Baştan eşinle odayı ayırmakla hata yapmışsın.
Annenin oldugu kadar babanında çocukları yetiştirmekte
katkısı olsun degil mi.
Baştan eşinle odayı ayırmakla hata yapmışsın.
Annenin oldugu kadar babanında çocukları yetiştirmekte
katkısı olsun degil mi.
Cok uzuldum bebegini dovdugun icin. Ama belli ki cok bunalmissin ve yardim alman lazim. Doktora gitmek istemiyorum demissin ya gerekirse gitmek ZORUNDASIN. Kendin icin degilse bile bebegin icin.
Oncelikle esinin sana yardim etmesini iste, gerekirse cevrendekiler annen, kayinvaliden ve doktora git mutlaka. Mutlaka yardim iste. Biraz bebegi babasina birakip yanliz kal, kendine zaman ayir. Sinemaya, kuafore git. Belki depresyona girmis olabilirsin. Bunun icin yardima ihtiyacin olabilir.
Benim kiziminda uykusu cok kotuydu, artik dayanamiyordum. Seni cok iyi anliyorum. Elinin alitinda internet olduguna gore biraz arastirmani tavsiye ederim. Bebeklere kendi basina uyumayi ogretmek icin teknikler var. Bunlari okuyup ogrenebilirsin ve uygulayabilirsin. Unutma sen mutlu olmazsan bebeginde olamaz.
Kendini uzme ve bir an once yardim alip, cozum bulmaya calis. Dayagin hicbirseyi cozmeyecegini ve ogretmeyecegini de unutma derim.
Sevgiler
kızdım.kınadım.
o bir bebek. ve dünyada tek güvenebileceği varlık sensin.
sana kızmanın bir faydası yok şimdi bir daha olmaması için neler yapabilirsin ona bakalım.
1. o bir bebek uyku düzenini kısa vadede değiştiremezsin
2.sen kendini rahatlatmaya çalışmalısın.1-2 gece başkası uyusun bebeğinin yanında. kocan ya da annen ya da kayınvaliden baksın. sen kesintisiz uyu bir-iki gece.
3. dışarı bebeksiz eşinle çık ve biraz değişik birşeyler yap(sinema, yemek, alışveriş ya da akraba eş dost ziyareti)
4. Passi..alabilirsin bağımlılık yapmaz.rahatlatır seni.
5.Böyle bir kendini rahatlatmaya çalış, iyileşme görmezsen mutlaka bir psikiyatra git.
6. istersen site psikologumuza danış.
7. lütfen bir daha bağırma ve vurma.
sevgiler, kolay gelsin.
her anne ve baba bebeğinin uykusuzluğu ile uğraşmıştır ama dövmek ki olmuş geri dönüşü yok çok ama çok üzücü bir durum.aynı şeyi sana yapsalar ,
mesela eşin seni dövse belkide boşamaya kalkarsın ki sen bunu küçücük bir çocuğa yapmışsın.
maden sinirlerin bozuk 10 dk başka odaya git ve sakinleşince dön bebeğinin yanına.ben dövme olayında bahane kabul eden bir insan değilim bu yüzden sert yorum yapmış olabilirim.bana göre bir çocugun popsuna bile vurulmamalı.
ilaç için ise ben bir sınava girerken yarım şişesinden bile sonuç alamamıştım.
siz en iyisi uzman ile görüşün ama o zamana kadar sinirliyken bebeğinizden 10 dk.olsa uzaklaşın.
Relax çayları var onlardan içebilirsin,Liptonun ve doğadanın var tamamı bitkisel .
ciddi yardım almanız lazım, bebeğinizi niye dövdünüz o da anlayamadım, agrasif olmanız bunu açıklarmı, anlamıyorum. Günahtır yahu :-x
Kızını dövdüğün için eminim çok üzgünsün.
Durumuda buralara taşıdığına göre paylaşacak kimsen yok.
Sen tek başına çocuk baktığın için ve de uyku sorunu olduğu için çok bunalmışsın ve sinirlerin yıpranmış anlaşılan.
İmkanın varsa bir doktor yardımı al mutlaka.
Eşin çalışıyor olsa bile,sen ondan daha yorgun düşüyorsun belli. Çocuk bakımını birlikte paylaşmanız gerekiyor.
En azından haftada bir iki gece o baksa,sen biraz uyuyabilsen kendini toparlarsın.
Gündüz bir iki saatliğine de olsa kayınvalidene bıraksan bakmaz mı kızına?Sen de biraz dışarı çıkar,değişik bişeyler yapmış olursun.
Allah kolaylık versin,bir kez daha kızına vurmaycağına inanıyorum.
Bu aralar sanırım herkeste aynı ruh hali var.Ben de aynı siz gibiydim yeni yeni geçmeye başladı.Kendi kendimi teselli ettim.İnşallah en kısa zamanda düzelirsiniz.
"Eşim ilacı almama izin verir inşallah" demişsiniz, bunun için izne gerek var mı? Sonuçta bu ağır bir depresyon ilacı değil ki. Çıkıp kendiniz alın. Madem çocuğun tüm sorumluluğu sizde, bu tür şeyler için eşinizin izninede gerek olmaması gerek.
Ama ilaç tek başına çözüm değil tabii. Size destek olacak birileri lazım. Eşinizden yardım isteyin, çocuk sadece sizin değil ki, ikinizin çocuğu...
Maddi durumunuzu bilmiyorum ama imkanınız varsa çocuğunuzla oyun gruplarına gidin. Size de iyi gelir. Orada başka annelerle tanışırsınız. Bütün gün evin içinde çocukla oturmak sıkıntılı bir şey. Dışarı çıkma şansınız yok mu?