1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. gene ben, gene okul sorunları...

Kıvanç biliyorsunuz 2. sınıfta. Geçen sene pek sınav filan olmamışlardı, oldularsa da sınav adı altında olmadığından not problemimiz de yoktu.

Bu sene yeni okul, yeni sınıf , yeni öğretmen. Notlarımız da fena değil.
    Arkadaşları ile sorunları var filan demişti öğretmeni biliyorsunuz.

Ancak, 15 gün önce bir sınav oldular. Bana dedi ki notumuzu kendimiz vereceğiz. Ben türkçe ve hayat bilgisinden 100 matematikten 92 aldım. Tebrik ettik filan geçti gitti. Arada sordum öğretmen not verdimi diye hayır dedi.

Pazar günü sınıfın brunch'ı vardı. Oraya gittik. Arkadaş sorunu filan göremedim. Maç yaptılar bütün sınıf Kıvanç diye tempo tutuyordu. Hatta o gel bizle jenga oyna diyor, öbürü yok benle kart oyna diyor filan. Öğretmen de artık problemi yok dedi neyse.

Ama öğrendim ki sınav sonuçları açıklanmış ve liste halinde sınıfa asılmış. oğlum niye söylemiyorsun dedim. Ben kendimi bulamadım dedi. 2 gündür bak oğlum filan neyse dün babasına baktırdım. Notumuz 92, sınıf 5.si olmuş. Ama sonuç onu pek memnun etmemiş.

Biz 46 kişilik sınıfta 5.lik iyi , çok sevindik filan deyip, onu yemeğe götürdük ama kafama da takıldı. Bizden notunu gizlemesi.

Aslında gizledimi ? önemsemedi mi? onu da
    pek anlayamadım ama???

Biz bu kadar hırslı değiliz ama, onu hırslı yapan ne acaba??

ya da bunlar yalanın başlangıçlarımı ????
    ne dersiniz...

Re: gene ben, gene okul sorunları...

9 yaşından önce kasıtlı olarak yalan söylemezlermiş.......

Kendince sinir olmuş bence 5. olduğuna, halbuki ne kadar büyük bir başarı. Daha da iyisi olabilirdi diye düşünmüş.....

Üstünde durmayın bence Nurdan. Böyle diyorum ama bana olsa kesin ben de böyle hissederdim.)

Re: gene ben, gene okul sorunları...

92 onu tatmin etmemiştir...
    bence yalan değil,yani yalan amaçlı değil..bu konuda pek konuşmak şstememiş galiba..sonra da size bir şey uydurmuş...

pek üstüne gitme nurdancım...

ayrıca düpedüz dümdüz yalansız insanlar mı yetiştireceğiz...beyaz yalan bilmeyecekler mi hiç...sen öğretmesen katı olsan bile elbet öğrenecek hatta belki biz katıyız diye ilk kez söylemeye başlayacaklar...daha rahat olmalıyız diye düşünüyorum...

4. haklısınız ama... ben kahvaltıda bir acaip oldum herkes biliyor bir ben bilmiyorum..

haklısınız ama ben bir acaip oldum kahvaltıda. Herkes biliyor bir ben bilmiyorum. Acaba 30 filan aldı da ondan mı söylemedi diye... hatta sınıfın en çalışkan çocuğu da sınıf sonuncusu olmuş. Belki bizimki de tepetaklak olmuştur diye.

Ya cidden büyüdükçe de başka dertler çıkıyor...

Re: haklısınız ama... ben kahvaltıda bir acaip oldum herkes biliyor bir ben bilmiyoru

Nurdan ben zamanında "aman oğlum yalan söyleme" diye o kadar çok tembih ettim ki Batuhan şimdi yalan söylememeye takılmış durumda ben şimdi de söyle oğlum pembe yalan söyle beyaz yalan söyle diyorum..

Hakikaten rahat olmak lazım ama insan olayları sıcağı sıcağına yaşarken sanki hep öyle olacakmış gibi geliyor türlü endişeler yaşıyor..... üstünde durmayayım ama ya önemliyse gibi gelgitler yaşanıyor....aaah ah....

yedir içir giydir yatır uyut dönemlerimiz biteli çok oldu...)

6. başka soru ???

