Arkadaşlar oğlum benden akşamdan beri dondurma istiyor.onu hasta yapmayacak bir tarif var mı elinizde
Arkadaşlar oğlum benden akşamdan beri dondurma istiyor.onu hasta yapmayacak bir tarif var mı elinizde
Ben de istiyom hasta etmeyen dondurmadan.
Dilacığım ne zmanadır yalvarıyor bana dondurma istiyorum diye.
Krem şanti yapıp biraz buzlukta beklet.. Oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama belirli bir yaşa kadar yiyorlar bu numarayı
bende isityorum öyle bir tarif forumu takipteyim.
Ben kızıma 9 aylıktan beri algida yediriyorum, kutu olanlardan sade ile başlamıştık, asla hastalanmadı tavsiye ederim hiç uğraşma yapmakla.
marketlerdeki hazir cubuk dondurmalar hasta etmiyor. onceki aksam denendi tekrar bizde
su meyvelı yogurtlar varya cubugu batırıp buzluga atıyorsun dondurma oluyor tadıda pek nefıs tavsıye ederım.
Dondurma Tarifleri
BADEMLİ DONDURMA
Malzemeler
1 Litre süt
300 gr tozşeker
200 gr badem
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin.
Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin.
Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin.
Süte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin.
Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın.
Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun.
Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun.
İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.
ÇİLEKLİ DONDURMA
Malzemeler
500 gr çilek
300 gr tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın.
Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.
Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.
Şurubu ateşten alıp soğutun.
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın.
Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin.
Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın.
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun.
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.
FISTIKLI DONDURMA
Malzemeler
1 Litre süt
250 gr tozşeker
5 gr salep
100 gr dövülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı
Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.
MUZLU DONDURMA
Malzemeler
500 gr muz
300 gr tozşeker
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
Hazırlanışı
Muzları soyarak süzgaçten geçirin.
Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.
Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.
Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.
Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.
Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz.
LİMONLU DONDURMA
Malzemeler
500 gr şeker
5 su bardağı su
5 Adet limon suyu
Hazırlanışı
Şekeri ve suyu ateşe koyup 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
Limonları, limon sıkacağında sıkarak bir kaba koyun.
Şurup soğuyunca limon suyunu koyup hepsini ince süzgeçten geçirin.
Buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
Ara sıra buzluktan çıkararak iyice karıştırın ve buzlanmasını önleyin.
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
neden dondurma yedırmekten cekınıyorsunuz ben yaz kıs Boran a yedırırım dondurma.
Elacığım tariflerini mutlaka deneyeceğim.Çok teşekkürler
bende dondurma hasta eder kanısına karşıyım. yaşasın yaz kış dondurma yemek. canım dondurma istedi
Ben bazen hazir cubuklu dondurmalardan aliyorum. Bazen de yaz meyvelerinden alip hepsini robottan iyice geciriyorum. Mesela, cilek, karpuz, muz, kiwi, saftali. Yarim limonun suyunu ekleyip kaliplara koyuyorum, uzerlerine tahta cubuklardan batiriyorum. Cok guzel oluyor. IStersen biraz sekerde ekleyebilirsin ama hic gerek yok alismasinlar sekerin tadina.
Bugun dolasirken tupperware'in cikarmis oldugu kaliplari gordum. Cubuklu hazir dondurma kaliplarindan onlardan alacagim. Cok guzellerdi.
Biz de yaz kis dondurma yeriz.