGITIM SISTEMI COKMUS YERLERDE.... :-x :-x :-x acı cok acı tablo