Malzemeler :
1 kg. pırasa
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 adet biber
1 adet kesme şeker
1 su bardağı pirinç
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Pırasaları uzunlamasına incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı koyarak pırasa ve soğanları 5 dakika kavurun. Biberleri incecik doğrayıp, tuz ve şekerle birlikte tencereye ilave edin. Kendi suyuyla 10 dakika pişirin. Sonra pirinç ve bir buçuk su bardağı suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Kırmızıbiber, karabiber ve tuz ilave edin sonra karıştırıp fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine limon suyu gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.