1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Tatil ve valiz hazırlamak

Tatile cikmanin en sevmediğim yani ,"valiz hazirlamak-valiz toplamak" ve en kotusude dönüşte "valiz boşaltmak" .

Haftaya tatile cikiyoruz..Ama beni şimdiden valiz sıkıntısı sardi .

Hiç bir şeyi unutmadan ,eksiksiz hazirlayabilmek icin ,beynimde devamli valiz hazirliyorum bugunlerde önce kafama yazıyorum götüreceklerimi yani .

Ama yinede unuttugum birşeyler oluyor ara sıra .
    Örneğin ,herşeyi tam hazirlayim derken ,eşimin kemerini unuttugum vs olmuştur..ufak ama önemli bir objeyi ,mesela şarj aleti gibi ..unuttugum oluyor .

gerçi artık biraz uzmanlaştim sürekli valiz hazirladigim icin ..fakat o tatil dönüşü camasir yıkanması..yerleştirilmesi isi fena halde geriyor beni .

Valiz hazirlamanin puf noktasi varmıdır ??

Ben cok kolay valiz hazirlarim diyen varmıdır ??

Benim gibi valiz hazirlamaktan ,boşaltmaktan hoşlanmayan varmı ??

tatile cıkarken cok esya gotururmusunuz ???

Re: Tatil ve valizler

bizde cumartesi sabahı yola çıkacağız (anam nilgün vuracak bizi) ben şimdiden yazmaya başladım

aklıma gelen her maddeyi kaydediyorum

mesela şarj aletini yazmamıştım forumu cevaplamadan gidip hemen yazdım

bu sene gidemiyeceğiz ama her tatil dönüşü biz bir hafta da köye gideriz orda çamaşırları yıkar bahçede kurutur halamla sohbet ede ede ütü yaparız

eve herşey teniz gelir ve yerleşir .)

şimdiden iyi tatiller

Blog Girişleri
    1

benim en sevdigim seydir valiz hazirlamak

kafamda dusunuyorum diyorsun ya, aklina gelen her ayrintiyi not et. sonra yaptikca uzerini ciz. unutmazsin o zaman...

ben donusu sevmeeyenlerdenim. valizi bosaltmayi sevmiyorum yani. hem kirliler, yikanacak utulenecekler vs. hem de ise baslamayi cagristiriyor bu isler.. onun icin nefret ederim valiz bosaltmaktan

cok sey eskiden alirdim. ivir zivir ne varsa... giymeden geri getirdigim bir suru giyecek olurdu. simdi Ilgaz var artik kendime bir iki yedekten fazla almiyorum ama oglum icin cok sey aliyorum. giden esyalarin 3'te ikisi ona ait..

ben de hiç sevmem valiz hazırlamayı.tam işkencedir.

ama artık elim alıştı herhalde pek zorlanmıyorum.eskiden lüzumlu lüzumsuz herşeyi alırdım yanıma,şimdi daha hafiflettim.

aklıma gelen herşeyi not ederim öncelikle.kıyafet alırken mutlaka kombinleyip alırım.önceden birbirine uymayan bir sürü şey götürmüşlüğüm vardır.

gideceğim yere göre çoğu şeyi de buradan taşımam.şampuan gibi şeyleri oradan satın alıp,orada bitirip dönerim.

strese girme hiç ,bir şey unutsan bile gittiğin yerden telafi edersin.eskidendi o tatil yörelerinde kazıklanmak.allahtan ki artık büyük marketlerden ve mağazalardan heryerde var da aynı fiyata alınabiliyor herşey.

Bu işin en pratik yolu liste yapmaktır.

Evet valiz hazırlamak, gittiğin yerde açmak sonra dönmeden toplamak -ki ben en çok bundan tırsarım- sonra evde boşaltmak sevimsiz işlerdir.

Ancak iş nedeniyle çok yoğun seyahat ettiğim dönemlerde bile beni kurtaran listelerim olmuştur, örneğin banyo dolabının kapısına astığım sabit liste bana çok zaman kazandırmıştır, çünkü kişisel bakım eşyalarını unutmak facia demektir benim için..

