melis kendini bu kadar üzme bende doğumdan 3 gün önceye nstye girdim hiç sancı çıkmadı 3 gün sonra sancım başladı ve normal doğum yaptım bekle canım sancın gelir gelmezsede korkma bak bebeğinde üzülür kolay bir doğum dilerim
melis kendini bu kadar üzme bende doğumdan 3 gün önceye nstye girdim hiç sancı çıkmadı 3 gün sonra sancım başladı ve normal doğum yaptım bekle canım sancın gelir gelmezsede korkma bak bebeğinde üzülür kolay bir doğum dilerim
merhaba..
ikonlarindan kafanin iyice karistigini anliyorum. Ben ce de korkulacak bi sey yok..Sen herseyi dr una birak..Ben de ameliyattan degil de narkoz dan korkardim ama anestezistim cok tatli bi bayandi..guven duymak insani rahatlatiyo..Sonra gittim 2. dogumumda da ayni hastanedeydi, ayni anestezisti istedim..
bir de benim dr um ben ayilmadan agri kesici igne yapmis, uyaninca sancim yoktu..
Allah tamamina erdirsin..
BENCE HİÇTE KORKMANA GEREK YOK
BEN NORMAL DOĞUM YAPTIM DOĞUMA GİDERKEN HİÇ SANCIM YOKTU GÜNÜM BİRAZ GEÇMİŞTİ SUNİ SANCI VERDİLER VE İNAN BENİM İÇİN ÇOK RAHAT BİR DOĞUM OLDU TABİ BU HER İNSANDA FARKLI KİMİ ÇOK ACI ÇEKER KİMİ AZ OYÜZDEN SANA ŞUNU YADA BUNU TERCİH ET DİYEMEYECEĞİM BU FORMDA SEZERYANLA DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR ÇOK MEMNUN KALMIŞLAR AMA BEN 2 BEBEĞİMİ DÜŞÜNÜRSEM YİNE ALLAH İZİN VERİRSE NORMAL DOĞUM YAPMAK İSTERİM SEZERYANLA 1 HAFTA KADAR AYAĞA KALKAMIYORSUN SANCILARIN OLUYOR BEBİKİNİ RAHAT RAHAT KUCAĞINA ALAMIYORSUN AMA NORMAL DOĞUMDA ÖYLE DEĞİL HEMEN KENDİNE GELİYORSUN BEN DOĞUMDAN SONRA HİÇ YATMADIM O YÜZDEN BENCE ÇOK İYİ DÜŞÜN
GÜNAYDIIIIIN
AH GÜZELİM AH! KORKUNU ANLIYORUM. KORKMA DEMİCEM MÜMKÜN DEĞİL AMA NARKOZDAN KORKMANA HİÇ GEREK YOK. BEBEĞE ZARAR VERMEMEK İÇİN ZATEN MİNİMUM NARKOZ ALIYORSUN. BENDE NORMAL DOGUM DİYE GİTTİM HASTANEYE AMA MAALESEF SEZARYEN OLMAK ZORUNDA KALDIK. AMELİYAT MASASINA YATIRDIKLARINDA KÖTÜ OLAN TEK ŞEY ÜŞÜYOR OLMAN ONUN DIŞINDA HİÇBİRŞEY YOK. NARKOZUDA MASKE İLE KOKLATIYOR ORDAKİ GÖREVLİLERDEN BİRİ. KENDİNDEMİSİN ? KENDİNDEMİSİN ? KENDİNDEMİSİN DİYE SORARLARKEN HERSEFERİNDE KENDİMDEYİM DİYE CEVAP VERDİĞİMİ HATIRLIYORUM. OYSAKİ UYKUYA GEÇMİŞİM BİLE. AYILIŞINDA ODANDA OLUYOR. GÖZLERİMİ BİR AÇTIM ODADAYIM PİJAMALARIM BİLE GİYDİRİLMİŞ. KARNINA SÜRDÜKLERİ İLAÇ SİLİNMİŞ HİÇBİRŞEYİN FARKINDA DEĞİLSİN. UYANDIĞIN ZAMAN AĞRI DA YOK SERUMLA BİRLİKTE VERİLEN AĞRI KESİCİLER NEDENİ İLE. İLAÇLAR ETKİSİNİ KAYBEDİNCE AĞRIN BAŞLIYOR. BU SIRADA ZATEN BEBİŞİN YANINDA OLACAĞI İÇİN ONUN DIŞINDA HİÇBİRŞEY SENİ ETKİLEMEYECEK. MERAK ETME.
DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM DİĞER ARKADAŞLARDADA AYNISI OLDUMU BİLMİYORUM, HASTANEYE GİTTİĞİMDE ACCAYİP SOĞUKKANLIYDIM SANKİ KONTROLE GİTMİŞİM GİBİ. BELKİ SENDE ÖYLE OLURSUN.
AMAAAAN ÖYLE YADA BÖYLE NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMIYORSUN BİLE İNAN BEBEĞİNİ DÜŞÜN.
BU ARADA BEN AYIRLIRKEN NE SAYIKLAMIŞIM BİLİYORMUSUN?
