1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 54 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

deniz. itinali olalim sayende.......beklenen oneriler eklendi buyrun sizde ekleyin

deniz bir forumunda bahsetmisti itinali olmayi ogrendim bircok isimde diye.

benim cok ihtiyacim var bu konuda egitilmeye.
    zaruri isleri kisa bir zamanda yapmak zorunda olunca itinali olamiyorum. itina ile zamanin arasindaki bag nasil olmalidir?

ya aslinda herkese soruyorum islerinizde itinali misiniz?
    iste denizin onerileri:

Deniz.. Gönderilme tarihi: 26/03/2007 13:22
    Daimi Üye

Üyelik Başlangıcı: 09/10/2004
    Gönderiler: 3033 Re: deniz. itinali olalim sayende
    ev islerinde itina:

- aldigin seyi yerine koy
    - albümlere resim yerlestir
    - aylik faturalari düzenli dosyala
    - kiler, bodrum gibi yerleri ayiklayip kullanilacak esyalari göz önüne cikar, kullanilmayacaklari at.
    - cocugun giysilerini elden gecir, kücülmüs olanlari ihtiyaci olanlara ver.
    - kendi garderobunu elden gecir, dikilecekleri dik, kuru temizlemeye gidecekleri gönder, ütülenecekleri ütüle, artik sevmediklerini bir ihtiyaci olana ver
    - carsaflari iki haftada bir degistir.

iliskilerde itina:

- arkadaslarin özel günlerini unutma
    - cocugunla ilgili hic bir seyi aceleye getirme
    - anne baba kardesler gibi yakin aile fertlerinin günlük yasamlarinin (uzakta da olsalar) bir parcasi olmaya calis. günlük olaylardan, yasanlarindaki gelismelerden haberdar ol
    - esine ve kendine yalniz kalacak zaman tani

kendine itina:

- güne bir bardak oda isisinda su icerek ve 5 dakika meditasyon yaparak basla.
    - el, yüz ve boynuna krem sürmeyi ihmal etme
    - her sabah ise giderken itinali makyajini yap
    - her aksam yatmadan itinali makyasini sil
    - dislerini günde 2 defa fircala, aksam mutlaka dis ipi de kullan
    - aksamlari kondisyon bisikletinde 15 dakika gecir ve bu arada kitap oku
    - aksamlari dus al
    - saclarinin kesimi icin kuaförüne güven. onunla fix bir sekilde 6 haftada bir randevu al ve saclarini teslim et.

enerji kullaniminda itina:
    - o anda kullanilmayan hic bir aleti stand by birakma. Televizyon, laptop, camasir makinasi, tumbler, hepsini kapat.
    - gereginden fazla lamba yakma. odadan cikarken lambalari kapat
    - tüm ampülleri, enerji tasarruf ampüllere degistir
    - az paketleme malzemesi harca.. eger aluminyum folya yerine bir tabak kapatabiliyorsan kapat.
    - kullanilip atilan bir kerelik ürünler kullanma. is yerinde plastik kahve fincani ve 1 porsiyonluk krema yerine yarim litrelik pakette süt ve porselen fincan kullan. Hem porselen bardakta icmek daha zevkli degil mi?
    - araba kullanirken kirmizi isikta ani hizli kalkislar yapma. ileride trafik sikisiyorsa gazdan ayagini cok önceden kes. yani daha bir yumusak sür..
    -dus alirken, vücüdunu sabunladigin sirada muslugu kapat.

dünyaya itina:
    - spam e-mailleri okumadan sil.. bu e-maili yolla yoksa basina su gelecek bu gelecek gibi e-mailleri yollama. internette bilgi kirligine yol acma..
    - insanlara kizma, onlarin öyle davranmalarida kendi hayat birikimlerine bagli, mutlaka cok kolay bir hayat yasamadilar diye düsün..
    - kendini karsindakilerin yerine koy, ya sen kürt olsan, ya sen cocuk olsan, ya sen yoldan karsiya gecmeye calisan 80inde bir kadin olsan, ya sen balkonundaki minik örümcek olsan.. vs..

simdilik bu kadar aklima geldikce ekleyecegim..

