Özel okul mu devlet okulu mu?Yarama bastınız Her halde bu soru her anne babanın kafasına takılıyor. Sinem 3, sınıfa gidiyor. 2. sınıfın 2. yarısına kadar benim, kardeşimin okuduğu, annemin 26 sene öğretmenlik yaptığı etütlü devlet okuluna gitti. Ama şimdi özel okulda....
sinem ilk okula başlayacağı zaman özel mi dvlet mi diye düşündüğümde kesin devlete vereceğim demiştim. Çünkü öğretmenin çok önemli olduğunu bildiğimden ve Sinem i okutacak öğretmen de çok iyi bir öğretmen olduğundan başka seçeneğim yoktu.(Gerçi o öğretmene düşene kadar neler çektik ) Özel okullardaki öğrencilerin şımarık olabileceğini, biz standart bir Türk ailesi olduğumuzdan onlara yetişemeyebileceğimizi , çocuğumuzun ezik hissetmesini istemediğimizi , zamanla aile içinde de bunun sorun olacağını falan düşünerek bu kararı aldık. Ama diğer yandan özel okullarda yabancı dilin önemli olduğunu, çocukların sosyal imkanlarının da devlet okuluna göre daha iy olduğunu da bildiğimden gidip gelmelr yaşadık. Neyse 30 kişiden fazla olmaması gerekn MİLO okulumuz 46 kişiydi, tabiiki devletin yeteri kadar kaynak sağlayamamasından hijyen çok iyi değildi, öğretmen çok iy olsa da o kadar kişiye yetişemiyordu.Çocuklar burada da çok şımarık dah doğrusu edepsizdi, kavga, küfür gürültü çok fazlaydı.(Hiç kimseyi küçük görmem ama genel itibarıyla öğrenciler ve aileleri çoğunlukla İstanbul'a ayak uyduramayan ama nerdeyse istanbulu kendilerine benzeten kişilerdendi. Lütfen kimse yanlış anlamasın. Benden büyük Allah'ın olduğunu çok iyi bilirim)
Biz evde sıkıntı içindeydik ve ben her akşam Allahım bize çocuklarımızı iy yetiştirebilelim diye maddi manevi güç ver diye dua edip duruyorken Özel bir okulda Danışmanlık yapmaya başlayan arkadaşım Sinem'e burs teklif etti ve ben günlerce düşündüm (eşim hemen kabul etti , annem olmaz ne gerek var ilkokul için yazık dedi -ee devlet okulundan emekli - )Okula gittik , müdür ile konuştuk ben çekincelerimi söyledim. Çocuğumun şımarık, onu bunu isteyen, marka meraklısı olmasını istemediğimi, kendi gelenek , göreneklerimize sahip çıkan, ama dünyayı da anlayabilen, açık olan bir kişi olarak yetişmesini istediğimi belirttim. Onlar da bu ilkelerde öğrenci yetiştirdıklerini anlattılar(Kimse benim yoğurdum kara demz tabii ki
Öğretmeni ile de tanıştık o da devlet okulundan emekli ve çok değerli, baiarılı bir öğretmenmiş ve sonuçta Siem oraya gidiyor.
Kendisi çok memnun, ben özellike yabancı dil dolayısıyla çok memnunum, sosyal imkanları var ve öğretmenimiz de disiplinli, ödevini yapmasını isteyen , gerektiğinde dtenefüse çıkartmayıp yaptıran(Sadece örnek olarak verdim) bir öğretmen
Gerçi maddi olarak yine bizi etkiliyor ama sonradan keşke demekdense denemek istedim.
Çok uzun yazmışım arkadaşlar Kaptırıp gitmişim, içimi bayağı dökmüşüm Okuduysanız teşekkür ederim
Ama sonuçta Allah ne karar verdiysek bizi utandırmasın, çocuklarımız için en hayırlısı olsun
Sevgiler
Didem
Sinem
Zeynepaero yazdı:
Bu arada bir elde beş iki elde on parmak olduğunu öğretmişlerdi bana devlet okulunda ama yazıyı yazarkenki heyecan ve sinirimden onu bile yanlış yazmışımaero yazdı:
Özel okullara gelince... Bir elin on parmağını geçmeyecek sayıda kaliteli özel okul var