nurcan abartma guzelim yaa. oyle bisey diilim ben.
uc kitap okumayla valla hicbiseyin uzmani olunmuyo. insani uzman yapan hayati yasamak gormek.
moralimi duzeltmeye calisiyosun biliyorum
uc kitap okumayla valla hicbiseyin uzmani olunmuyo. insani uzman yapan hayati yasamak gormek.
moralimi duzeltmeye calisiyosun biliyorum
cok mutevazisin arincim, sen bu isin okulunu okumus bir uzmansin... tabiki tecrubelerde var sekercan uzman tsbiti daha onemli benim icin.bilmemgerek yazdı:
Ben bu devir artik boyle lafini sevmiyorum.hep bi modern ana baba olma cabasi,biseyler var.ama sonra pismanliklar diz boyu oluyor.biz bu kadar ozgur ve simarik yetismedik.ama hangimizin karakteri ve kisiligi bozuk.
bence abartiyoruz.cocuk cocuktur.annede anne.bu arkadas olma yontemleri artik ise yaramiyor.arkadaslik iliskisi ve ebeveyn iliskisi cok farkli.bence cocuklarin kafasini daha fazla karistirmayalimda sinirlarini bilmelerinde yardimci olalim.
hepimize kolay gelsin
kendimi sorgulayıp duruyorum.
BEN NASIL BİR ANNEYİM DİYE.
böyle özeleştiri yapmak iyi geliyor bana.
-Dafne'nin minik isteklerini karşılamak iki elim kanda da olsa görev gibi geliyor.
"anne bana bir sürpriz alır mısın gelirken" dediği için 100 YTL lik kıyafet alıp gittiğimi sizden saklmayacağım.
hem ihtiyacı var,hem de sevinsin yumurcak kaygısıyla..
bir de geçen sene yaşadığı boşanmanın etkilerini aza indirebilirim gibi geliyordu.
yanlış mı evet.
o yüzden bunu düşünüp hatadan döndüm.
şimdi sadece zorunlu ihtiyaçlarda o kadar para harcıyorum.minik sürpriz iteklerini VCD ile falan tatmin ediyorum.
-Dafne Kaninin dediği gibi yok nedir biliyor.mesela kızım evimizi boyatacağız artık fazla param yok,isteklerini babana aldıracaksın dedim
tamam anne dedi.
-Dafne benim süper kahraman olmadığımı öğrendi.
bir gün "neden biz normal bir aile olamıyoruz "diye ağladığında ben de gözyaşlarıyla "evet ben de bu duruma çok üzülüyorum,ama elimden birşey gelmiyor,beraber bri ekip olarak bu durumu atlatacağız,sadece birbirimize derdimizi anlatıp,sıkıntılarımızı paylaşıp destek olmalıyız"dedim.
ben de ağlıyordum söylerken
bu laflar çok etkili oldu.daha sonra psikoloğa sorduğumda en doğru yöntem bu demişti.
-evde kurallarımız var.
yatma saatimiz belli
yemek yeme kurallarımız var,sevmediği yemekleri zorlamıyorum (patlıcan gibi)ama gezinerek yemek,yemek bitirmeden kalkmak yasak.
ödev yapmadan tv yasak.
-tutarlı bir anne miyim?
bazen hayır.
kızıp bağırıp odasına gönderip 10 dakka sonra "hadi gel konuşalım" diyerek kuralımı bozuyorum.
sanırım en çok zararı bu davranışım veriyor Dafne'ye.
gerçi sonunda konuşarak anlaşıyoruz benden özür diliyor,bir daha yapmayacağım diyor ama kural ceza çiğnenmiş oluyor.
-fazla arkadaşız.
anne dediğin fazla da arkadaş olmamalı Füsun'un dediği gibi.
-yanımda yatmak istediğinde kabul ediyorum.
hata!
bu akşamdan itibaren herkes kendi yatağında yatacak.
-ve bir de karar.
artık 8 yaşına girdi ve saatlerini kendisi ayarlayacak küçük hanım.
saat 21,00 de yatma saati gelince.
hazırlanıp yatağa yatacak beni bekleyecek.
o yatacak diye ben sefil oluyorum.pijamanı bul kızım,dur ben çekeyim kızım.
diş fırçaladın mı kızım
çorabını çıkar kızım.
suyunu al kızım.
hadi uyu kızım
hadi uyu kızım..
vs..vs..
konuya ilginiz için teşekkürler.
neyse ki yalnız değilmişim.fikir jimnastiğine devam edelim lütfen çok şey öğreniyorum
imza
kendimi kötü anne bulan ben
hayir kotu anne degilsin, hatta fazla iyi bir annesin. unutma bunu!
disiplin et kurallarini bozma .. kuralla sevginin farkli oldugunu ogret dafne bicirimiza, duzelecek sakin kendini kotu anne olarak dusunme , biz cocuklarimiza buyuk cabayla iyisini yasatmaya calisiyoruz ama sinirlarimizi asmadan yapmaliyiz .
