Merhaba Meltem Hanım.
Bu gün oğlumu (3,5 yaşında) kreşe bıraktığımda öğretmeni biraz konuşmak istedi benimle. Oğlum bebeklikten bu yana çok hareketliydi. Hala da öyle. Öğretmeninin şikayeti şöyle oldu: Sabahları çok surat asık geliyor, merhaba günaydın demiyor (daha önce de iletmişti, evimizde hep günaydınlaşırız halbuki, okula bırakırken de tembih ettiğim olur günaydınlaşması konusunda), çok hırçın, kendine zarar verecek hareketler yapıyor, uyarıyı kabul etmiyor, arkadaşlarına vuruyo, saçını çekiyor, sonra özür diliyor ama bunu öylesine yapıyor. Yani özür dileyince herşey halloluyor zannediyor. Bunun yanı sıra çok zeki ve vicdanlı. Arkadaşı düşerse elinden tutup kaldırıyor, yapılan testlerde çok akıllıca cevaplar veriyor. Ancak bir gün bir yerine bir şey olacak diye korkuyorum. Koşuyor kaydıraktan hızla kayıyor, sonra bi daha, sonra bi daha, hızını alana kadar kayıyor, sonra evcilik bölümüne hızla koşup atlıyor, kafasını vuracak diye korktuğum çok oldu.
Zeka konusunda şüphem yok, çok zeki bir çocuk ancak bir kabadayılık var, erkekliği sanki kabadayılık olarak algılamış.Babasını veya dayısını örnek almış olabilir.

Öğretmen bunları söyledi bana bu sabah. Ancak bu tip davranışlar yok babada. Yani mutlaka sabahları günaydınlaşırız, akşamları hoşgeldin deriz. Mümkün olduğunca sevgimizi vermeye çalışıyoruz.

Son zamanlarda (son bir aydır özellikle) çizgi film cd lerine düşkünlük var Beren'de. Şiddet içeren filmler/diziler kesinlikle seyredilmez evimizde. Çizgi filmleri de öyle şiddet içeren cinsten değil.

Evde çok ceza uygulamıyoruz. Ama mesela bir çizgi filmi bitirince hemen diğerini istediği zaman, kesinlikle izin vermiyorum, cd lerin bozulabileceğini, gözlerinin bozulabileceğini, benim de biraz başka programlar seyretmek istediğimi falan söyleyip izin vermiyorum. İtiraz ediyor ağlıyor istiyor yine de ama bir süre açmayacağımızı söylüyoruz.

Bi ara örümcek adamı sevmeye başladığı konusunda da sizden fikir almıştım. Bu çizgi filmi hiç seyretmediği halde, gittiğimiz misafirliklerde tesadüfen de olsa görmüşlüğü olmuştu. Bu şekilde örümcek adam figürünü sevdi. Hatta bu sabah arabada "ben kimseye günaydın demicem" dedi bir ara. Sonra "ben örümcek adamım" dediğinde "ama örümcek adam tanıdıklarına hep "merhaba, günaydın" der dedim. "İyi o zaman birazcık diycem" dedi.

Neler yapmamız gerekiyor okuldaki davranışları konusunda acaba? Bir psikoloğa/pedagoga götürmemiz gerekir mi? Hiperaktif olabilir mi? Nasıl anlaşılır hiperaktif