...
...
Her milletin boyle eseko...uesekleri var ne yazik ki! Danimarka'dan donen bir arkadasimin oz be oz Danimarkalilar'in devletin kolayliklarini nasil somurduklerini anlatisini bir duysan!
Feminist bir kadinin kurtaja karsi cikmasi tuhafima gitti. Yani erkek zorluyorsa o baska ama kurtaj hakki kadinin kendi vucudu uzerindeki en onemli haklarindan biri. Orada biraz kavram karmasasi olmus gibi geliyor bana. Yani kiz cenini sirf kiz diye oldurmekle kurtaj haklarinin ne alakasi var? O adam cenini zaten dusurtmenin yollarini bulur. O yollar daha tehlikeli degil mi? Haklarimizi savunmaliyiz, bazi esekler bu haklari kotuye kullansa bile!
Bana gore bir insan cesidi var, o insan cesidi herseyin asirisi oluyor. O adam Katolik bir ulkede olsa Katoligin en arsizi olur. Tabii bazi dinler digerlerine gore boyle insan cesidine karsi daha koruyucu oluyor ama o baska bir tartisma konusu...
Bir de su tore. Sanki tilsimli sozcuk! Yani Afrika'da ve Misir gibi bazi Musluman ulkelerde kucucuk kizlari yakapaca sunnet edip hayatlarini karartiyorlar, toreden sayiliyor. Ne kadar sapiklik varsa onune bir tore lafi oturttularmi bitti!
Anlattiklarin cok karisik duygular uyandirdi bende. Insan Turk oldugu icin kendini savunmak istiyor ama ayni anda mecliste adamlar "kadin tecavuzcusuyle evlensin, sonra alisir," diyebiliyor! :-x
o zuppe (kusura bakma) hangi milletten acaba ve hangi dinden? kendi tarihlerini incelemismi veya dinlerini? hicbir ulke ve millet yoktur ki gecmislerinde ve bugununde dumduz yasayan. mutlaka yanlıs inanıslar, hatalar, hatta insanlıga sıgmayan olaylar olmustur. avrupa tarihini az cok bilenler bilirki onlar sutten cıkma ak kasık degildirler. uzerine gunes batmayan krallık kimin icin ve nicin soylenmistir, yahudi kıyımı dunyanın neresinde yapılmıstır, dunyanın dort bir tarafındaki somurge devletler bizim eserimizmidir?
o zuppe, beyninin kıvrımlarını birazda kendi acıkları icin calıstırsın.
cok kızdım yaaa :-x bence sen orada oldugun icin bu mevzuyu acmıs. turk ve islam dusmanı besbelli. terbiyesizin senin dostlugunu riske edecek kadar gozu donmus.
mevzu turkluge ve islama degiyor guzelim, ben olsam paylardım.
sakin olmalıyım cok sinirlendim!
Cok haklisi ama adam tutup ta ama biz o gunlerden ders aldik, siz nerelerdesiniz derse ne diyecegiz? Mesela Turkiye'de bir gazetede cok cirkin Yahudi karikaturleri basip duruyorlar. Cok dokunuyor bana... Sanki bir ulkenin devletinin davranislariyla o ulkenin milleti ayni fikirde olmak zorunda. Nefret uretmekten baska bir sey degil. Ama Yahudi dusmani misin diye diklenemiyorsun, cunku arkanda seni koruyacak bir guc yok. Fark burada: Amerika'da veya Avrupa'da da boylesi var ama diklenebiliyorsun.
Bence cok cok buyuk hata ve eksiklerimiz oldugunu kabul etmeli ve tartismalarimizi cok dikkat ve bilgi ile yapmaliyiz.
Yani senin dusuncelerinde cok buyuk haklilik var ama Avrupali'nin sutten cikmis kasik olmadigi tartismasinin bizi bir yere goturecegini sanmiyorum...
kadının soylediklerinin dogrulugunu inkar edecek degilim. elbette cogunda haklı. ancak direkt turkluk ve islam hedef alınarak sarfedilmis bir anlatım. yani mesaj icinde mesaj var.
cok cok buyuk hata ve eksiklerimiz oldugu konusunda hemfikirim.
ayrıca gecmislerinden ders alınmıs olsa halen avrupanın ortasında SOLINGEN vahseti yasanırmıydı. daha bircok ornek verilebilir bu konuda. evet gecmisten ornekler vermem bugun bunun devam etmedigi anlamına gelmemeli.
sutten cıkma ak kasık degildirler ve bugunleride bu anlamda yarınları icin cok umut verici degildir.
30.000 canımıza kıyan bir teror orgutunu, teror orgutu listesine dahil etmeyen bir avrupadan sozediyoruz. ornekler cogaltılabilir hatta konu cok cok genisliyebilir.
Tamamen ayni fikirdeyim. Yanliz kendimize hep ustun olarak veya bazen de tam (bu durumda tam tersi) eksiklerimizi mazur gostermek icin Bati'yi gostermememiz gerekir diye dusunuyorum demek istedim.
