Yardımına ihtiyacım var canım.Edindiğimiz bir bilgiye göre Cinde bir dr kök hücre denemesi ile duchenne de oldukca iyi bir basarı saglamıs.Bu konu hakkında bana ulasan maili asagıda verecegim.BU DR A ULASMAK VE BİLGİ ALMAK İCİN SENİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR CANIM.LÜTFEN YARDIM EDERMİSİN.

Gunaydin Gulnur arkadasim,
Cinli doktorunismi raporlarda tam isim olarak degil C.Zang diye geciyor.Bu calismayi yapan grubun baskani.Grup uyeleri C.Zang , Y.T.Liu ,M.Y.Xie , I.J.Li , Z.C.Liu olarak belirtilmis raporda.

Dept Neurol, First Affiliated Hospital of Sun Yat-Sen Univ., Guangzhou 510080, China olarakta
adres olarak verilmis.Doktor Zang'in ilk calismasi 12 yasinda uc yildir yuruyemeyen Duchenne hastasi bir cocukla yapilmis.Bu calismada kordon kanindan alinan kok hucre kullanilmis.Bunun icin cinde bulunan kordon kani bankasindan uygun kordon kani temin edilmis.Uygulanan kok hucrede 24.08*10(8) nukleoit hucre bulunuyormus.Kok hucre veroilmeden once cocuk busulfan,cyclophosphamide and rabbit anti-human thymocyte globulin ile tedaviye hazir hale getirilmis.(Bumaddelerin ne oldugunu bilmiyorum.Ama vucudun kokhucreleri kabulu icin yapilan bir uygulama oldugunu tahmin ediyorum)Daha sonra kkhucre enjeksiyonla damara verilmis.
Cyclosporin A, methylprednisolone, MMF, prostaglandin E1 and ganciclovir maddeleri ise kok hucre verildikten sonra hastaya verilmis.Bu calismadan sonra yapilan tetkiklerde cocugun CK seviyesi dahil biokimya sonuclari,kan uretimi,exonlarin kontrolu ,distrofin uretimi ve kas gucu durumu duzenli olarak kontrol edilmis.
Kok hucre veriminden once on tedavi ilaclari sirasinda WBC adi verilen beyaz kanhucreleri 0 civarina kadar dusmusken kok hucre verilmesinden 15 gun sonra neutropil 0.5x 10(9) seviyesine cogalmis ,
25 gun sonra WBC normal seviyeye ulasmis.Hemoglobin 85-100 mg/l seviyesine yukselmis.140 inci gune ulasildiginda cocugun kan grubunun 0 grubundan AB grubuna degistigi gozlenmis.(Vericinin grubu AB imis.)herhangi bir yan etki,ters tepki gorulmemis bu sure icinde.18, 30, 43, 55, 74 ve 233 gun testlerinde Kan dna sinda yapilan ayri bir testte kanin yapisinin vericinin kan DNA geno yapisina dogru tamamiyle degistigi adim adim gozlenmis. 140-183-233. gunlerde yapilan kemik iligi dna testleride kan dna tetleri ile ayni sonucu vermis.60 inci gunde yapilan Duchenne gen analiziyle silinmis olan exon 19 un duzelmeye basladigi gozlenmis. 75.ci gunde baldirdan yapilan biopsi ile yapilan testte myoblast hucrelerinin varligi gozlenmis,kas tuplerinin buyudugu tesbit edilmis Distrofin uretimi zayif olarak gozlenmis ama bir kaci oldukca saglikliymis. Dna analizinde bolgelere gore vericinin dnasi yuzde bir ve yuzde 13 arasi degisen miktarlarda gorulmus. 126.gunde yapilan testlerde saglikli distrofin bulunduran kaslarin gelisimi ve cogalmasi acikca gozlenmis.vericinin DNA si yuzde 2.5 ve yuzde 25 araligina yukselmis. CK seviyesi 5735 ten274 e dusmus. 100 gunden itibaren kol ve bacaklardaki kuvvet artisi fiziksel olarak gozlenmeye baslamis.
ayni doktor insanlar uzerinde henuz denemedigi kemik iliginden elde edilen kok hucre ile hayvanlarda calismis.Buradanda basarili sonuclar almis.Ben dun karisrtirmisim iki calismayi.Ilk calismanin daha sonraki raporlarina henuz ulasamadim.belkide yayinlanmamistir.Cunku Bu calisma gecen yil basinda yapilmis ve ilk rapor mart ayinda sunulmustu.
Gordugun gibi cok umutlu bir calisma ve Turkiyedede bir cok hastahanede rahatca yapilabilinir.Ama bizim doktorlarimizin rahat ofislerinden cikmasi ve dusunmesi gerekir.uzerinde dusunulse cok daha basarili olabilecek yontemler gelistirilebilinir.Doktorun universitesi belli,calisma tum dunyaya yayinlandi.isteseler kontak kurup yeni bir calisma icin fikir bile alabilirler.birlikte calisma yoluna girebilirler am bunun icin bilim adami lazim.Maalesef oda bizde yok.

Selamlar