5. Sayfa - Toplam 42 Sayfa var BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu
Toplam 418 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: Çocuklarımız için tavsiye edeceğimiz kitaplar

ben kimim(uçanbalık yayınları)
    içinde dayımın yiğeniğim,annemin kızıyım,dedemin torunuyum vs...
    kim kime ne dedi(uçanbalık yay.)
    içinde hayvan resimleri var ve bir kaç satır kafiyeli yazı.hayvan resimlerine bakıyor tanıyor.bende ona okuyorum çok eğleniyor.
    birde sanırım ya-pa yayınlarının renklwr var.
    son olarak biraz erken ama her güne bir masal yapı kredi yayınlarının.bir çoğunuzda vardır sanırım.baskısı bayağı çok bir kitap.
    AYTÜL AKAL bana da çok tavsiye ediliyor.
    sevgiler.
    2 yaş için tavsiyelerinizi bekliyorum.

Re: Çocuklarımız için tavsiye edeceğimiz kitaplar

zambak yayınlarının çıkarmış olduğu davranış serileri çok güzel.6 kitaptan oluşuyor.kuşe kağıt silinebilir özellikli
    görgü kuralları 1-2,trafik kuralları,sağlık kuralları,tehlikeli davranışlar,olumlu olumsuz davranışlar.toplam 9,600,000tl almak isterseniz yardımcı olabilirim

3. Re: Çocuklarımız için tavsiye edeceğimiz kitaplar

pandora ve net'in yayınlarını tercih ediyorum.
    ilk sözlüğüm- net kitabevi
    hayvanlar- ""
    giysilerim - """
    pandoranın sesli kitaplarının hepsi var.
    bir de iki üç yaş boyama kitapları alıyorum.
    bu kitapların hepsini tavsiye ederim.

daha aklıma gelmeyen bir sürü net yayınların kitaplarını aldım. kalın karton olduğu için kolay yırtılmıyor ve yıpranmıyor... ayrıca caner de seviyor o kitapları.

Çocuk kitapları / Perihan Mağden

Daha önce foruma eklemiştim bu yazıyı ama okumayanlar olmuştur diye buraya da ekliyorum...

