Lalanga, fırında 'pancake' ya da 'pankuchen', ne derseniz deyin... Harika bir haftasonu kahvaltı yiyeceği. Çok kolay yapılışı.
Un, süt, yumurta çırpılarak derince fırın tepsisine dökülerek fırında pişiriliyor. Keserek parçalar halinde servis yapılıyor, ister tatlıyla, ister tuzluyla.
Tarifini vereyim:
1 litre süt
4 yumurta
5 desilitre un
1/4 çaykaşığı tuz
1/2 çaykaşığı kabartma tozu (soda değil), isteğe bağlı.
Tatlıyla servis yapılacaksa biraz vanilya
Malzeme iyice çırpılacak, yağlanmış fırın tepsisine dökülecek. 200 - 225 C ısıdaki fırında 25-30 dakika pişirilecek. Üzerinin kızarması gerekiyor. Fırından çıkarır çıkartmaz isteğe bağlı olarak tereyağ sürülebilir. Çilek reçeli, elma marmeladı, böğürtlen ve ahududu reçeliyle servis yapılabilir, yanına krema ya da dondurma eklenebilir.