2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: tuvalet eğitimi::((

Siz degil de o hazir hissetmeli kendini. Istemiyorsa bir sure ara verin.

Yaz oldugu icin bezlemeden dolastirin, altina kaciracak her yer cis olacak ama sabirli ve sakin olmaniz lazim.

Tuvalet egitimini anlatan cocuk kitaplari bulursaniz alip birlikte okuyabilirsiniz. Artik buyudun bizim gibi tuvalete yapabilirsin diye ikna etmeye calisabilirsiniz. Ama en az 500 defa anlatmaniz lazim.

Dedigim gibi hazir oldugunda ogrenecek zaten kolayca. Zorlamanizin bir faydasi olmaz. Aksine zarari olur.

En iyisi biraz ara verin siz. Sonra yine baslarsiniz

Re: tuvalet eğitimi::((

Selam,

Aynı sorundan bizde muzdaribiz. Benim oğlum da 2 yaşını doldurdu. Lazımlığa oturunca yapıyor ama kaldırınca da söylemiyor. Her taraf çiş falan oluyor v.s...Aslında bu konu bayağı bir sabır gerektiriyor. Ben neye karar verdim biliyormusun? önce her tarafta halıları kaldırıp, çocuğu bezlememeye ve sabırla bu işi öğretmeye... İşin kötü yanı çalışıyorum ve çocuk gündüz kreşte, ancak akşamları bu konu ile ilgilenebileceğim. Valla zor, hele de çalışıyorsanız daha da zor...Ama çocuğun da hazır hissetmesi çok önemli, belki de bir süre daha beklemek gerekiyordur...Kolaylıklar diliyorum.

3. Re: tuvalet eğitimi::((

biz de şu anda 27 aylık olduk ve çiş sorunumuzu 1 aydır en azından gündüzleri çözmüş durumdayız
    çiş eğitimine başlamadan önce kızım aslı zaten beni abisini sürekli tuvalette görüyordu eğitim öncesi ben başladım aslıcım sen de büyü-dün artık sen de bizim gibi tuvalete çiş kaka yapmak istermisin canım diyordum
    neyse kararrımızı verdik ve sabah bezimizi attık
    ilk bir hafta her 10 dk. da bir çiş var mı annem
    syok dese bile alıp götürüyordum tuvalete alkış yapıyoruz oley falan o da mutlu oluyor
    anak bu 1 hafta boyunca çiş kaçırmadı mı tabi ki kaçırdı
    bu dönemde önemli hem de çok önemli iki husus var bunlardan adım gibi eminim lütfen dikkat edin
    birincisi asla ve asla altına çiş kaçırdığında kızıp bağırmayınn asla bu çocuğun gerçekten bilinçaltında kötü etkilenmesine neden olabilir sabır sabır sabır
    ikincisi de bezini asla bir daha takmayın
    yani bir 2-3 hafta eve bağımlı oluyorsunuz ama bir yere giderken falan bezlemek yapılacak en büyük hataa

bize gelirsek biz hala gece bezleniyoruz halledemedik ama gündüz artık kaçırmıyoruz
    gece sorununu çözememenin altında ise kızımın uykusunuun çok hafif olması ve de huysuz olması yatıyor
    normalde oğlumda gece biz yatarken çişe kaldırır yaptırırdık ve sabaha kadar bişey olmazdı
    kızımda malesef buna şimdilik cesaret edemiyoruzz
    kolaylıklar size

4. Re: tuvalet eğitimi::((

biraz daha bekleyin bence...

cocuk kendini hazir olunca belli eder.sabir gerektiren bir surec kesinlikle zorlamak ve bagirmak ters tepiyor.

aslaa yazdı:
    meraba arkadaşlar
    kızım iki yaşını doldurdu ve biz tuvalet eğitimine başladık
    soruyorum söylemiyor tuvalette yapmıyor tam geliyoruz iki dakika sonra yapıyor. sonra benim sinirler tebemde.çok zorlanıyorum sizin yardım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.taysiyelerinizi bekliyorum
    İlk gün bende çok sinir olmuştum ama hiç belli etmedim neredeyse evin her köşesine gözümün içine baka baka kaçırdı ama ben pes etmedim sonra tuvalette suyla felan oynarken yapmaya başladı ve alıştı geceleri de hiç bezlemedim çişi gelince uyandı tabii ilk zamanlar baya sulu tarım yaptı yatağına ama ben önlemimi almıştım tabi o yüzden hiç bunalmadım yani arkadaşım kısacası pes etme şimdi tam zamanı ve geceleri de asla beleme alışmasın kolay gelsin iyi haberlerini bekliyorum

lazımlığamı tuvaletemi oturtmak gerekiyor benim kızımda 19 aylık yavaş yavaş başlamam lazımmı

filizyıldırım yazdı:
    lazımlığamı tuvaletemi oturtmak gerekiyor benim kızımda 19 aylık yavaş yavaş başlamam lazımmı
    lazımlık yerine klozete otuttur çocuklar için özel oturaklar var onlardan albilirsin lazımlık bence çok gereksiz bende almıştım ama hiçbir şeye yaramadığını anladım boşuna pislik sonra çocuk nerde isterse orada tuvaletini yapabileceğini sanıyor

geçtiğiniz yollardayım..
    2,5 yaşındayız, bahsettiğiniz şekilde başladık.
    siniriniz sadece kendinize zarar verir,
    sormayın çiş var mı diye, saat başı götürün oturtun büyük ihtimal yapacaktır. bu şekilde devam ederseniz bir süre sonra ferkına varıp kendisi söylemeye başşlıyor.
    yaklaşık 3 buçuk ay oldu gündüz bezini çıkaralı, hala arada yapıyor ama gıcıklığına
    kaka ise ne zaman yaptıysa ertesi gün yine aynı saatte oluyor.

kolaylık dilerim size...

10. Re: tuvalet eğitimi::((

4 gündür elimde bez geziyorum evin içinde ama hala tuvalete yaptıramadııımmmm