Sevgiler,

Çocuk kitapları
    Perihan Mağden
    Kızım artık üçüncü sınıfa geçti. Kitaplarını kendi kendine okuyor.
    Ama hâlâ arada bir kanepeye yan yana uzanıyoruz ve benim ona okumamı istiyor.
    Yapı Kredi Yayınları'ndan 'Her Güne Bir Masal'ın hayat kurtarıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Üç-dört yıldır evire çevire okuyoruz.
    Bu sene Behrengi'leri: 'Küçük Kara Balık', 'Bir Şeftali Bin Şeftali', 'Ulduz ve Konuşan Bebek', 'Ulduz ve Kargalar'ı okudu kızım. Büyük bir iştah ve heyecanla nerdeyse her gün bir Behrengi okudu.
    Sonra Behrengi'yi daha fazla okumamaya karar verdi. Her kitapta bir ölüm varmış ve çok üzücüymüş. Üzülüyormuş. Fazlasıyla.
    Daha neşeli, YKY'den Roald Dahl'ın 'Bay ve Bayan Kıl'ını şiddetle tavsiye ederim. Habire zevkle okuduklarımızdan o kitap. Çok matrak.
    Diyelim (kısaltılmamış haliyle) Jules Verne'e hazır değil hâlâ. Ve çocuklara doğru zamanda doğru kitapları sunmak çok önemli.
    İş Kültür Yayınları'ndan Natalie Babbitt'in 'Ölümsüz Aile'sini ve K. Grahame'in 'Söğütlükte Rüzgâr'ını da zevkle okudu bu yaz. Sonra 'yılların eskitemediği' Pollyanna.
    Ve de Büyülü Küçük Kitaplar serisi: 'Büyülü Süpürge Servisi', 'Büyülü
    Süpürge Taşımacılığı', 'Temizlikçi Cadı' filan -zevkle okunuyorlar.
    Benim kızım da doyamıyor bu büyü mevzuuna.
    6-13 yaşları herhalde insanoğlunun büyücülük yaşları. Çocuklar her şeyden çok büyücü olmak istiyorlar; bu malum/sıradan dünyaya ait olmamak. Harry Potter'ın başarısında da, bu damarı yakalamış olmak yatıyor.
    Şimdi bunlar bu yaşların kitapları.
    Peki ya bebekken?
    Kızıma çok küçükken okumaya başladım. Daha doğrusu okumaya değil; anlatmaya. Net'ten çıkan çok kocaman resimli Pamuk Prenses'ler, Pinokyo'lar filan var ya. Onları kucağımıza alıp oturuyorduk. Sonra ben her sayfada olanları ona resimlerini göstererek 'A! bak pelerin giymiş. Ne renk bu pelerin?' filan -ona da habire sorular sorarak (hayvan adları, renkler, sayılar, bu ne, o ne) anlatıyordum.
    Kızımın çok küçükken yaptığı acayip bi şey vardı. Aklıma geldikçe gözlerim dolar.
    O koca resimlerde kahramanın başına bir şeyler mi geldi/yere mi düştü/parçalandı mı/uykuya mı yatırıldı -kızım iki ufacık elini sayfaya doğru uzatırdı. Kaldıracak yani kahramanı, ona yardım edecek, düzeltecek onu.
    O minicik eller her seferinde belli sayfalara uzatılırdı. Benim kalbim sıkışırdı sevgiden.
    Evet ilk üç-dört yılları acayip zor. İnsanın canına okuyor ilk üç-dört yıl.
    Şimdi Serdar Turgut'un uykusuzluk anılarını vs. kırkı çıkmamış oğluna dair, tuhaf, manyakça filan ama -hasretle okuyorum.
    Ben ilk üç yıl boyunca düzenli/deliksiz bir kez bile uyuyamadım. 24 saat boyunca aralıksız hizmet veren bir garson olduğumu düşünüyordum. Sonra uykuları düzene giriyor, kendileri düzene giriyor. Laftan anlıyorlar ve kendilerini ne biçim ifade etmeye başlıyorlar.
    Ama o ilk üç-dört yıl boyunca bu dünyaya ait değiller. Uzay yaratığı her biri. Bakışları, konuşmaları, hareketleri, yürüyüşleri. Öyle öyle öyle tatlılar, öyle bambaşkalar ki.
    İnsan o zamanlardaki küçücük ellerini, ayaklarını, o efsunlu bakışlarını, içten kahkahalarını ve hatta ağlamalarını özlüyor sonra. Tuhaf ama böyle.
    O dönemlerdeki sihirli kitaplarımızdan biri de (YKY) Feridun Oral'ın 'Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga'sıydı. Feridun Oral'ın Türkiye'nin en iyi çocuk kitapları sihirbazı olduğunu düşünüyorum. Müthiş sihirli, acayip güzel resimleri, kitapları. Uçanbalık'tan çıkan Aytül Akal'la birlikte yazdığı 'Sarayın Süslü Kedisi'ni de şiddetle salık veririm.
    Çok kitabı yok; ama bu ismi: Feridun Oral gördüğünüz anda alın çocuğunuza. Bambaşka oluyor kitapları.
    Yapı Kredi'nin beyaz ciltli tüm kitaplarını: 'Kedi de Kedi', 'Sinirli Sinan' odur budur, yıllarca zevkle okuduk biz. Yine o güzel seriden Behiç Ak'ın: 'Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor', 'Gökyüzüne Giren bulut', 'Karadeniz'deki Yunus', 'Ben Ne Zaman Doğdum' sevgiyle defalarca okuduklarımızdan.
    Selçuk Demirel'in yine beyaz ciltlilerden 'Mumuk' serisi de öyle. Habire habire okuduk durduk.
    Leyla Saklıpınar'ın tüm büyülü kitapları da öyle. Bütün bu kitapları iki-üç yaşından itibaren zevkle, sevgiyle okuduk da okuduk.
    Ama her çocuğun sihirli bir kitabı varsa, kızımınki Barbara Berger'den 'The Jewel Heart'tır. (Mücevher Yürek) O kadın sihirli kesinlikle. Bu dünyadan değil, başka güzel bir yerlerden. Bizde
    üç kitabı var, hiçbiri üstümüzdeki sihrini kaybetmedi.
    İngilizce okuyabiliyorsanız, bulabilirseniz; açın sayfalarını uzun uzun anlatın yani.
    Şimdi o bebek mavisi sayfayı açtım. Mücevher Yürek Gemino'nun paramparça yerde yattığı yeri. Kızımın küçük ellerini uzattığı yere baktım. Kızımın küçücük elleri, her seferinde yerinden kaldırdı; iyileştirdi onun bedenini. Pavelle'le birlikte onu yeniden diktiler. Bir tohumdan içine yürek koydular. Her seferinde Gemino'yu iyi ettiler. O da Pavelle için ve kızım için, yeni bir şarkı çaldı. Çok güzeldiler.

