Yolculuklar güzeldir de bavul hazırlamak zor gelir herkese. Her seferinde listeler yapılır, aman birşey unutulmasın diye ama gittiğin yerde bir bakarsın ki en mühim şeyler çıkmaz bavuldan.

Bavul hazırlama süresini kısaltmak için birkaç tüyo size. Mutlaka vardır aranızda benim gibileri ama belki birkaç kişiye yol gösterir...

Küçük bir çanta edinin. Bunun içine:
-Tüm aile fertlerine ait diş fırçaları
-Diş macunu
-Deodorantlar
-Tarak/Fırça vs.
-Makas
-Tırnak Makası/Minik bir manikür seti
-Minik bir dikiş seti
-Şampuanlar
-Lif
ve aklınıza gelebilecek diğer ihtiyaç malzemelerini yerleştirin. Bu çanta hep deprem çantası gibi hazır bulunsun. İçindeki malzemeleri kullanmayın. Haftasonu kaçamağında da, uzun seyahatlerde de bunu bavula veya sırt çantanıza koyduğunuz anda bavulun yarı işi bitmiş demektir. her seferinde aman tırnak makasını unuttum mu, şampuan aldım mı derdi olmaz.

Bir küçük makyaj çantası gibi birşeye de sık kullanılan ilaçları (ağrı kesiciler, grip ilaçları, mide ilaçları, yara bantı vs.) doldurun. Bu da daima hazır bulunsun, ilaçları kullanmayın ama içindeki ilaçların tarihlerini arada bir kontrol edin.

Yani bavul hazırlamak sadece ve sadece alacağınız üç beş parça kıyafete bakıyor olsun.