'Beyaz enerji' olarak adlandırılan, uzun ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmez gıda maddesi sütün, saç ve tırnak oluşumundan kanın pıhtılaşmasına kadar birçok faydası bulunuyor. Türkiye'de kişi başına yılda 5-6 litre süt tüketilirken, bu rakam AB ülkelerinde 80-90, ABD'de 120 litre. Dünya ortalamasıysa 18-20 litre. Vücudun önemli pek çok hayati fonksiyonunu sağlayan kalp, sinir ve kas hücreleri için gerekli sütte, kalsiyumun yanı sıra potasyum, fosfor ve protein var. Hücre ve dokuların oluşmasında, yıprananların yenilenmesinde önemli rol oynayan sütün günde en az yarım litre tüketilmesi öneriliyor. Bu miktarla bir insanın günlük ihtiyacı olan kalsiyumu yüzde 75, fosforu yüzde 60, iyotu yüzde 25, B2 ve B12 vitaminlerini yüzde 77, C vitaminini yüzde 15, A vitaminini yüzde 23, D vitaminini yüzde 16 oranında karşılamak mümkün.
Radikal