Ben babaannemi ve dedemi maalesef hiç göremedim. Onları tanımayı isterdim.
Anneannem ben 12 yaşındayken,dedem de 17 yaşımdayken vefat ettiler. Anneannemle geçirdiğimiz vakitler bizim için çok güzeldi. Yazları Trabzon'a köye gider yaklaşık 2-3 ay kalırdık. O zamanın köyünde elektrik yok,yol yok.Tipik bir dağ köyü .Ama nerdeyse bütün kuzenler birarada olur geceye kadar oyunlar oynardık. Akşam olduğunda da rahmetli anneannem bizi ocak başına toplar, kısık bir gaz lambası altında kendi çocukluğunun masallarını anlatır ,büyük heyecanla dinlerdik. Kesşe onunla daha çok vakit geçirebilseydim.
Dedemle nedense hep daha mesafeliydik.Anneannemden ayrı olduğu için , onun evine de mutlaka her gün gider ama asla kalmazdım.
Teyzelerimden çok dayılarımla aram daha iyidir.Özellikle en büyük dayımın benim çocukluğumdan beri ayrı bir yeri vardır. Müthiş bir insandır.
Halamı bu yaz kaybettik. Ben severdim. Ama nedense onun bize karşı çok aşırı düşkünlüğünü hiç hissedememişimdir.Bunun sanırım uzakta olmanın da etksi vardı.
2 amcam da vefat etti. Bizi severlerdi ama çok samimiyetim olmadı benim açıkcası.
Ben 4 yeğenimin halasıyım. Onlara inanılmaz düşkünüm. Ama sanırım büyük abimin kızları bebekliklerinden beri daha sık birara olduğumuzdan bana daha düşkünler.
Küçük abimin çocukları da beni sever ama nedense biraz çekingendirler.
Oğlumun teyzesi yok.Dayılarıyla arası süper.3 dayısına da ayrı ayrı düşkün.Sık görüşmenin ve dayıların onla çocuk gibi oyun oynamaları, onu dinlemeleri ,oa deger verdiklerini hissettirmelerinin sonucu .
Oğlumun 1 amcası ve 3 halası var. Amcasıyla evlerimiz sadece 1 km ama nerdeyse hiç görmüyor.Çünkü amca ve ailesi herkesten soyut yaşamayı tercih ediyorlar.
Halalarıyla arası çok iyi. Özellikle büyük ve en küçük halası ile süper,ortanca ile o kadar değil.
Oğlum bütün kuzenlerini seviyor.Ama benim tarafımla daha ilgili,daha çok seviyor.
Annemle ve babamla arası çok iyi.Çünkü ikisi de onunla çocuk oluyor.
Babaannesiyle mesafeli. Nedense babaannesi oturduğu yerden çocuk gelsin onu öpsün ,kucağına otursun istiyor.O da sevgisini böyle gösterebiliyor demek . Ama dedesini çok ama çok seviyor.Çünkü dedesi de onunla çocuk oluyor.
Bu arada dedeleri ayırt ederken benim babama Aslan dede,diğer dedesine de asker dede diyor
İşte böyle