Yufkadan olur
Yufkadan olur
karisima sut kullanirsan puff die soner,tecrubeyle sabit. yag yumurta yogurt karisimi ile yap cok guzel oluor,,yumusacik.. bide hazir yufka..
mifloy hamurundan oluyo oyle. annem yapinca yani
kare kes icine biseyler koy kapa ve yagli tepside firina...
ben cok citir tercih etmem o yuzden sut ,yumurta az yag ile yaparim ama cok citir olmasi icin yagi bol tutmak gerek,sutede gerek yok.
yag ve su karisimiyla yapilanlar citir oluyor.
dene olmazsa gel yuzume tukur
Milföyden başkası kabarmıyor bence.
sodalı borek ıstedıgın gıbı oluyor sana basıt ve lezzetlı bır tarıf verıyım.
kıymalı borek ıcını hazırla yufkanı tezgaha ac, bır kaseye kucuk soda sıselerınden bırını dok ve goz kararı ona gore zeytınyag ekle ve karıstır.tezgaha actıgın yufkanın alt yarı kısmına karısımından sur sonra surmedıgın ust bolumunu karısımı surdugun bolumun ustune kapat kapadıgında yarım ay seklı olucak umarım anlatabıldım
sonra bes parmak kalınlıgında kesıyorsun yukardan asagı dogru 4-5 parca kesılmıs yufkan oluyor hazırladıgın ıcten hepsıne paylastır yanlarını bır parmak kalınlıgında ıce katlayıp bohca seklınde sarıcaksın kare seklını alıcak sardıgında tepsıye dız yumurtanı sur fırına ver kabarıcak ve cıtır cıtır olucak.
pınarcım,
1 su bardağı sıvı yağa,1 çay bardağı su ilave edip iyice köpürene kadar karıştır.
daha sonra bu karışımı yufka aralarına sür,bak çıtır çıtır olacak böreklerin
Ben fazlasıyla beceriksizim bu konularda daha doğrusu hevesim yok bu nedenle bir iki kerenin dışında yapmışlığım yok börek ama arkadaşların soda koyduklarını duymuştum Kolay gelsin
ev kalabalık annemler,dedemler bütünkuşak bizde bu saate canım çekti ama yapamam hemde çok çekti alacağın olsun öyle güzel tarif edilir mi