Anneler dikkat en önemli silahiniz balik!
Dr. Nicholas Perricone`un `genç tutan yiyecekler` listesinin basinda yer alan balik, içerdigi yag ve yag asitleriyle kirisikliklara karsi birebir. Kirisiklik Kürü, ardindan da çok satan `Perricone Reçetesi` kitaplarinin yazari Dr. Nicholas Perricone, baligi `harika protein kaynagi, olaganüstü anti-aging yiyecegi` olarak nitelendiriyor. Baligin, içerdigi yag ve yag asitleriyle gençlestirme etkilerine sahip oldugunu vurgulayan Perricone, proteinin hücre onarimini saglamak için tüm ögünlerde bulunmasini öneriyor. Ve ekliyor: "Anti-aging diyetine hastalar genellikle haftada 2-3 kez balik yiyerek baslar. Ciltlerindeki hizli gelismeyi gördüklerinde balik tüketimlerini haftada 5-7 defaya çikarirlar. Haftada 7 kez balik yemeyi planlamalisiniz (haftada en az 5 kez somon)."

Mükemmel bir cilt için...

Özellikle de somonun antioksidan (vücuttaki zararli maddelerin gelisimini durduran) madde DMAE (Dimethylaminoethanol) içerdigine isaret eden Perricone, bu maddeyi de `yüzü siki ve diri tutan, mükemmel cilt formu saglayan büyülü silah` olarak görüyor. Ciltte sarkmayi önledigini vurguluyor.

Hafif zeytinyagi ile...

Baligin gençlestirici etkisinin, içerdigi Omega-3 yag asitlerinden kaynaklandigini da belirterek, soguk su baliklarinin (somon, uskumru vs.) en yüksek düzeyde Omega-3 yag asidine sahip oldugunu belirtiyor.
Taze, dondurulmus, konserve veya füme... Hangi baligi ya da deniz ürününü seçerseniz seçin Perricone`un vurguladigi en önemli nokta, baligin hafif zeytinyagi sürülerek pisirilmesi ve sarmisak, sogan, limon suyu, domatesle tatlandirilmasi.

Ne kadar yagli balik, o kadar Omega 3
Çok yagli baliklar: Somon, uskumru, ton, ringa, hamsi.
Orta yagli baliklar: Pisibaligi, kefal, lüfer, kiliçbaligi.
Az yagli baliklar: Morina, kayabaligi, köpekbaligi, dilbaligi, deniz levregi, mezgit.