1. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 64 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

çocuklarınıza çeyiz yapıyor musunuz?

geçenlerde trt2 de izledim yine
    gelin kızın evinde ceyiz sermişler konuya komsuya gösteriyorlardı
    aman ne yemeniler.. ne örtüler, danteller..
    neler neler.. hepsi el emeği göz nuru..
    köyde kullanılabilen seyler tabii hepsi..
    kente geldikçe ceyizler de degişiyor..

onlarda da oluyor ama burada daha cok tabak canak, havlu camasır, nevresim takımları falan tercih ediliyor galiba..

ya ben çocuklara çeyiz olsun diye tek çöp almadım iyi mi?
    bugun ikeadan asık oldugum tabaklardan aldım bir takım daha..
    dedim yahu hem şık hem hesaplı cocuklara da mı alıp atsam bi kenara ..
    sonra dedim ya.. bırak onlar ne zaman isterlerse kendi zevklerine göre alsınlar ne istiyorlarsa..

bizimkiler çeyizsiz gidecek
    haberleri yok
    haa anneanne ve babaanne tabii duramadı dantel masa örtüsü ve sehpa örtüsü yaptı...
    bir kac tane de havlu var kenarları dantelli ki kullanırlar mı bilmem..

ben kendi ceyizimi dusunuyorum da..
    annem uyumamıs, yememiş, içmemiş bana yatak çarşafı işlemiş.. hani beyaz carsafların altına dantel yapılırdı ya onlardan..
    işte dantel örtüler, yatak örtüsü falan..
    ellerine saglık tabii ama hicbirini kullanmıyorum yahu.. yazık onca emege..
    o kadar kumasa, ipe verdigi parayla ev alırdı bi tane
    kendisi de inanamıyo nasıl yaptıgına
    ilk evlendigim zamanlar kullanmıstım.. bir de ipegin dogumunda lohusa yatagı yapılmıstı o kadar yani..

ben dantele yatırım yapmayacagımdır..
    ama neye yatırım yapacagımdır bilememekteyim..
    ne almak gerek ki simdiden?
    hem moda hem zevkleri değişiyor..

Re: çocuklarınıza çeyiz yapıyor musunuz?

Kızı olanların bence geç kalmadan başlaması gerekiyor diye düşünüyorum..

Çeyize çok meraklıyım annemde keza öyle

Renki renkli havlu

kenarlları,tülbentler,patikler,dantaller bayılıyorum

hepsine ya belkide dediğin gibi çoğu kullanılmayacak ama

olsun kayınvelide görsün

yok artık..

ona çeyiz yerine eğitimine yatırım yapıyorum.
    en büyük çeyizi eğitimi,kültürü,terbiyesi olsun.

çanak çömlek tabak çanak..zamanı gelince kendi zevkine göre alır.

üstelik bak bunu senin çeyizine aldım demenin de çocuk psikolojisi için iyi bir şey olduğunu sanmıyorum.
    hepimizin çocukları henüz çok küçük..
    evlilik falan sokulmaz akıllarına bu yaşta.

ben cok seviyorum ceyiz nuraycim.
    genckizlikta burun kivirma edepsizligini bende yaptim ama evlenince bir hosuma gittiki sorma.ancak hepsi turkiyede oyle sandikta beni bekliyor.
    Hani zaten cok degil,benimnkiler ablalar giderken herseyi toplamis goturmuslerdi ama olsun o dantelli carsaflardan benimde var ve cok guzeller.
    Tr ye gidimde mutlaka serer bir yatarim ustune
    Eline saglik annecigimin,Allah razi olsun ondan ne emek vermis...
    Hele ceyizimde bir parca varkiiii cok cok cok degerli ,o yanimda hatta.
    Zamaninda anneannemin kendi eliyle dokudugu keten bezi ustune turk isi yaptirmisti annem,oyle guzellerki...
    Canim anneannecim sende nur icinde yat,evimnde senden bir hatira olmasi cok guzel
    Yani ceyiz sadece ceyiz degil bir hatira sevdiklerinden nuraycim,cok degerli cok anlamli.
    Ogluma yapar miyim elimden gelir mi bilmem ama hic bisey yapamasam kendimden bazi seyler veririm,gelinime umarim oda sever ben gibi.

