3 yıl eşinin maaşı yetecekse, senin de şimdiki işinde kariyer planların yoksa full time evde olmak daha iyi
3 yıl eşinin maaşı yetecekse, senin de şimdiki işinde kariyer planların yoksa full time evde olmak daha iyi
Ben yatılı bakıcı bularak işi çözdüm.
Tabi şans bu, iyisine denk gelmek.
Aksi takdirde çok yorucu ve içinden çıkmaz bir hal alıyor.
Ben de çiğdemay gibi bebişini küçücük bırakıp çalışmak zorunda olanlardanım. meleğim 4 aylık ve ben 3 hafta oldu işime döneli. inanki bırakırken yüzüne bakamıyorum , baktığımda bırakmak çok zor oluyor.
ihtiyacın yoksa büyüt bebeğini, doya doya kokla onu .
maddi ımkanlar ıyıyse cevap ,bebekini kendin büyüt bence.
ben gülten olsam öyle yaparım.
Maddeleri artı eksi diye dizme. Kısaca düşün. Maddi olarak zorlanmayacaksanız, evde çocuklarımla mutlu olurum diyorsan fazla düşünme bence. Bak ileride kendi işyerimi açabilirim diyorsun. Bir amacın da var.
Ben öyle yapmıştım da.
Bencede evde kalmak en iyisi.Aksi halde senin için çok yoğun bir tempo olacak ve daha çok strese gireceksin, çünkü bedenen artı ruhen hiç birinin isteğine cevap verecek gücün kalmayacak. Bu da her iki çocuğuna ve eşine fazlasıyla yansıyacak.Neden kendini bu kadar sıkasın ki; evde kal ve normal zamanlarda(işte geçen zaman) yapamadığın ve gidemediğin yerlere,eş dost ziyaretlerine gidebilir,ilgi alanıma giren konularda da kendine ufak işler bulup zamanını renklendirebilirsin.
[size=small]bende seninle ayni durumdaydim hamile oldugumu ogrendigimde ailemin yanina yeni gelmistim 2.5 yil turkiyede yasadiktan sonra esim'in dil yetersizliginden dolayi hemen is bulamayacagini biliyordum calismak bana kaliyordu ama is ararken hamileligimi gizlemek zorundaydim ustelik kendimi yormadan bir is bulmam gerekiyordu neyse ki is bulma konusunda sansliydim allah razi olsun izne ciktigimda 52 hafta ucretsiz izin hakkim vardi kendini hazir hissettiginde geri isine donebilirsiniz dendi oglusum 6 aylikken ben geri isime dondum ama icimden keske calismam gerekmeseydi de bende oglumla ilgilensem buyutsem diye dusunce var, gun icerisinde cok ozluyorum ve de yoruldugum icin pek fazlada ilgilenemiyorum aksam eve gelince cunku bir yandan ev isler de beni bekliyor...oglusuma anneannesi ve teyzesi bakiyor guvenli ellerde oldugunu bildigim halde yine icimde bir sucluluk sorumsuzluk hissi var, ben kendimden biliyorum calisan anne olmak zor bir is, ben sen olsam ise ara veririm bebisimi buyutturum ne zaman kres veya okul yasa geldiginde onun kres veya okul saatlerine denk gelecek bir sekilde bir is bulup calisirdim.. [/size]
mintiminti yazdı:
İki saniyeliğine sen oldum ben ve işten ayrılıp çocuklarımın annesi olmaya karar verdim. İkinciyi de kreşe yollayınca kendime ufak bir iş kurabileceksem, hiç düşünmem..
BENCEDE EĞER İŞ KURABİLME İHTİMALİN VARSA HİÇ DURMA İŞTEN AYRIL DERİM
.
Konu IREM_KIZ tarafından (09 Nisan 2014 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.
Bence evde otur canım.Böylesi daha iyi geldi bana,biraz sıkılacaksın ama alışırsın zamanla.Ahu ile Meriçi izlersin Kuşum aydın derken akşam olur zaten Bana öyle yemeğine gelirsin filan...
Hem bende bitane daha yaparım geçerken sana bırakırım
Biz senle ortak iş yapacaktık unutma beni de ortak olarak