Mine aslında evet biz yaptık bunları böyle Öyle bir tüketmeye alıştırdık ki artık önünü alamıyoruz sanıyorum. Çünkü aynı durum bizde de var. Ve beni neden doğurdun lafı :-x nerden duyuyorlarda söylüyorlar bilmiyorum fakat benim bu lafa çok kırıldığımı anladığından beri kızdığında söylüyor :-x çok üstünde durma istersen diyeceğim çünkü konuşmak işe yaramıyor sen ona konuşuyorsun o da sana bir üstün afla geri dönüyor daha fazla sinirlerini bozarsın. Bekle bakalım hanıefendinin sinirleri yatışır belki
sinirleri yatıştı,ben koltukta yatarken geldi ateşime falan baktı ama..
ben kendimi sorgulamaya başladıktan sonra çare yok ki.
şimdi küs değiliz ama sanki ben büyümeye adım atıyor gibiyim.
gerekli bir adım olduğuna inanıyorum
pişman değilim yani kısacası
yine olsa yine yaparım
Mine'cim.. hasta olduğunu ve sana yardımcı olmasını beklediğini söyleseydin keşke...
Kıvanç da yardım kelimesi sihirlidir.. yardım isteyen kimseye hayır diyemez.. bir 23 Nisan'da acaip başım tutmuştu ve bütün gün yatmıştım, üstelik çok güzel bir hava vardı ve aşağıdan arkadaşlarının sesi geliyordu.. değil dışarı çıkarıp gezdirmek, onu bahçede takip edemeyeceğim için bahçeye inmesine izin vermedim Hastayım ve yardımına ihtiyaç duyabilirim demiştim, o da paşa paşa oturup kendime gelmemi bekledi. Hatta portakal filan sıkmıştı bana sanırım 1.sınıftaydı.
Eğer birey ise, ailenin bireyi olarak eğlenceli paylaşımların yanında can sıkıcı ama yapılması gereken paylaşımlarda da birey olduğunu göstermeli.
genellikle kıvanç bey ne isterse alırım, nereye isterse götürürüm filan ama baştan konuştuğumuz birşey var. Eğer param yoksa, eğer uygun değilse zamanımız yapamayız o zaman da ısrar etmemeli Mesela bu sabah eşimle tartıştık.. biz kıvançla bir iş için dışarı çıktık, geldiğimizde babası yoktu..oysa bu akşam fener alayına gidecektik...ben de tek başıma gitmeye cesaret edemedim, bozuldu, üzüldü ama şimdi test çözüyor yani ailenin koşullarına uymayı öğrenmek de ailenin bireyi olmanın bir koşulu
Ahh Mine bu sorunlari hepimizin yasadigina eminim zaman zaman. Örnegin benim kizimda bugün anneannesine gidecekti, ben esimle fuara gidecektim, vazgectik iptal ettik. Sabahtan beri beni hic bir yere götürmüyorsun, hep evde tutuyorsun diyor . Bugünde cevap vermiyecegim bu yorumlarina dedim kendime, inan saat 1den beri kardesiyle o kadar güzel oynuyor ki . Yani bazen hangi tutum dogru hangisi yanlis anne olarak ister istemez tereddüte düsüyorum. Herseyin ortasini bulmak o kadar zor ki. Yani yanliz degilsin hepimiz bu durumlardayiz
Herşeyi tekrar gözden geçirmemin zamanı geldi benimde.
Bu günden itibaren bazı kurallarda daha sabırlı olacağım.
Dafne ile kavga etmenize üzüldüm ama bu da ilişkini gözden geçirmene sebep olmuş. Dafne seni biraz zorlamış bunu ileride de yapacak.
Ben de öyleydim damardan girerdim olaylara can alıcı noktadan vururdum.
Çocuklar hep böyle galiba ara ara yokluyorlar bizi sınıyorlar.
Her sınavın sonunda ya galip geliyorlar ya da anne baba yutmayınca bir müddet pusu da bekliyorlar.
Dedim ya çocuk yetiştirmek satranç oynamaya benziyor taktik geliştirmek lazım.
Dila'ya kesin kurallar koydum ben de dükkana her geldiğinde bir oyun almak istiyor . Nereye kadar gider bu durum aldığı oyunun yüzüne bir kere bakıp sonra beğenmiyor bazen.
Artık yok öyle istediğinde paramın olmadığını ve parasız buradan hiçbirşeyi alamayacağımızı söylüyorum.
Aradan uzun zaman geçtikten sonra beğendiği oyunu alıyorum bu sefer çok mutlu oluyor. Bu konuda çok istikrarlı ilerliyorum.
Diğer ev kurallarını ihmal ediyoruz ama en kısa zamanda başa geçeceğim Kuralları öğrenmesi lazım ama anlamıyor yatma saati olayımız bitti bizimle aynı saatte yatıyor.
Ay burası iç dökme forumu gibi oldu kısa keseyim yazdıklarınızdan kendime bir pay çıkardım ve uygulamaya başlayacağım ben de. Ne kadar erken başlarsak o kadar iyi.