Arkadaşlar kızım 8 aylık oldu...
bayadan beri ellerinden tutunca adım atıyor.yere iyi basıyor...
şimdi ben kızıma ne zaman ortopedik ayakkabı giydirmeye başlamalıyım
Arkadaşlar kızım 8 aylık oldu...
bayadan beri ellerinden tutunca adım atıyor.yere iyi basıyor...
şimdi ben kızıma ne zaman ortopedik ayakkabı giydirmeye başlamalıyım
Disari da yurumeye baslayinca Fusuncum. Ayak gelisimi icin en iyisinin ciplak ayakla dolasmasi oldugunu soyluyor uzmanlar ya da corapla. Ayakkabi icin cok erken henuz.
Eviniz kaloriferli ise kisin bile giydirmene gerek yok ev ayakkabisi falan.
kendi başına yürümeye başlayınca ilk adım ayakkabılarından alabilirsin. sanırım 18 numaradan başlıyor ve mutlaka ortopedik..
bende çıplak ayakla dolaşmasının daha iyi olduğunu biliyorum.ladybug yazdı:
Disari da yurumeye baslayinca Fusuncum. Ayak gelisimi icin en iyisinin ciplak ayakla dolasmasi oldugunu soyluyor uzmanlar ya da corapla. Ayakkabi icin cok erken henuz.
Kesinlikle katılıyorum..Eğer eviniz soğuksa hani altı deri çoraplar var ya onlardan alabilirsin..ladybug yazdı:
Uzmanlar artık ilk adım ayakkabısını önermiyorlar, ya da bizim Dr umuz diyeyim
isabet olduladybug yazdı:
en sevmediği şey ayakkabı çünkü
bayramda biri "artık giydir ayakkabı ayakları düz bassın "dedide kafama takıldı benimde ...
Herkes birseyler der zaten.füsun yazdı:
isabet olduladybug yazdı:
en sevmediği şey ayakkabı çünkü
bayramda biri "artık giydir ayakkabı ayakları düz bassın "dedide kafama takıldı benimde ...
evimiz sıcak oluyor,yaşadı kızım çoraplarla devam o zaman...
Bebeklere henüz tam olarak yürümedikleri dönemde ayakkabı almayıp sıralama, ilk adımlama çalışmalarını çıplak ayakla yapmalarını sağlamak gerekir. Yürümeyi çıplak ayakla öğrenmek hem bebeğin işini kolaylaştırır, hem de ayaklarının daha sağlıklı olmasını sağlar. Çıplak ayak yürümenin hava ve zemin koşulları nedeniyle mümkün olmadığı durumlarda, altı kaymayacak çorap veya patikler kullanılabilir. Yürüdükten sonra alacağımız ayakkabının da bebeği ayağı çıplakmış gibi rahat ettirmesini, hafif, esnek, burun kısmı geniş ve yüksek bir ayakkabı olmasına dikkat etmeliyiz.
linki ...
Bence çok da üstüne gitme şimdilik yürüsün diye
Çünkü daha çok küçük kemikleri daha çok ham o güzel bacakları egrilmesin(Bu arada bu kadar ufakken egrilmesi o kadar önemli degil çünkü 3-4 yaşına kadar toparlıyor rahatlıklan bacaklar).