dün işten cıktım ve oğluşla eve gittik , forumda yumurtalı patatesden bahsedilince egeye ve kendimize yapayım dedim.
kendimize patatesleri fritözde kızartırken , egeyede küçük tavada kızartayım dedim.
neyse yağı tavaya koydum ve ısınmasını bekliyordum,diğer yemeklerde ısınıyor o anda.
o sırada ege çağırdı , yanına gittim ve oyuncağının pil kapağını açtım ve mutfağa geri döndüm ( ege bırakmadı ama işim var diye cıktım odadan - iyiki cıkmışım )
mutfaga geldim ki ocağın üstü alev topu
tavana kadar alevler cıkmış tüm ocağın üstünü kaplamış yanan ocaklarda sönünce tüpten hava cıkışı olmuş ve alev artmış anladığım kadarıyla.
10 sn aklımdan itfayenin numarasını hatırlamaya çalıştım , sonra elimde patattesleri yıkayınca kuruladığım nemli bez vardı onu attım ateşin üstüne , söndü ama öyle bir duman cıkıyor ki evden anlatamam,kokusu cok keskin , söndü diyip bezi üstünden alınca tekrar alev aldı , hemen bezi tekrar atıp tüpü kapattım öylece yarım saat bıraktım , koku nefes alamayacak kadar keskindi , yan komsum ne oldu diye öksüre öksüre cıktı evden , olayı anlattım egeyi hemen uzaklaştırdıum evden , cünkü ben bile nefes almak için balkona cıkıyor,nefesimi depoluyor camları acmaya gidiyordum
bütün camları actım , apartman havalandırma camlarınıda açtım , gece 1 e kadar açık kaldı ama koku cıkmadı , tüm apartmanda iğrenc bir koku oluştu,
eşim gelince perdeleri söktüm ve yıkadım ve geri taktık , bu gün koltuklar,halılar,açıktaki örtü vs.yıkayacağım :-x
allahım korudu ama o anda allahtan bir güc geldi herhalde , telaş yapsam ege korkacak , zaten peşimde dolandı bir süre , hem anne gözüm yanıyor diyor hem öksürüyor ,
telaştan su ile söndürmeye kalksaydım yağ + su daha beter alevlenecekti,
kazasız belasız atlattık allhıma şükür egemede alev topunu görmeyince korkmadı da
gece 2 de yattık perdelerin yıkanmasını bekledik eşimle ,(asmak için )
yatınca aklıma geldi yanında plastik saklama kaplarım erimişti , alışveriş yaptıgım poşet te erimişti , ya onlarda alev alsaydı , oradan örtülere , perdelere .......
korkunç ya

ya işte böyle akşam tam bir macera yaşadım.
paylaşmak istedim ,