Malzemeler:

1 paket Penne Makarna
200 gr. taze kaşar peyniri
200 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1 adet havuç
2 adet kereviz yaprağı
1 diş sarımsak
Maydanoz
1/2 bardak kırmızı şarap
2 adet küp doğranmış domates
1/2 tablet et suyu
1 bardak süt
Tuz, karabiber
Bir miktar muskat rendesi
1 defne yaprağı
Zeytinyağı
Bir miktar tereyağ

Hazırlanışı:

Soğan ve havucu doğrayıp zeytinyağında kavurunuz.
Daha sonra kıymayı katarak iyice kavurunuz.
Şarap ekleyip buharlaşmasını bekleyiniz. Domates, ince kıyılmış sarımsak ve sıcak suda erittiğiniz et suyu tabletini ekleyiniz.
Muskat, defne yaprağı, tuz ve karabibei ekleyerek 1/2 saat kadar hafif ateşte pişiriniz. Doğranmış kereviz yaprağı ve maydanozu da ilave ediniz. En son sütü ekleyip (bu sosun daha yoğun olmasını sağlayacaktır) buharlaşıncaya kadar pişiriniz.
Penne'yi "al dente" yani sert kalacak şekilde pişiriniz.
Süzdükten sonra hemen ragu ile karıştırarark biraz bekletiniz.
Yağladığınuz bir tepsiye önce bir kat makarna, üzerine bir kat kaşar peyniri ilave ederek en üste kaşar peyniri gelecek şekilde sıralama işlemini bitiriniz.
Peynir eriyip hafif kızarana kadar fırında 20 dk. kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Ragu hazırlamak için kıymaya ayrıca tavuk ciğeri veya mantar ekleyebilir, arzu ederseniz yine kıymaya kesilmiş jambon katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: ben peyniri doğrudan en üste koyuyorum.