Merhaba Meltem Hanım,
Ben meslek lisesinde öğretmenim. Bugün derslerine girdiğim lise 10. sınıfların birinde 4 öğrencimin ellerinin üstüne sevgililerinin isimlerinin baş harflerini maket bıçağıyla kazıdıklarını gördüm. Daha doğrusu benden önce dersi olan arkadaş farketmiş bana söyledi. Çocuklar bunu şubat tatilinde yapmışlar. İçlerinden sadece biriyle görüştüm ve bana cahillik yaptığını, pişman olduğunu söyledi. Arkadaşım çocukları rehber öğretmenimize söyledi. Rehber öğretmenimiz çocuklara okul hayatınız bitti gibi şeyler söylemiş ve ailelerinin telefon numaralarını alıp göndermiş. Aslında rehber öğretmenimiz genelde olumlu bir insandır ama zaten farklı bir psikolojide olan bu öğrencilere sert çıkması bana çok doğru gelmedi. Bana göre problemli bir öğrenciyi okuldan uzaklaştırmak onu batağa atmak demektir. Bunun yerine o öğrenciyi kurtarma yolları aramayı tercih ederim. O sınıfın üç farklı dersine girdiğim için haftanın dört günü onlarla beraberim. Sınıf öğretmenleri değilim ama sınıf öğretmenlerinden daha iyi tanıdığımı söyleyebilirim. Aslında 12.30 yatmıştım ama bu olay aklıma geldi uykum kaçtı nasıl yardımcı olabilirim diye ve siz geldiniz aklıma. Lütfen yardımcı olur musunuz? Ben bu öğrencilerime nasıl yardımcı olabilirim? Veliler okula çağırıldı ve yarın gelecekler. Şimdiden teşekkürler.