BEBEĞİM BEBEĞİM NEREDE ANNEEEEE PARMAKLARINI SAY YÜZÜ NASIL BEBEĞİM BEBEĞİM PARMAKLARI TAM MI
Gökçeciğim bu dönemde kafana böyle şeyleri takman çok normal. Ama gerçekten korkacak birşey yok. Eğer dr'una güveniyorsan, kendini üzme bence. Ben 4-5 kere narkoz aldım. Benim de böyle kaygılarım vardı, ama bak uyandım ve maşallah iki tane de çocuğum var.
Sen inşallah zaten eğer sezeryan olursan, ve narkoz alırsan, bir uyan bak bakalım seni bebeşin bir daha uyutuyor mu? Ben şahsen Allahım şöyle 6-7 saat deliksiz ne zaman uyuyacağım diye sabırla bekliyorum.
Allah senin yardımcın olsun, inan herşey çok kolay ve güzel olacak. Meleğini kucağına aldığında ve hatta eve döndüğünde artık hiç birşey hatırlamıyacaksın.
Sevgilerimle, iyi haberlerini bekliyoruz.
Merhaba Gökçe,
Ben de doğumumu sezeryanla yaptım.İyiki de sezeryanla yapmışım diyorum.Narkoz olayı seni korkutmasın.Zaten çok kısa sürüyor.Bir uyanıyorsun ki herşey bitmiş.Biraz ağrın oluyor o kadar.Sonra bir ağrı kesici işte bu kadarrr.Ben saat 10'da ameliyattan çıktım.Saat 3 'de ayaktaydım.
Hamileliğinin sonlarına geldiğin
bu günlerde lütfen kendini boşyere üzme.İnşallah güzel haberini alacağız.Sevgiyle kal.
Meraklanma derim. Bizimde doğum tarihimiz 16 Mart'tı. 21 Mart'ta geldi oğlum 37.5 yaşımda normal doğum. Belirlenen tarihten 5 gün öncesi-sonrası normal kabul ediliyor.Bebeğin hareketlerine dikkat, NSTye devam... Umarım en yakın zamanda bebeğini kucağına alırsın. Sevgiler...
Umarım normal doğum yaparın.
En sağlıklısı bu.
Ama sezeryan olursada korkulacak bişey yok. Tam geçen sene yarın (14 nisan) sezeryana girdim. Bayıldım. ayıldım. Ne sancı çekti ne de başka birşey. Hiç korkulacak gibi birşey değil. Valla seni rahatlatmak için yazmıyorum.
Bebişin gelişinin tadını çıkar.
Sağlıklı doğumlar.
Ah arkadaşım eminim normal doğum daha güzel ama sezeryanla doğum yapan biri olarak söyleyebilirimki korkmana gerek yok.İlk iki gün amaliyat yeri acıyor sonra dolaşmaya başlıyorsun.Kendini bu kadar sıkma lütfen ben o kadar korkmuştumki tansiyonum yükselmişti yani kendi işimi zorlaştırmaktan başka birşey yapmadım.Rahat ol.Korkarak bu işten kurtulamayacağını karnından biran önce bebişi çıkartmak zorunda olduğunu düşün sonsuza kadar orada kalmayacak.)
Eşinle bebeğin kime benzeyeceğini konuşun alışveriş yapın mümkün olduğunca bebeğe yoğunlaşmanı öneriyorum sana.
Ben birdaha asla doğurmayacağım demiştim şimdi ikinci çocuğu düşünüyorum.
Bu arada epiduralıda bir konuş doktorunla daha güzel ve emin bir yöntem olduğunu çoğu kişiden duydum canım hatta benim bir arkadaşım bütün doğumlar bu kadar kolaysa 5 tane bile doğurabilirim demişti.
Sana hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum.Umarım hemen bir fotoğrafını koyabilirsin bebişinin bakalım kime benziyecek.
Heyy, biraz sakin ol. o kadar heyecanlısın ki yazıların bile kaymış. Hepsi kolayca olacak , gönlünü ferah tut. Sezeryandan da korkma. Doktoruna güveniyorsan bence en kolayı hem senin hem bebek için. (ilk doğumu normal ikinciye sezeryanla yaşayan biri olarak karşılaştırma yapabiliyorum) Normal doğumda oğlumun kafası uzamıştı, normale dönmesi aylar aldı. Kafa o yoldan geçerken bayağa zorlanmıştı. Zavallım uzun kavun gibiydi, ikinci oğlumun yüzü öyle düzgün ve güzeldi ki. Hiçbir deformasyon yoktu. Bebek kısa sürede alındı, -bu arada becerikli bir şekilde-ben görünmeden-kayıt bile yapılmıştı. Sabah girdim öğlen olmadan ayılmıştım. Haa yataktan kalkmam normal doğuma göre daha zor oldu ama normal doğumda da uzun süre sandalyede oturamamıştım. Kısaca sezeryan bana daha kolay geldi. Doğum sonrası seninle ilgilenecek birileri de varsa herşey daha da kolay olacak. Sen rahat ol yeter. Olabildiğince kitap okumaya çalış. İnsan başına gelecekleri bilince takip edebildiği için daha metanetli karşılıyor. Az kalmış 15 gün sonra düşünsene bebeğine alışmış bile olacaksın, onun giyisileri ile ilgilen yatğını tekrar hazırla, hiç canını sıkma.. Her şey yoluna girer. Kolay gelsin.
İyi haberlerini beklerim.