Ya aslında başka bir sorunum daha var Kıvanç'la ilgili. Bu konuda ne yapacağımı daha da çok şaşırdım ama ifadesi çok zor.

Ben 12 senedir aynı apartmandayım. Son bir yıldır yan komşumla bayağı samimiydik. Oğlu var kıvançtan 9 ay büyük. Sürekli ya çocuk bizdeydi ya bizimki orda. Ben de kardeşi yok bari iyi bir arkadaşı olsun diyordum. Kıvanç'ın bu ameliyat sünnet olayı olduğu gece uzaktan kumandalı babylade hediye geldi. Bunu da Kıvanç yaz başından beri istiyor ben pahalı diye almıyordum. Sonuçta oyuncak geldi ve 15 dakika sonra kırık halde getirdiler. Ben de kızdım oyuncaklarına sahip çıkamıyorsun, hepsini kolileyip kaldıracağım. Ne zaman oyuncaklarını korumayı öğrenirsin o zaman oynarsın filan diye söylendim Kıvanç’a.

Ertesi gün öğlende kapıcı servis yaparken annesi bana, üçünüz bir olup oğluma bağırmışsınız dedi. Anlamadım kim üçümüz dedim. Kıvanç, hediyeyi getiren arkadaşımın çocuğu ve ben bağırmışım. Ne arkadaşımın oğlu ne de Kıvanç o yaptı bile demediler üstelik. Ben de kimin kırdığına değil Kıvanç’ın eşyalarını korumamasına söylenmiştim. Eğer sen bizden böyle bir şey bekliyorsan oğlun okuldan gelince getir bir de ben sorayım dedim. Akşam geldiler oğlum ben sana ne dedim ? senin oyuncaklarını kaldıracağım diyebilirmiyim sana filan dedim. Çocuk sus, pus. Ama inanılmaz canım sıkıldı. Bu fıtık meselesinden önce de oynarlarken çocuk kıvanç’ın kasığına tekme atarken babası görmüştü ve bana fıtık meselesi çıkınca söyleme ayıp olur, kırılırlar filan demişti.

Ben dedim siz üzülmeyin, kırılmayın diye bunu söylemiyorum, siz bana nasıl bir suçlamayla geliyorsunuz filan dedim. Ama yani hala hatırladıkça kızıyorum.

Şimdi, biz görüşmüyoruz. Ama bahçede 4-5 çocuk var toplam. Bahçeye çıkınca birlikte oynuyorlar. Ama çocuk Kıvanç’ı yolda görür, yanından geçer selam vermez. Ama bizimki bakkala, kasapa, berbere herkese yaptığı gibi onu da gördümü seslenir el sallar.

Şimdi çocuğun tavrına çok kızıyorum ama daha çok Kıvanç’ın ona gereğinden fazla yüz vermesine kızıyorum. Şöyle yap böyle yapma demek de istemiyorum. Sonuçta onun arkadaşlığı ama ??? bahçeye mi çıkartmasam ???

Re: başka soru ???

Nurdan...dışarda ve okulda arkadaşlarıyla yaşadıkları Kıvanç'ın problemleri...

sen ne kadarını çözebilirisin ki veya sen çözersen onun ne işine yarar ki...

sen de böyle düşünüyorsun zaten..

bırak o çözsün,sen anneyle olanı çöz)

8. çözdüm , görüşmeyerek...

ya haklısın Mine'cim ama insan çocuğu üzülünce çok üzülüyor yaw

fuuuu

rahat oooooolllll
    fuuu çek

o sizin ona öğrettikleriiz ışığında olayları sentezleyerek kendi çözüm yolunu bulacak.... biraz zaman alsa da )

Nurdan sana böyle yazıyorum ya, sanki kendime terapi yapıyormuşum gibi oluyor...)

Re: çözdüm , görüşmeyerek...

yaw nurdancım,seninki 7,5 yaşında küçük bir adam...ilişkileri var,arkadaşları var falan..benimki 4,5 yaşında..ben de dert ediyorum,çaktırmadan öğretmenine söylüyorum,kızımı arkadaşları oyuna almamış diye...o da diyor ki esas oyunu kuran Dafne o alıp almamaya karar veriyor..kös kös dönüyorum eve...

ben daha beter titiz olucam biliyorum,şimdiden terapi yapıyorum sizinle..beni okuyan da rahat geniş falan sanacak...