Uzun zamandir yurt disinda yasiyorum ve bu tartismalarda oldukca deneyim sahibi oldum, ya da olmak zorunda birakildim! Benim gordugum su: akli basinda insanlar bazi onyargilari olsa dahi boyle genellemelerle saldiri seklinde zaten konusmuyorlar. Akli basinda olmayanlarsa ayni Turkler'in akli basinda olmayanlari gibi. Yani bizim herseyimiz iyi, bize birsey soylenmez, sizin herseyiniz kotu cinsinden... Onlara da haddini bildirmek "sizin de su su bozukluklariniz var," demekle olmuyor ne yazik ki. Sadece karsinizdakini iyice alarma gecirip tartismanin verimliligini bozmus oluyorsunuz. Daha iyi yontemler bulmak lazim demek istemistim...
Bu tartismalar cok derinlere gidiyor senin de soyledigin gibi. Bazi akilsizlarla da (Avrupali, Asyali, Afrikali, her neyse) ne kadar tartissan ayni yerde donup duruyorsun. Cehaletin irki yok!
Sevgili Kübra,
Psikolog yetkinliklerine sahip birinin, bu kadar saldırgan bir tutum izlemesi zaten olayın rengini belli ediyor.
Keşke gerçekten çok mükemmel bir toplum olabilseydik de, yurtdışında bu tür şeylere direkt muhatap olan arkadaşlarımızı üzmeseydik demekten başka elimden birşey gelmiyor..
Sevgili Kübra,
İnsanlar içlerindeki hırsı ve kötülüğü başkalarını karalamak için kullanınca çok çirkinleşiyorlar.Sık sık rastlıyoruz böyle insanlara..kimi bunu ırkçılık adı altında yapıyor,kimi dedikodu adında..
Üstelik eğitimli,aklıbaşında insanlar yaptığı zaman olay çok şaşırtıcı oluyor.Ben bu tip insanlarla tartışmamayı yeğliyorum,esas istenen tartışma çıkarmak çünkü.Tartışma çıkınca karşındaki kişi kişisel tatmine uğruyor,seni ezmeye çalışmak,kötülemek hırs tatmini veriyor..
o yüzden radikal düşünceleri olanlarla veya kötü kalpli insanlardan uzak duruyorum...
Burada mesele Türkçülük vs. değil bence...O psikoloğun kişisel problemleri...
canını sıkmaya değmez..
Bireysel çözümler çare olmuyor galiba. Toplumsal bilinçlenme, duyarlılık, yaşama sevinci, insan hakları, adalet, eğitim gibi genel ve hepimizi ilgilendiren kavramlara daha geniş açıdan, daha çağdaş, daha aydınlık kafa ile bakmamız gerekiyor.
Cehaletle savaşmanın yolu bilgi.. Ancak ekonomik açıdan güçlendirilmeyen bilginin hedefine ulaşması pek olanaklıo görünmüyor.
Değişen dünyayı algılamanın, değişitrmenin yolu, sabır, sürekli çalışma, ve değişeni vedeğişmekte olanı algılayabilme. Kalıplarımızı kırabilme..
Bazen haklı olmak ta pek anlam taşımıyor...
"Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum." N.H.
Güzel günlere olan umudumuzun arkasından gidiyoruz işte..
sevgiler..
Bu söz zaten birçok Türk kadını ve erkeği için doğru değilmi, bu tür olaylara biz türkiyenin her yerinde rastlayabiliyoruz.Bu olayı anlatan kişiyi her ne kadar kendi görüşlerini benimsetmek istediği için kırıcı, alaycı konuştuğunu düşünsekte aslında çok doğru şeyler söylemiş.Türk erkeklerini yerden yere vurdu. Siz zavallı Türk kadınları, gibisinden ifadeler kullanarak söylev çekti.
Malesef bu Türkiyenin bir gerçeği, eğitimsizliğin, cahilliğin ve altına sığındıkları törenin vermiş olduğu bir sonuç. Ne acı, ne acı ama gerçek. Sırf kız çocuk doğurmadı diye kuma getiren, çocuğu olmuyor diye kadını babasının evine götüren ve kaderine razı gelen yine bizim ülkemizde, yanı başımızda oluyor. Bunları görmezden gelemeyiz. Ama islam dini kürtajı desteklemiyor bunu destekleyen sadece kendini müslüman sanan eğitimsiz cahil insanlar. Bu insanlar her dinde mevcuttur.
Doğru bu konuşma bana yapılsaydı bende senin gibi rahatsız olur benim ailemde hiç böyle şeyler olmaz biz cahil insanlar değiliz diyerek kendimi savunmak isteyebilirdim. Ama sadece kendimi savunabilirdim. Ama mineninde dediği gibi bu o adamı dahada çok rahatlatacak ve amacına ulaştıracaktı. Cevap vermeyerek en iyisini yapmışsın. Sonuçta ülkemizde bunlar olmakta ama bu bizlerinde zavallı kadınlar sınıfında olduğumuz anlamına gelmiyor.