arkadaşlar sizlere soruyorum,pekmez ve sütü bir arada verince birbirlerinin yararlarını yok ediyormu?Yani şimdi ben aylardır kızıma boşa mı geceleri süt vermişim.Bu konuda bir fikriniz varmı?
arkadaşlar sizlere soruyorum,pekmez ve sütü bir arada verince birbirlerinin yararlarını yok ediyormu?Yani şimdi ben aylardır kızıma boşa mı geceleri süt vermişim.Bu konuda bir fikriniz varmı?
malesef bende öyle biliyorum...sütle pekmez birarada verilince birbirlerinin faydasını yok ediyor...demir ilaçları ile süt ürünleride birarada alınmıyor.pekmezdede demir var.o yüzden süt ürünleri ile yaramıyor biliyorum
Merhaba. Sütteki kalsiyum Pekmezdeki demirin barsaklardaki emilimini engelliyor. Yani bu durum sadece süt ve pekmez ile ilgili değil. Tüm kalsiyum ve demir içeren besinlerle ilgili. Mesela et ve yoğurt gibi. Bu ikiliyi 2 saat arayla verdiğin takdirde bir problem olmaz. Dr. Ruhi Çakır böyle cevaplamıştı benim bu sorumu.
bizim dr.da beraber verilmesinin hiçbir faydasının olmadığını söylemişti.pekmezi şurup gibi ayrı verilmesinin daha yararlı olduğunu biliyorum...
üzülme arkadaşım zararın neresinden dönersen kardır.
zselam;
bence pekmezi yoğurtla birlikte versen daha iyi olur..sütle verdiğinde hakikattende bir yararı olmuyor..gece süte az şeker yada bir çay kaşığı bal koyup verebilirsin
Demir içeren besinler (pekmez, et vs) süt ve süt ürünleriyle beraber verildiğinde demir emilimi çok az oluyor ve tavsiye edilmiyor....
Demir emilimini arttırmak için demir içeren gıdaların c vitaminli gıdalarla beraber verilmesinde fayda var.
Aynı şekilde süt ve süt ürünleri c vitaminli gıdalarla da verilmemeli birbirini nötralize eder ve ne kalsiyumdan ne de c vitamininden gereken verim alınmaz....