1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

çocuktan önce, çocuktan sonra

değişimler yaşadınız mı?
    önce nasıldınız?
    şimdi daha mı hoşgörülüsünüz?
    daha sabırlı? daha sevecen?

cocuk insanın hayatını kökten değiştiriyor bu bir gerçek..
    hayata bakışından öne kendine bakışı değişiyor..
    hani evlendikten sonra kendini salma hikayesi bazen cocuktan sonra da yasanabiliyor..
    bazıları derin depresyona girebilyor..
    hayatla ve kocasıyla olan ilişkisinin şekil ve yön değiştirmesi bazen kabul edilir olamıyor
    bazen tam tersi, çocuk mevcut şartları daha da zenginleştirip, güzelleştirebiliyor..

bencil olmamayı öğreniyoruz çocukla..
    öğrenmek zorunda kalıyoruz aslında ama sonradan sanki hep öyleymişiz gibi devam ediyoruz..
    çocugumuza bencillikten uzagız ama bazen dısarıdakilere karsı ayni hissiyatla devam ettigimiz de oluyor

maddi manevi cok buyuk farklılıklar yaşatıyor cocuk..
    bu farklılıkları göğsümüzde yumusatarak hayatımıza katabildiğimiz kadar cocugun hayatımıza getirdiği rengi görebiliyoruz..
    hem rengi, hem zenginliği..

değiştik mi?
    iyiye dogru degişim?
    hic sanmasam da kötüye dogru değişim yaşandı mı?

Re: çocuktan önce, çocuktan sonra

öncesini bi hatirlayabilsem..

sanki hep vardi hayatimda..ya da ben bunadim..

tek farki simdi canim istese lak diye las vegas ny cart curt yapamihyourz esimle hep dylan'a kim bakicak, babaannesi baksa izin almali, kardesime birakamam ama icimizde var her an Las Vegas yapabiliriz inan her aksam konusuyoruz gidelimmi gitmeyellimi diye konu ile indirect alakali olarak

Blog Girişleri
    13

minedafne yazdı:

yalnız degilsin..
    ben bazen ikisinin de bebekliklerini unuttugumu farkediyorum..
    bir kere barışı ben mi dogurdum demistim
    hani ne ara? ne ara dogdu da buyudu bu kara gözlü babında ..

bu hafıza sorunu yaşla ilgiliyse benim sonum parlak degil
    bir yıl yasanıyor, bir yıl siliniyor gibi..
    hayatı yasadıklarımın üstüne kaydediyormusum gibi..
    bu da baska bir forum konusu..

5. Re: çocuktan önce, çocuktan sonra

nuray_ilbars yazdı:
    minedafne yazdı:

yalnız degilsin..
    ben bazen ikisinin de bebekliklerini unuttugumu farkediyorum..
    bir kere barışı ben mi dogurdum demistim
    hani ne ara? ne ara dogdu da buyudu bu kara gözlü babında ..

bu hafıza sorunu yaşla ilgiliyse benim sonum parlak degil
    bir yıl yasanıyor, bir yıl siliniyor gibi..
    hayatı yasadıklarımın üstüne kaydediyormusum gibi..
    bu da baska bir forum konusu..
    aynen bende öyleyim..
    zaten evlendiğimden 6 ay sonra ilk hamileliğimi yaşadım..
    çocuktan önce diye bişey hatırlamıyorum yani birlikte büyüdük çocuklarımla..

evlilik öncesi ve sonrası diye belki ayrım yapabilirim

Ben Defne dogdugu ilk yil cok kotuydum nedense. Cok sinirli, depressif bir haldeydim. Hatta icimdeki kotu ruh ortaya cikmis falan gibi hissettim kendimi. Oysa anne olunca daha saf, temiz, iyi, kutsal bir varliga donusmem gerekiyordu. Tabi ki bu kadar kotu yonde etkilenmemde Defne'nin saglik sorunlari ve hic uyumamasi, ayni anda calismam gerekmesi, bakici sorunlari, benim saglik sorunlarim vs. de sebep oldu. Defne dogduktan sonraki ilk iki hafta hep agladim, aglamayi durduramadim bir turlu.

Defne 15 aylik civari oldugunda hemen hemen tum sorunlarim halloldu. Ozellikle geceleri uyumaya basladiktan sonra daha iyi bir insan oldum
    Acikcasi anneligi daha bu sene tadiyorum diyebilirim. Ama simdi de Defne'nin ilk bir yilini dolu dolu yasamadigim icin kendime kiziyorum. Keske her anin tadini cikarsaymisim.

PENGUIN yazdı:
    tek farki simdi canim istese lak diye las vegas ny cart curt yapamihyourz esimle hep dylan'a kim bakicak, babaannesi baksa izin almali, kardesime birakamam ama icimizde var her an Las Vegas yapabiliriz inan her aksam konusuyoruz gidelimmi gitmeyellimi diye konu ile indirect alakali olarak

Bizde de benzer bir sorun var. Ozel hayatimiz pek kalmadi esimle. Bakicimiz haftasonlari gelmiyor. Kizimi birakacak hickimsemiz yok. O nedenle surekli beraber geziyoruz. O da herzaman olamiyor. Eve tikili kalma duygusu biraz bunaltiyor bazen insani.

Bir keresinde bakicidan rica ettik haftasonu geldi biz de esimle disari ciktik basbasa. Ama butun gun Defne'den bahsedip vicdan azabi cektik, Defne sunu gorse ne sevinirdi, bunu gorse nasil heyecanlanirdi diyerek gecti butun gun

Ben açıkçası sinirli oldum sakin bir insandım ama bunu işe başlayınca atlattım. Kızım dünyaya geldikten sonra onun sorumluluğu bizi inanılmaz endişeli yaptı. İkimizde çok duygusal, pimpirikli olduk. Hayata bakışımız değişti neredeyse Azramız için yaşar olduk. Pekçok şeyden feragat ettik ama eksiklik hissetmiyoruz onun sevgisi açığı fazlasıyla kapatıyor.
    Biz mutlu bir çifttik şimdi çok mutlu bir aile olduk...

Bir gün gel bizim şirkete, öğlen yemek yiyelim beraber, iş arkadaşlarım sana beni anlatsınlar.
    Onlara göre çocuktan önceki Meriç gıcık mı gıcık, asabi v.s.... çocuktan sonra durulmuşum.

Gerçi ben hiç kabul etmedim söylediklerini, ve onlara çocuğun mutlata etkisi olduğunu ama onların abarttığı kadar olmadığımı sadece karşımdakinden ne alırsam onu verdiğimi. Benim sözüm de "beni aynanız olarak görün" dür.

Anne olduktan sonra,anneme daha çok hak verdim.Artık gezmelerim yok, arkadaşlık ilişkilerim yok