beyaz sarapla yenilecek ler

kaynak: esimin notlari ve hugh johson's pocket wine book

Sarap:
cok iyi Chablis, beyaz burgundy, yuksek kalite Chardonnay

yemek: beyaz balik izgara, yada soslu, dover sole, turbot, halibut, bunlar kati yag ile terbiye edilirse super olur, seabass

sarap: supreme beyaz burgundy (le montrachet, Croton-Charlemagne)

yemek: firinda buzagi, organic tavuk, scallops yada beyaz baliklar

sarap: condrieu, Chateau-Grillet or Hermitace Blanc

yemek: makarna biraz baharatli ve kucuk bezelye yada yesil fasulye ile pisen

sarap: Grand Cru Alsace, Riesling
yemek: tutsulenmis somon

sarap: Pinot Gris
yemek: firnda yada izgarada korpe dana

sarap: Gewurztraminer
yemek: peynir sufle

sarap: Sauternes
yemek: crisp biskuviler, seftali, nektar, cilek, (not tropical meyve), blue cheese

sarap: old vintage champagne
yemek: aperitif olarak yada yabani kuslarla (ie partridge, grouse)

kusura bakmayin turkce sozlugumu bulamadim