Ben kofik sever ve yaparım.
İstanbul usulu dolmaları sevmiyorum renkleri boz.....Biz alışmışız bol salçalı dolmalara.
Bol salça dediysem biber salçasının kokusu gelmeyecek sadece prinçler kırmızı renge dönüşecek şekilde salçalı severim biber kokusu alırsam yiyemem.
Birde İstanbul dolmalarını sevmememin bir nedeni içine nar ekşisi konmaması.Dolma dediğin ister kıymalı ister zeytinyağlı nar ekşili olacak.
Sonra bol baharat lazım dolmaya.Kara biber, bir bütün sarımsağın tamamı, kuru veya yaş nane.. bu üçlü dolmanın olmazsa olmazıdır...
Bu akşam marketten kofikler alınacak.Akşam eve gelinip güzelce doldurulacak yarınada afiyetle yenecek
Kuru patlıcan ve biberleri sıcak suda ıslatmak yerine karnar suda 5-10 dakika haslamak daha güzel bir tat veriyor.