1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 37 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

SİZLERİN VERECEĞİ MORALE İHTİYACIM VAR....

evet,yavaş yavaş sona geldim...bugün nst çekildi hiç sancı çıkmadı.ne zamandır doğumum bekleniyor.ama tık yok.asıl günüm 16 nisan,yani 4 gün sonra...doktorum 15 inde bir nst daha çekelim dedi...olmazsa daha beklemeyeceğim dedi.zaten bekleyemezde çalışıyorum...doktor bana doğum izni verdi.olmadı,heyetle 10 gün uzattı.oda bu hafta bitiyor...malesef bu gidişle sezeryan olacağım.çok korkuyorum..yani narkoz işi beni çok korkutuyor."nasıl bayılacağım?,ya ayıkamazsam."diye içim içimi yiyor.geceleri uykuyu kaybettim.ben hiç hayatımda bayılmadım,nasıl bir şey diye ürküyorum.belden iğneyimi denesem diyorum.ama ondada hiç bacaklarımı kıpırdatamam.bu narkoz işinde bayıldıktan kaç saat sonra insan kendine geliyor?çok baygın kalacakmıyım?arkadaşlar benim gerçekten morale ihtiyacım var.kafayı yiyeceğim.bana yardımcı olun.... :-x

Re: SİZLERİN VERECEĞİ MORALE İHTİYACIM VAR....

Ben narkoz olmustum bir kez. Hic korkulacak birsey degil, sana bir saniye gecmis gibi gelecek. Ben gozumu kapayip actim, bir baktim baska odadayim, hersey bitmis bile! Bayilirken sanki cok sarhosmussun gibi bir his geliyor. Zaten samimi soyluyorum bir saniyede beyiliveriyorsun. Her ameliyatin riski var ama simdilerde narkozdan cikamamak riski oyle ufak ki, kendini uzdugune degmez. Hastahanelerin her tur hazirligi var.

Narkozdan da hemen cikariveriyorlar insani. Saatleri filan bosver, zaman hissin olmayacak ki! Zaten oyle saatler degil, acik kalp ameliyati degil ki bu!

Belden igne yiyen arkadaslarim da hic problem yasamadilar. Bacaklarini hissedemedigin dogru ama dogum icin ikinabiliyorsun, ne tuhaf degil mi? Sonra hislerin yerine geliyor zaten.

Ikisinden de hic korkma. Sonra kendine bu kadar iskence edip uzuldugune sasiracaksin. Sen sadece uyaninca veya bacaklarin yine hissetmeye baslayinca bebecigini nasil mIncIk mIncIk yiyecegini dusun! Iyi sanslar!!!!!!!

Iyice telaslanip, heyecanlanmani anliyorum.
    Eger dogum sirasinda ayik olmak istiyorsan lokal anastezi istiyebilirsin doktorundan.
    Ben gogusumden ameliyat oldugum zaman igne ile bayiltilmistim, sadece kendime geldigimde gogsumde cok kotu agrilar vardi, baska bir yan etkisini gormedim.
    Pek korkulacak bir yani yok bence.
    Dilerim biran evvel bebegini kucagina hayirlisiyla alirsin.

Sevgilerimle..
    Yasemin

Sevgili Gökçe,

Normal doğum olmazsa, epidural anesteziyle doğumu iste hekiminden, yani belden iğneyle uyuşturma. Benim doğumum öyle oldu, doğumu izlemiş oldum bir biçimde. Burada çok özel durumlar dışında kesinlikle total anesteziyi önermiyorlar, çünkü bebek de anstezi almış oluyor. Epidural anestezi korkulacak birşey değil. Ben kilolu olmama karşın başarıyla geçti. Kızım da rahat bir biçimde doğdu. Hem tersti, hem de kordon boynuna ikibuçuk kez dolanmıştı. Gör bak, herşey yolunda gidecek. Artık sonuna geldin, korkacak birşey yok! Cesaretini yopla ve epidural anestezi iste. Pişman olmayacaksın. Hayırlı haberlerini bekliyoruz dört gözle

Sevgiler

Sen moralini bozma.Birkac arkadasim var kendisi isteyerek sezeryan yaptirdi ve sonrada turp gibi kalkti maasallah.Bir bakmisin bu gece yada yarin normal olarak dogurmussun bebegini.Güzel haberlerini bekliyorum.Bebegini bir an önce kucagina alman dilegiyle.Kendine iyi bak.