Re: deniz. itinali olalim sayende

Ben pek itinali değilimdir hizli hareket ediuorum o yüzden galiba mesela yemek yaparken üç çeşit yemeğide ocağa koymak için acele ederim ama yinede yemeklerim güzel her işte böyleyimdir acele ederim o yüzden pek itina gösteremiyorum

aysun-cigdem yazdı:
    Ben pek itinali değilimdir hizli hareket ediuorum o yüzden galiba mesela yemek yaparken üç çeşit yemeğide ocağa koymak için acele ederim ama yinede yemeklerim güzel her işte böyleyimdir acele ederim o yüzden pek itina gösteremiyorum
    ayni ben

4. Re: deniz. itinali olalim sayende

Zaman konusunda stres yapmazsan itinalı olursun...kafanda bir sıra yapıp teker teker halletmek çözüm olabilir.onu da halledeyim şunu da halledeyim diye hepsine saldırınca hiç birşey tam olmuyor...

story98 yazdı:
    Zaman konusunda stres yapmazsan itinalı olursun...kafanda bir sıra yapıp teker teker halletmek çözüm olabilir.onu da halledeyim şunu da halledeyim diye hepsine saldırınca hiç birşey tam olmuyor...
    sorunda o zaten. uc kucuk cocuk koca ev, cocuktan beter bie es, ev ortaminda calisma derken zamanla yarisiyorum resmen.

6. Re: deniz. itinali olalim sayende

Ayy çok zor ama senin işin...yardımcın yok mu? Bu kadar sorumluluk beni yıkardı herhalde

7. Re: deniz. itinali olalim sayende

Aysecigim
    Ben aslinda 2007 yi itina yili ilan ettim seklinde söylemistim..

Benim uygulamam su sekilde..
    ..Sabah ise 15 dakika evvel gidicem diye cocugumu acele giydirip yedirmiyorum. Onun hizina uymaya calisiyorum..
    ..Evi toparlarken bir yerden alip bir yere atmiyorum. Bir seyin bir yeri varsa üsenmeyip orayak kadar götürüp birakiyorum. Ornegin gazeteleri eskiden bodruma inen merdivenlere birakirdim. Ama simdi bodruma indirip gazetelerin kondugu yere birakiyorum.
    ..özel günleri mutlaka hatirlamaya calisiyorum. eskiden yegenimin dogum gününü kacirsam, aman kacti artik derdim simdi gecikmeli de olsa hediyesini gönderiyorum..
    ..is yerimde cok isim olunca stres yapmiyorum. isleri alel acele yapmiyorum. önüme koyup öncelik veriyorum. sonra önceligi olmayan sey icin gidip is arkadasima bu isi ancak haftaya bitecegini söylüyorum. digerlerini de itinayla yapiyorum..

yavas yapiyorum daha cabuk bitiyor hizli yapmaya calisip acele edip bir seyleri kirip yerleri silmek daha uzun zaman aliyor

8. Re: deniz. itinali olalim sayende

Itinali olmak icin zamanla yarismamak gerekiyor.

Zamanim az yapilacak ve yetisecek islerim cok oldugu icin itinali olmak benim icin cok zor.

Herşeyi bir sıraya koyarım.
    o sırayı takip ederim.
    Hele yemek aynı anda yapamam.
    Önce çorba.
    Sonra ana yemek.
    Sonra makarna.
    Salata.

bu durumda... tanrim beni bastan yarat!

gitgide ozensizlesiyorum bu da kendime kizmama neden oluyor.

evet boyle olmamali...ama ozellikle ev isleri konusunda coook bikmisim. umurumda-degil ruh halindeyim nerdeyse bikac yildir!