Pazar günü tek başıma seyrettim ilk matinede...
film gelmeden önce iyice didiklediğimden bir tek diyalogları bilmiyordum tabi ama olsun..HARİKAYDI...
yani ne diyeyim...
Film çekimleri önce Maltada başlıyor,sonra Maltayı sevmiyorlar,Meksika ya geçiyorlar.Orada bir fırtına da ekipmanlar biraz(!) dağılıyor ama olsun yine de devam ediyorlar.Tabi bunun neticesinde bir sahnede Truva sokaklarında Lamaları sürükleyen insanlar görüyorsunuz..Lama neee...Truva nireee..tabi ama oluyor böyle hatalar.Zaten Truvanın yerini de bilen yok doğru dürüst di mi)bakalım ünlü eleştirmenler farkedecek mi bunu internette görürüz artık.
filmde en etkileyici karakterler Aşil ve Hektor..Ama film tamamen Truvalılara sempati duyuyor,eee bugünlerde Türkler zaten truvalılardan geliyor tartışmaları yapılırken bu da hoş bi şi..Bir de Atatürk yunanı denize dökünce Truvanın öcünü aldık demiş ya...değme keyfimize..
fakat ağlattı beni itiraf edicem..ben her filmde ağlanacak bir yer bulurum o ayrı .
bir de filmdeki Truva heykellerinin ne olduğunu analamadığımı söylemeliyim.daha çok maya tanrılarını andırıyordu o yüzden iç çekimleri sevmedim.yani bir gelin bir iki müzeye bakın di mi..zaten Truvanın yarısını schliemann kaldırıp götürmüş almanyaya,gidin bari orada görün..
Schliemann'ın karısının takıp poz verdiği ünlü Truva takıları,kraliyet ailesinde değildi,başka kadınların başındaydı.bu da ilginç geldi bana.
savaş sahneleri güzel,diyaloglar iyi..daha ne olsun.
bunun dışında gelelim Brad Pitt 'e...
o ayrı bir forum konusu aslında...kısaca şöyle söyleyeyim,konuyu uzatmayayım:NE ADAM,UFFF!!!!
hadi güzel seyirler...kaçırmayın seyredin...