4 adet kabak
1/2 çay bardaı sıvı yağ
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
tuz
pul biber
yapılışı:
kabakları yıkayıp, doğrayıp tuz ekleyerek haşlayınız.
sıvıyağda unu pembeleşinceye kadar kavurup haşladığın kabakları ilave edin.
15 kadar orta ateşte kabaklarla beraber kavurun.kabakların ezilmesi önemli değil zaten işlem sonunda mikserden geçirilecek.
bu karışımı ılınmaya bırakın.aksi takdirde yoğurt kesilebilir,ekşiliği artabilir.
derin bir kap içinde sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp kabakları ilave edin.
mikserle 2-3 dak çırdıktan sonra servis tabağına alıp,üzerine pul biber dökerek servis yapın.
afiyet olsun