ben dün kızıma aldığım kitabı size de öneriyorum çocuğunuz 3-7 yaş arasında ise bence uygun net yayınlarının hazırladığı bol resimli ve büyük yazılı hem uyku saati hem de diğer zamanlarda okumuk için çok uygun. kitap iki cilt halinde çocuklarımıza her zaman anlattığımız 22 ya da 25 sayısını hatırlayamadım şimdi masal/hikayeden oluşuyor. Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız, Hain Kurt ve Yedi Keçi Yavrusu, Alice Harikalar Ülkesinde, Fareli Köyün Kavalcısı, Uyuyan Güzel, Çirkin Ördek, Külkedisi ve buna benzer bir dolu masal benim kızım çok sevdi zaten kitabı da kendi seçti.

Weblebi'den Batuhan için neler aldım neler;

Sineklerin Tanrısı_William Golding (çocukken okumadıysanız şimdi okuyun kesinlikle tavsiye ederim)
    Suna'nın Serçeleri_Gülten Dayıoğlu
    Fadiş_Gülten Dayıoğlu
    Dört Kardeştiler_Gülten Dayıoğlu
    Küçük Lord_Francis Burnett
    Balonla Beş Hafta_Jules Verne
    Deniz Altında 20.000 Fersah_Jules Verne
    Esrarlı Ada__Jules Verne
    15 Yaşında 1 Kaptan_Jules Verne
    İki Yıl Okul Tatili_Jules Verne

Aslında bu kitapların hepsi (hem de Altın Kitapların hard cover renkli güzel kitapları) ben de vardı. Fakat evde dağınıklık sevmeyen annem hepsini bir depoya koydurttu ve o kitapların hepsi orada yağmalandı. Ne kadar üzüldüğümü ve anneme ne kadar kızdığımı tahmin edersiniz sanırım (

Neyse hepsini şu anda tekrar alıyorum, çocuklarımın güzel kütüphanesi olsun ve güzel kitaplar okuyarak benim gibi okumayı sevsinler diye )

Weblebi

Bende weblebiden sesli kitaplar serisini ısmarladım,bu gün yarın gelir.Bir tane şansa almıştım.
    Oğlum pek ilgilenmedi ama kız bayıldı !

Re: Weblebi

şeker portakalı..ve daha sonra da kayığım rosinha..

tam ilkokul çocuklarına göre...4.5.sınıf diyelim...

EN SON ALDIKLARIM

Sude ye sipariş etmiş olduğum kitaplar şimdi elime geçti.
    1) Altın Saçlı Kız : İçerisinde çeşitli nesnelerin dokuları var dokunarak öğrenmek için tasarlanmış bir kitap
    2) 18-24 ay İlk Adımlar Dizisi-Sözcükler : Resimleri çizilmiş olarak değilde birebir fotoğraf olarak konulmuş çeşitli nesne ve varlıkların resimleri var. Sude bunu çok sevecek herhalde.
    3) Çocuklar İçin Hayvan Hikayeleri : Sude genelde köpekler ile ilgili şeyleri dinlemeyi sevdiği için aldım..Bana okuma fırsatı verirse hoşuna gidecektir..
    4) Çıkartmalı Renkler : 3 yaş ve üzeri için sayfadaki boş olan resimlerin içerindeki boşluklara ilgili çıkartmaları yapıştırmak için. Bu kitabı kenarda bulunsun diye aldım. Şu an Sude nin yapması pek mümkün değil çünkü ziyan olmasın...

Akşam Sude'ye kitapları verdikten sonra onun ilgisinide gözlemleyip yazarım tekrar.
    Sevgiler...

18-24 AY İLK ADIMLAR DİZİSİ SÖZCÜKLER

Ne zamandır yazacağım atlıyorum.
    Aldığım kitaplara Sude'nin ilgisini yazacaktım.
    Özellikle ilk adımlar sözlüğünü çok beğendi hemen hemen de resimlerin hepsini biliyor hatta dondurma gerçekte görmediği halde resimde tanıyor..
    Daha önce yazdığım gibi resimler gerçek olduğu için çok daha güzel. Bakalım bu serinin devamını da alacağım...
    Ayrıca altın saçlı kız kitabını da sevdi özellikle sandalyenin kırıldığı sayfayı görür görmez "kıyıldı" diyor...
    Sevgiler...