Hiç düşünmedim Doğa için çeyiz hazırlamayı.

Dantel, havlu kenarı falan da yapacağımı hiç sanmıyorum onun için.

İleride en iyisini, en güzelini ve daha da önemlisi kızımın beğendiğini alırız ne gerekiyorsa inşallah...

Benimkiler duruyor hepsi pırıl pırıl, kullanmıyorum ki, çok gereksiz aslında...

Ben oğluşuma çeyiz hazırlamıyorum ama her ay bi tane altın almaya çalışıyorum.Büyüdüğünde neyi nasıl yapmak istiyorsa öyle kullansın diye.Bide Annem bana salon takımı örmüş dantelden 8 kişilik masa dahil onu birkez actım sonra kaldırdım saklıyorum anneannesinden hitıra kalsın diye tüm çeyizi bu))

7. Re: çocuklarınıza çeyiz yapıyor musunuz?

camomile yazdı:
    ben cok seviyorum ceyiz nuraycim.
    genckizlikta burun kivirma edepsizligini bende yaptim ama evlenince bir hosuma gittiki sorma.ancak hepsi turkiyede oyle sandikta beni bekliyor.
    Hani zaten cok degil,benimnkiler ablalar giderken herseyi toplamis goturmuslerdi ama olsun o dantelli carsaflardan benimde var ve cok guzeller.
    Tr ye gidimde mutlaka serer bir yatarim ustune
    Eline saglik annecigimin,Allah razi olsun ondan ne emek vermis...
    Hele ceyizimde bir parca varkiiii cok cok cok degerli ,o yanimda hatta.
    Zamaninda anneannemin kendi eliyle dokudugu keten bezi ustune turk isi yaptirmisti annem,oyle guzellerki...
    Canim anneannecim sende nur icinde yat,evimnde senden bir hatira olmasi cok guzel
    Yani ceyiz sadece ceyiz degil bir hatira sevdiklerinden nuraycim,cok degerli cok anlamli.
    Ogluma yapar miyim elimden gelir mi bilmem ama hic bisey yapamasam kendimden bazi seyler veririm,gelinime umarim oda sever ben gibi.
    ben de severim arasıra çekmeceden çıkarıp .. annecim , ananecim , ninecim diye hatıra cogu .. yoksa kullanılmadı cogu ... onlardan kızıma saklarım mutlaka .. o da ilerde elleri ile sevsin , öpsün , koklasın onları ara sıra çıkarıp .. gidenlere bir fatiha okursa , kalanlara allah razı olsun derse ne mutlu ...
    tabak - bardak değil de nuraycım değişik bir örtü falan görürsem dayanamam alır saklarım gibi geliyor ..

benim çeyizimden kalan bir sürü şey var kzııma bile yeter.. ama kullanırımda kimilerini.. hepsi çok hoşlar çünki..
    annem özellikle torununaküçüklükten beri ahzırlıyor.. veriyor valla.. baaannede yapar elinden geliyor..
    çok gerekli değil belki ama oluncada kullanılıyor..
    ben yapıcam elimden geldiğince..

annemin bana yaptıkları kızıma yeter .Evlenmeden önce kızardım anneme yapma alma diye yapılanlarının çogunu evde yer yok diye tekrar ona gönderdim . Yanlız Beyaz çarşaflar var kenarlarından bir karış dantelli vede yastık kılıfları onları severek kullanıyorum .

walla benim ceyizim olmadi,hic eksikliginide hissetmedim..heves meselesi..ogluma ve kizima gelince de en guzel ceyizin egitim oldugunu dusunuyorum,,onemli olan cocuklara iyi egitim verip hayata hazirlamak,,mesela egitim vermemis cocuguna bi suru dantel cart curt yapmis tanidigim var eeee simdi issizler kari koca oturupta dantel mi yiyecekler..yane once eline ekmegi vermek diorum ben,,