AAAAAA
    TAKMA BUNLARI,İNAN BANA HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.
    KARŞINDA 2 ÇOCUĞUNUDA PAŞA PAŞA SEZERYAN İLE DOĞURMUŞ BİRİ VAR.
    LAF ARAMIZDA KİMSE DUYMASIN AMA,SEZERYAN ,ZOR BİR NORMAL DOĞUMDAN 1000 KERE DAHA RAHAT.
    GÜVEN BANA.DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GELSEM YİNE SEZERYAN DOĞURURDUM.

Ben ilk cocugum kizimi normal olarak dunyaya getirdim ama itiraf edeyim cok zor ve asiri sancili oldu.ikinci cocugum olan oglumuda kendi istegimle sezeryan ameliyati olarak dunyaya getirdim.Inan dogum yaptiktan sonra keske ilk cocugumuda sezeryan yapsaydim dedim.Cunku hersey bir anda olup bitiyor ameliyathaneye girmenle cikman bir oluyor sanki gozlerini actigin zaman yataginda oluyorsun ben cabuk ayilmistim hele de minik yavrumu gorunce onun mis gibi kokusunu icime cekince herseyi bir anda unutuverdim.Eminim sende oyle hissedeceksin.Hic moralini bozma neye karar verdiysen onu rahat ve huzurlu bir sekilde giderek olmasini sagla goruceksin hersey bir anda olup bitecek Allah`in izniyle, bu kadar korkunun da yersiz oldugunu anlayacaksin.Sana hayirli saglikli dogumlar diliyor,guzel haberlerini de bekliyorum.Bol sanslar.

8. Re: SİZLERİN VERECEĞİ MORALE İHTİYACIM VAR....

ilk dogumumda epidural aldim.Rahatti
    Ikincide ise koldan verilen ismini su an hatirlamadigim agrilari hafifletici bir igne almistim..Bunda agriyi cok hafif hissediyorsun ve iki satte bir, iki defaya mahsus olmak uzere yenileniyordu..
    Eminim hersey yolunda gidecek ve sen bebegini en guzel sekilde kucagina alacaksin..Sezeryan ya da epidural sonucta ikiside seni bebegine kavusturacak ve sen saglikli bir sekilde ayilacaksin..

Endişelerini öyle güzel dile getirmişsin ki, bana beni hatırlattın. Bende normal dogum isteyen ama süre dolmasına ragmen hala dogum belirtisi gösteremeyenlerdenim Doktorum sezaryene karar verdiginde aynı kaygıları yasamıstım. Bir gece öncesinde hic uyumamıstım heyecandan. Ve o gün geldiginde uykusuzluktan heyecan hissedecek durumda degildim. Sadece cok yorgundum ve uyumak istiyordum. İste narkoz böyle birsey.. Uyumak icin basını yastıga koyuyorsun, gözlerini kapamak istiyorsun ama etrafında seninle ilgilenen bir sürü insan var. Kendi aralarında konusuyor sana espriler yapıyorlar ve tam o sırada inanılmaz keyifli bir oyrgunluk hissediyorsun. Göz kapakların agırlasıyor ve uyumana hiçbirsey engel olamıyor. Derin ama cok derin bir uykuya dalıyorsun. Rüya görmüyorsun elbette, ama bütün gecenin hatta 9 ayın yorgunlugunu üzerinden atıyorsun. Taki, basında bir hemsire sana seslenip cok güzel bir cocuk dünyaya getirdigini haber verene kadar.. Gözlerini acmak bakmak istiyorsun bu müjdeli sesi veren yüze ama acamıyorsun, cünkü doyamadıgın uykudasın hala.. Hissettigin mutluluk haberinin yanında ne olduguna anlam veremedigin agrıların var. Karnında hissettigin agırlık ve acı.. Ama endişelenme uzun sürmüyor, cocugunu getirip sana gösterdiklerinde herseyi unutuyorsun. Tam acıdan "ayy" diyecekken "dur bir daha bakayım" diyorsun ve acın hafifliyor. Dünyaya getirdigin melegin sana olan hayranlıgı ve cektigin zorluklara duydugu minnettarlık, seni dünyanın en acısız, en agrısız annesi yapıveriyor bir anda. Aldıgın agrı kesicilerle, gecirdigin o en zor olan 1 geceden sonra kendini daha iyi hissediyorsun.. Korkma, sadece gözlerini kapa ve teninde hissedecegin o muhtesem o eşsiz kokuyu düşle.. Bebeginin kokusunu..

dert ettiğin şeye bak arkadaşım. binlerce kişi sezeryanla doğum yapıyor. ne yani hemen kötü şeyler düşünüyorsun. tıp son zamanlarda ne kadar çok ilerledi. artık narkozdan uyanamayan mı kaldı.. boşa sıkma canını doğacak çocuğunun keyfini çıkar. allah yardımcın olsun.