BEN bir alman vatandasi anne olarak bebegimi türkiyede dogurursam, cocugum alman vatandasi olabilirmi? yoksa babasi tr vatandasi diye, o da mi tr vatandasi olacak?
BEN bir alman vatandasi anne olarak bebegimi türkiyede dogurursam, cocugum alman vatandasi olabilirmi? yoksa babasi tr vatandasi diye, o da mi tr vatandasi olacak?
Merhaba...
Alman vatandaslik yasasina göre vatandaslik kan bagiyal olusur, dogdugunuz yer itibariyla degil. O yüzdenAlman vatandasi ve süresiz oturma izniniz varsa , dogan cocugunuzotamatik olarak Alman vatandasi olacaktir. Umarim yardimci olur size bir link vereyim, bir göz atin..
Bu arada dogum öncesi konsoloslukla temasa gecseniz iyi olur, hem size yardimci da olurlar.. Kolay gelsin..
http://www.migration-online.de/beitrag._aWQ9MjE2NQ_.html
cevabin icin tesekkür ederim, ama verdigin link de yaziyorki: türkiyede dogan cocugun annesi veya babasi türk ise, cocuk türk olarak dünyaya gelir. yani esim türk. ben alman. cocuk otomatikmen türk olurmus malesef.
istersen birde sen gözat:
Die türkischen Gesetze sehen vor, dass je des Kind, das türkische Eltern oder einen türkischen Elternteil hat, als türkische Staatsangehörige bzw. türkischer Staatsan gehöriger geboren wird, unabhängig vom Geburtsort.
Beispiel
Yeliz wird in Deutschland geboren. Ihre Eltern Filiz und Can haben beide die tür kische Staatsangehörigkeit. Yeliz bekommt die türkische Staatsangehörig keit daher durch Geburt. Sie hätte auch die türkische Staatsangehörigkeit be kommen, wenn nur ihr Vater oder nur ihre Mutter die türkische Staatsangehörigkeit besessen hätte.
cildirtma beni flexibel...
Dogur sen bir güzelce, bütün vatandasliklari alacak bebegin.. Erkek olursa sadece sonunda askerlik icin zor olur.
Hannover Konsoloslugundan:
Soru ? Anne ve babadan biri Türk digeri Alman vatandasi ise çocuklar her iki ülke vatandasligini
da kazanabilir mi ?
Cevap Evet. Türk Vatandaslik Kanunu, bir Türk vatandasinin, birden fazla ülkenin vatandasi
olmasina izin vermektedir.Örnegin bir Türk anne ile Alman babanin ABD’de dünyaya
gelen çocuklari, anneden dolayi Türk, babadan dolayi Alman ve vatandaslik hakkinin toprak
bagi ilkesine göre de tanindigi ABD hukukuna göre bu ülkenin vatandasi olur. Dolayisiyla
Türk Kanunlari, gerekli bildirimlerde bulunmak kaydiyla, bir kisinin ayni anda iki, hatta
ikiden fazla ülkenin vatandasi olmasina imkan tanimaktadir.
Alman Vatandaslik Kanununa göre de, anne veya babasindan biri Alman olan çocuk, baska ülke
vatandasligini kazanip kazanmadigina bakilmaksizin dogumdan itibaren Alman vatandasligina alinir.
sagol canim, dedigini yapacagim, ilkten bi hamile kalayimda, sonra dogurdugumda, eger cocuguma alman vatandasi vermezlerse, seninle tekrar yazisiriz
cevabin icin tesekkür ederim,
Sevgilerimle...