Malzemeler
4 yufka
Yarım kg. kıyma
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Harcı için gerekenler:
1,5 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu.


Yapılışı
Önce harcı karıştırın. Kıymayı çok az yağla bıraktığı suyu
çekene kadar pişirin. Maydanoz ve baharatlarla kıymayı
karıştırın. Yufkaları üstüste serip dört eşit parçaya bölün
(üçgen şeklinde). En üsttekinin üzerine fırça ile yoğurtlu
harçtan sürün. Geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı içten
serip rulo haline getirin. Rulonun üzerine de yoğurtlu harç
sürüp gül şeklinde sarın. Tüm yufkalar için aynı işlemi
uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.



Afiyet olsun

Op.Dr.Nilgün Erdoğan

www.turkeyistanbul.com