deniz bir forumunda bahsetmisti itinali olmayi ogrendim bircok isimde diye.
benim cok ihtiyacim var bu konuda egitilmeye.
zaruri isleri kisa bir zamanda yapmak zorunda olunca itinali olamiyorum. itina ile zamanin arasindaki bag nasil olmalidir?
ya aslinda herkese soruyorum islerinizde itinali misiniz?
iste denizin onerileri:
Deniz.. Gönderilme tarihi: 26/03/2007 13:22
Daimi Üye
Üyelik Başlangıcı: 09/10/2004
Gönderiler: 3033 Re: deniz. itinali olalim sayende
ev islerinde itina:
- aldigin seyi yerine koy
- albümlere resim yerlestir
- aylik faturalari düzenli dosyala
- kiler, bodrum gibi yerleri ayiklayip kullanilacak esyalari göz önüne cikar, kullanilmayacaklari at.
- cocugun giysilerini elden gecir, kücülmüs olanlari ihtiyaci olanlara ver.
- kendi garderobunu elden gecir, dikilecekleri dik, kuru temizlemeye gidecekleri gönder, ütülenecekleri ütüle, artik sevmediklerini bir ihtiyaci olana ver
- carsaflari iki haftada bir degistir.
iliskilerde itina:
- arkadaslarin özel günlerini unutma
- cocugunla ilgili hic bir seyi aceleye getirme
- anne baba kardesler gibi yakin aile fertlerinin günlük yasamlarinin (uzakta da olsalar) bir parcasi olmaya calis. günlük olaylardan, yasanlarindaki gelismelerden haberdar ol
- esine ve kendine yalniz kalacak zaman tani
kendine itina:
- güne bir bardak oda isisinda su icerek ve 5 dakika meditasyon yaparak basla.
- el, yüz ve boynuna krem sürmeyi ihmal etme
- her sabah ise giderken itinali makyajini yap
- her aksam yatmadan itinali makyasini sil
- dislerini günde 2 defa fircala, aksam mutlaka dis ipi de kullan
- aksamlari kondisyon bisikletinde 15 dakika gecir ve bu arada kitap oku
- aksamlari dus al
- saclarinin kesimi icin kuaförüne güven. onunla fix bir sekilde 6 haftada bir randevu al ve saclarini teslim et.
enerji kullaniminda itina:
- o anda kullanilmayan hic bir aleti stand by birakma. Televizyon, laptop, camasir makinasi, tumbler, hepsini kapat.
- gereginden fazla lamba yakma. odadan cikarken lambalari kapat
- tüm ampülleri, enerji tasarruf ampüllere degistir
- az paketleme malzemesi harca.. eger aluminyum folya yerine bir tabak kapatabiliyorsan kapat.
- kullanilip atilan bir kerelik ürünler kullanma. is yerinde plastik kahve fincani ve 1 porsiyonluk krema yerine yarim litrelik pakette süt ve porselen fincan kullan. Hem porselen bardakta icmek daha zevkli degil mi?
- araba kullanirken kirmizi isikta ani hizli kalkislar yapma. ileride trafik sikisiyorsa gazdan ayagini cok önceden kes. yani daha bir yumusak sür..
-dus alirken, vücüdunu sabunladigin sirada muslugu kapat.
dünyaya itina:
- spam e-mailleri okumadan sil.. bu e-maili yolla yoksa basina su gelecek bu gelecek gibi e-mailleri yollama. internette bilgi kirligine yol acma..
- insanlara kizma, onlarin öyle davranmalarida kendi hayat birikimlerine bagli, mutlaka cok kolay bir hayat yasamadilar diye düsün..
- kendini karsindakilerin yerine koy, ya sen kürt olsan, ya sen cocuk olsan, ya sen yoldan karsiya gecmeye calisan 80inde bir kadin olsan, ya sen balkonundaki minik örümcek olsan.. vs..
simdilik bu kadar aklima geldikce ekleyecegim..