bir deterjan alıyorum hepsine onu kullanıyorum epeydir. bir de ona kafa yoramam, camasır odasında zaten iki deterjana yer yok.(10-15 kg lık alıyorum)
bir deterjan alıyorum hepsine onu kullanıyorum epeydir. bir de ona kafa yoramam, camasır odasında zaten iki deterjana yer yok.(10-15 kg lık alıyorum)
yakinda;
mavi giysiler icin mavis
pembe giysiler icin gülpembe
sarilar icin gunes isiltilari
gibi isimlerle yeni deterjanlar raflarda yerini alirsa hic sasirmam
geçen ay sevgili eşim! salonda printera kartuş doldurmaya çalışırken perdelerime mürekkep fışkırtınca :-x amwayla tanıştım onun çamaşır ve bulaşık makinesi tabletlerinden aldım çok memnun kaldım. Bilenler bilir bulaşık makinesiyle bayağı bi savaş vermiştim, şimdi süper
çamaşır tabletini de hem renkli hem beyazda aynı tableti kullandım ve ikisinden de iyi sonuç aldım
renkliler için demek şekerim yani yeşil,pembe ve mor rinso paketleri.mavi paket ise beyazlar içinAnjinsan yazdı:
Eskiden ne güzel tek bir deterjan vardı.Bütün renkleri aynı deterjanla yıkardık. Şimdi ben öyle 2 çeşit deterjan kullanmayı sevmiyorum.Zaten sık çamaşır yıkadığım için bir fark ta göremiyorum.
Her markete gidişimde bıktım hangisi beyazlar için hangisi renkliler için diye tek tek bakmaya ..
Açıkkoyulular ne demek hem?Hem beyaz hem renkli için mi? Hüfff... :-x
ayrıca tavsiye edrim ben renklilere rinsonun pembesini kullanıyorum süper
bayazlara da ariel kullanıyorum ama bu ay rinsonun beyazını aldım denemek için bakalımj nasıl çıkacak
Gönderen Mucizebebek Gönderilme tarihi 17/07/2007 17:17:05
Ben ikisinede ayrı deterjan kullanıyorum...
Renkliler için olan deterjanlarda çözünürlük derecesi ayarlanıyor ve renklerin bozulmasını engelliyor!
Beyazlar için olan deterjanlar direk beyazlatmaya yönelik! Yani renklilerin solmasına yol açıyor...
Deterjan firması gibi konuştum ama bildiğim bu
ayni fikirdeyim,bende hepsine ayni deterjani kullaniyordum ama en kisa zamanda deneyecegim.
beyazlara beyazlar için olanı,renklilere de renkliler için olan sıvı deterjan kullanıyorum.
özellikle siyahlar çok soluyor öbür türlü.
tek deterjan kulanıyorum yıllardır hep aynı.
sanki baska sey kulanırsam temız olmıyack gıbı gelir.
beyaz önce kısa renklide yıkanır sonra önyıkamali baktım olmadı bır daha yıkarım sen bana bakma
bak canımcım
şimdi ariel alıyorum karbeyaz olan beyazlara
birde omo alıyorum colarmatik renklilere
bazende tek deterjan kullanıyorum sağım solum belli olmuyor.
Gaye'nin de yukarida yazdigi sebeblerden beyazlara ve renkililere ayri deterjan kullaniyorum.Mucizebebek yazdı:
Ben ikisinede ayrı deterjan kullanıyorum...
Renkliler için olan deterjanlarda çözünürlük derecesi ayarlanıyor ve renklerin bozulmasını engelliyor!
Beyazlar için olan deterjanlar direk beyazlatmaya yönelik! Yani renklilerin solmasına yol açıyor...
Deterjan firması gibi konuştum ama bildiğim bu
aman ne gereksiz bisey,beterjan beterjandir