Yine de tatile çıkabilmek güzeldir

1 gün önceden hazırlıyorum valizimi.
    Önce kafamda neleri alacağımı planlıyorum sonra 1 valiz kız için hazırlıyorum.

Kendimiz için büyük bir valizimiz var onu hazırlıyorum. Yarısı eşime yarısı bana ait oluyor. Hergüne 1 kıyafet koyuyorum ve extra olarak da tişört filan koyuyorum.

Diş fırçaları, saç jölesi ,toka vs onları ayrı bir göze koyuyorum.

Valizi hiç boşaltmadan içinden ihtiyaçlarımızı alır kullanırım tabi bunun için neyi nereye koyduğunu bilmek lazım artık benim için çok kolay.

Extra olarak da poşetler koyarım olca kirlileri poşete koyarım hep ayrı olurlar temizle kirli karışmamış olur gelir gelmez de kirli poşetinden çıkardıkalrımı yıkarım.

Temiz kıyafetlerin ütüleri bozulmuşsa yıkarım bozulmadıysa yıkamadan aynı şekilde kaldırırım.

Tatile çıkmadan önceki gece hazırla valizini , öteki türlü eksik bitmez.

yazlık, uzun soluklu tatile çıkmadan 1 hafta önce valizi yatak odasına bir köşeyi koyarım, gelip geçerken aklıma gelen bütün küçük şeyleri bir bir koyarım, son 2 akşamda ütülenecekleri ütüler yerleştiririm, eşimde sağolsun papağan gibi onu koydunmu bunu koydunmu diye yoklama çeker hallederiz,yani tatil bavulu hazırlamayı ben zevkle yaparım,,
    ama birde hafta sonu 2 günlük geliş gidişler vardır eşimin ailesine ondan nefret ederim,o bulunsun bu bulunsun nasıl olsa araba var deyip herşeyi alırım yanıma, dönüşte toparlanmak ve eve gelip o yorgunlukla herşeyi yerleştirmek tam bir işkencedir, :-x
    bu sayede dün gece bir işkence yaşadım, ve bugün itibariyle zevkle bavul hazırlamak istiyorum
    cumartesi günü kuşadası yolcusuyuzda not kağıdım elimde benimde giyeceklerimi not ediyorum birde alışveriş yapılacak bu akşam,

Re: Tatil ve valiz hazırlamak

1 hafta önceden bende telaş başlar..

valiz hazırlamayı çok severim de ;dönüşte boşaltmak bana işkence gibi gelir..

En sevdiğim şeydir valiz hazırlamak...

Eşim işi gereği sık sık seyahat ettiğinden mecburi uzman oldum..

Giderken valizi derleyip toparlamak güzelde, dönüşünde valizin halini hiç sevmem...

- Kesinlikle günler öncesinden liste yaparım. Listeyi gözönünde bir yere koyarım. aklıma ne gelirse listeye eklerim.

Listeden ana başlıklar
    - Giysi
    Günlük - Gece

Ayakkabı - Terlik

- Kişisel bakım
    - Banyo gereçleri
    (çok fazla ağır olduklarından seyahat boylarını tercih ediyorum)
    - Havuz - Deniz malzemeleri
    - Diğer gerekli aletler (şarj aleti, epilasyon aleti gerekirse mini fön mkn, gerekirse seyahat tipi ütü)
    - Sağlık gereçleri (ilaç - acil yardım mlz.)
    - Resmi evraklar (evlenme cüzdanı, pasaport, sigorta kartı , küçük telefon fihristi vs vs )

Valizin en altına mutlaka fermuarlı başka bir taşıma çantası koyarım.(alınan hediyedilikler, eşyalar için)

Kolay gelsin...

Şimdiden iyi tatiller...

Re: Tatil ve valiz hazırlamak

Ben de hiç hoşlanmama. Hele eşimin ilgilenmeyip bi de şunu koydun mu , bunu koydun mu sorularına gıcık olurum