domatesli taze fasulye
pilav
cacik
domatesli taze fasulye
pilav
cacik
babagannuş
zeytinyağlı yeşil fasulye
domatesli bulgur pilavı
inegöl köfte
lavaş
ayran
gülhan ablacim,gülhan.e yazdı:
babagannuş
domatesli bulgur pilavı
inegöl köfte
lavaş
ayran
babagannus ne?, cok merak ettim
4 adet patlıcan,5-6 adet domates,4 adet yeşil sivri biber,5-6 diş sarımsak,yarım limon suyu,2 yemek kaşığı sirke,tuz,1 tatlı kaşığı şeker,1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ.01zeynep yazdı:
babagannuş
domatesli bulgur pilavı
inegöl köfte
lavaş
ayran
Patlıcanı közlüyorum,kabuğunu soyuyorum,küp küp doğruyorum.yeşil sivri biberi iki santim kalınlığında doğruyorum .5-6 tane domatesin kabuğunu soyup küp küp doğruyorum.büyük bir tavanın içine önce sıvı yağı sonra yeşil biberleri koyuyorum iki üç dakka çeviriyorum,daha sonra domatesi ilave ediyorum,5 dakika sonra patlıcanları ilave ediyorum.sarımsak,tuz,limonsuyu,ve sirkeyi de ilave edip kısık ateşte bi 10 dakka pişiriyorum.
soğuyunca servis yapıyorum şahane bişi oluyor..
söylemeyi unuttum ,lavaş ve herhangi bir köfte çeşitiyle çok güzel gidiyor
cok tesekkür ederim, mutlaka deneyecegimgülhan.e yazdı:
4 adet patlıcan,5-6 adet domates,4 adet yeşil sivri biber,5-6 diş sarımsak,yarım limon suyu,2 yemek kaşığı sirke,tuz,1 tatlı kaşığı şeker,1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ.01zeynep yazdı:
babagannuş
domatesli bulgur pilavı
inegöl köfte
lavaş
ayran
Patlıcanı közlüyorum,kabuğunu soyuyorum,küp küp doğruyorum.yeşil sivri biberi iki santim kalınlığında doğruyorum .5-6 tane domatesin kabuğunu soyup küp küp doğruyorum.büyük bir tavanın içine önce sıvı yağı sonra yeşil biberleri koyuyorum iki üç dakka çeviriyorum,daha sonra domatesi ilave ediyorum,5 dakika sonra patlıcanları ilave ediyorum.sarımsak,tuz,limonsuyu,ve sirkeyi de ilave edip kısık ateşte bi 10 dakka pişiriyorum.
Rice ederim Zeynep'cim01zeynep yazdı:
cok tesekkür ederim, mutlaka deneyecegimgülhan.e yazdı:
babagannuş
domatesli bulgur pilavı
inegöl köfte
lavaş
ayran
- antipasto olarak, közlenmiş patlıcan, kabak, biber, baharatlı yeşil zeytin (hazır alınma)
- sarımsaklı-tereyağlı sıcak ekmek dilimleri
- spagetti bolonez (kepekli)
- şeftalili dondurma
- espresso kahve ve birer dilim çikolata (minik birer dilim)
Yoğurt çorbası
Fırında patatesli biftek
Çoban salata
Oglum anneanne yaz okulunda...
evde yemek pişmiyor
mutfak ve ben izindeyim...
yolumuz nereye düşerse orada karnımız doyar
tavuk suyu çorbası
tavul şnitzel
pilav
salata